Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Vénusz átvonulás spirituális jelentősége – a lélek belső erősítője

Milyen spirituális hatásokkal és következményekkel jár a Vénusz idei tranzitja? Mennyiben járul hozzá a korszakváltás egyre gyorsuló üteméhez a Vénusz? Mi történik egy ilyesfajta csillagászati eseménykor a magasabb világokban? Szellemtudományi szempontból hogyan értékelhető a Föld-Vénusz-Nap együttállás?

(Képek forrás: NASA)

A Vénusz-átvonulás tudománytörténeti érdekességét részben az adja, hogy expedíciók sokasága indult el a Föld egymástól meglehetősen távoli zugaiba többek között azért, hogy a ritkaságszámba menő Vénusz-tranzitokat megfigyelje és különféle méréseket végezzen azok alkalmával.

Edmond Halley már 1716-ban rámutatott arra, hogy a Vénusz-átvonulások alkalmasak a Föld–Nap távolságának meghatározására.

Az 1769. június 3–4-i Vénusz-átvonulást a többi között a híres James Cook kapitány, továbbá a dán király felkérésére a magyar Hell Miksa és Sajnovics János is elemezte.

Az 1874. december 9-én bekövetkezett átvonulás során készültek az első fényképfelvételek, de ez a technika még a kísérletezés szakaszában volt, ezért kevés sikerült közülük. 1882. december 6-án Amerikából nézhették végig magyarok egy német expedíció keretében a Vénusz-átvonulást, mivel Európából és így Magyarországról is csak a jelenség kezdete látszott.

Szinte minden átvonulási évben újabb és újabb számításokkal próbálják pontosítani a lelkes csillagászjelöltek a Nap-Föld középtávolságot, de a számítások ezer kilométeres nagyságrendű eltéréseket mutatnak. Még a különféle űreszközökről végzett mérések nyomán sem állíthatjuk, hogy anyabolygónk és Napunk távolságát ismerjük. Ettől függetlenül most vessünk néhány pillantást a Vénuszra spirituális szemmel!

A beavatottak egyik nagy titka az volt, hogy ismerték a Vénusz lényegiségét. Spirituális szempontból a bolygók fizikai megjelenése csupán egyik síkja a létezésüknek, amelyet mi képesek vagyunk fizikai érzékszerveinkkel és műszereinkkel detektálni. Azon felül a bolygóknak vannak energetikai síkjai és külön egyedi szellemisége egyaránt. Ezek nem „holt”energiák, hanem élettel teli síkok, amelyeken megannyi élőlény egzisztál. Szellemisége pedig nem egy elvont, szimbolikus személyiség.

Aki képes a Naprendszerünk planétáira – beleértve a Földet is – úgy tekinteni, mint életformára, mint önálló, intelligenciával rendelkező élőlényre, s nem mitológiai szempontból, hanem ontológiai és metafizikai aspektusból, az minden bizonnyal egyetért velem abban, hogy Naprendszerünk minden bolygóján van élet és ezek kölcsönhatásban vannak egymással.

E szellemtudományos axióma szerint minden bolygónak van szelleme és valamennyi ilyesformán otthont ad különféle létformáknak, amelyeket mi csak hírből vagy még hírből sem ismerünk. Nem így az ősi kultúrák, amelyek megannyi megjelenési formában ismerték és tisztelték az egyes planéták lakóit és képviselőit. Álljon itt példaként, hogy az Esthajnalcsillag, amelyet a majáknál a Tollaskígyó, míg az egyiptomiaknál Ízisz „csillagaként” tiszteltek, illetve úgy gondolták róla, hogy fent nevezett entitások a Vénusz erőit közvetítik és képviselik a Földön, lévén, valamiféle spirituális kapcsolat található köztük.

A Vénusz energiáit a spirituális magaskultúrákban rendszerint beavatásokhoz is felhasználták, mivel a vénuszi erők intenzíven hatnak a tudatalatti termékenységre és jelentős mértékben elősegítik, hogy a tudatalattiban eltárolt információk felszabaduljanak, s utat törjenek maguknak a tudatba. Lefordítva ez azt jelenti, hogy például a korábbi életek emlékeinek a felszínre törését is támogatják a vénuszi beavatások.

Mindezek fényében még érthetőbbé válik, hogy a 2012-es Vénusz-áthaladás hatására egy új világ kezd el formálódni. A Vénusz jelképezte feminin oldal megerősödik az emberekben és jókora lökést ad olyan bennünk rejlő tulajdonságainak, mint az emocionalitás, a lelki béke, az intuitív gondolkodás, a spiritualitásra való fogékonyság, a harmónia és a szépség iránti igény növekedése, a rezgésszint-emelkedés és a tudatalattival való kapcsolatok szorosabbra fűzése.

Ez a Vénusz-tranzit egyértelműen pozitív hatásokat gyakorol az emberiségre, mivel a Vénuszhoz kötődő rezgések nagyban hozzájárulnak az emberiség felemelkedéséhez. Akik az év hátralévő részében szeretnék megváltoztatni életük nemkívánatos eseményeit, azok belső lelki erőiket megerősíthetik a vénuszi princípiumok által.

A Sors 2012-ben rá fog mutatni arra, hogy kinek hol kell változtatnia az életében, ezért legyünk nagyon éberek a jelekre. Amikor pedig sikerült beazonosítanunk a változásra érett pontokat, akkor merítsünk a bátorságunkból. Ne feledjük, a Vénusz a belső lelki erőink egyik erősítője! Ez az év több olyan lehetőséget is fog még tartalmazni, amikor közvetlenül lehet majd meríteni a Vénusz planetáris energiáiból. Erre azért van mód, mert a Vénusz energiája a június hatodikai átvonulás hatására a Nap energia sodrásába kerülve 25-50-szeresére erősödött, s feltöltötte azokat a tárolókat, amelyek a Föld aurájában a vénuszi erőket akkumulálják.

Ebben az évben várhatóan Horváth Zoltán látóval több különleges planetáris töltődésben is részünk lehet. Ezekről a Facebook-on és a honlapon keresztül fogunk információkat közzétenni, mivel mindenkinek ajánlottak. Ezek kifejezett céljai: a pozitív gondolatok erősítése, a tudat tágítása, a szellemi látás tisztítása és az emberben lakozó női princípiumok támogatása.

 

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..