Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A világ első bizonyítéka arra, hogy a meditáció javíthatja a fizikai egészségünket és megváltoztathatja a biológiánkat

KÉREK MINDENKIT, AKI TALÁLKOZIK EZZEL A CIKKEL, HOGY OSSZA MEG, HOGY ELJUTHASSON AZOKHOZ A RÁKKAL BIRKÓZÓ EMBERTÁRSAINKHOZ IS, AKIKNEK ÉPPEN MOST VAN ERRE A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜK. ÉN TUDOM, MILYEN LELKI TRAUMÁT KÉPES OKOZNI A RÁK: VALÓSÁGGAL SOKKOLHATJA AZ EMBEREKET. HIDD EL NEKEM, HOGY MÉG EGY ILYEN KIS CIKK IS KOMOLY SEGÍTSÉG LEHET, HA A MEGFELELŐ EMBER OLVASSA. SOHA NEM ÁRT ÚJRA ELISMÉTELNI, HOGY MINDIG VANNAK JOBBÍTÓ LEHETŐSÉGEK!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

 

A tudatos meditáció gyakorlói évtizedek óta állítják, hogy a meditáció hatására nem csupán boldogabbak és nyugodtabbak lettek, hanem megváltozott a biológiájuk is, így egészségesebb emberekké váltak általa.

 

A legtöbb kutató elutasította ezeket az állításokat bizonyítékok hiányára hivatkozva. Mindez most megváltozott, amikor a tudósok felfedezték az első arra utaló bizonyítékokat, hogy a meditáció pozitív fizikai hatással bír sejtszinten. A meditáció működik: javíthatja a fizikai egészséget és megváltoztathatja a biológiánkat – állítják a tudósok.

 

Újfent egyértelműnek tűnik, hogy az elménk és az agyunk hatóerői nagyobbak, mintsem képzelnénk. A MessageToEagle.com-on (és a boldognapot.hu-n is) korábban már hírül adtuk, hogy az elménket úgy is lehet használni, hogy azzal megváltoztassuk a valóságot, s ez könnyebb, mint gondolnánk.

Mondanom sem kell, hogy megannyi helyzet adódik az életünkben, amiken nem vagyunk képesek pusztán a gondolkodásunkkal megváltoztatni.

 

2.1

 

Őseink sok olyan meditációs technikában voltak jártasak, amelyek segítettek az embereknek a különféle problémáik megoldásában. Ahogyan azt már egyik korábbi cikkemben kifejtettem, e különleges ősi meditációs technikák közül az egyik feltárja, hogyan tedd szabaddá az elmédet. Ez a módszer a mudráké, melyeket Keleten már évezredek óta alkalmaznak.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a tudatos meditáció elősegíti valamennyi érzésünk, érzelmünk és tudatállapotunk elfogadását, de vajon vannak-e fizikai előnyei a meditációnak?

 

Egy Kanadában készült, tudósok által írt tanulmány arról számol be, hogy a meditáció és a jóga képes a mellrákos túlélők sejtaktivitását megváltoztatni.

A tudósok felfedezték, hogy a telomerek – minden egyes DNS-szál végén található szakaszok, melyek azáltal határozzák meg a sejtek öregedésének a sebességét, hogy védik a kromoszómáinkat – ugyanolyan hosszúak maradtak azoknál a rákos túlélőknél, akik három hónapon át meditáltak vagy segítő csoportos foglalkozáson vettek részt.

 

Bár a telomerek betegségszabályozó tulajdonságai egyelőre még nem teljesen tisztázottak, a megrövidült telomerek számos kóros állapottal és a sejtöregedéssel is kapcsolatba hozhatók, míg a hosszabb telomerekről úgy vélik, hogy megvédenek bennünket a betegségekkel szemben.

 

„Azzal már tisztában voltunk, hogy a pszichoszociális beavatkozások, mint amilyen a tudatos meditáció is, elősegítheti, hogy szellemileg jobban érezzük magunkat, de most először nyertünk bizonyítékot afelől, hogy ugyanakkor biológiánk kulcsfontosságú részeire is befolyást gyakorolhat.” – közölte Dr. Linda E. Carlson, Ph.D., a Tom Baker-i Rákközpont Pszichoszociális Erőforrások Osztályának kutatási igazgatója és vezetőkutatója.

 

„Meglepő volt látni a különbséget a telomerek hosszában egy mindössze háromhónapos tanulmány vizsgálata során.” – ecseteli Dr. Carlson, aki a Calgary Egyetem professzora Cumming Orvosi Kar és a Bölcsésztudományi Kar, valamint a Dél-Albertai Rákintézet tagja.”

 

„További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy jobban tudjuk számszerűsíteni ezeket a potenciális egészségügyi előnyöket, de ez biztatásra okot adó izgalmas hír.”

 

Allison McPhersonnál először 2008-ban állapítottak meg mellrákot. Amikor a tanulmányhoz csatlakozott, egy tudatosságon alapuló rák-helyreállító csoportba került. Ma pedig azt állítja, hogy az élmény az egész életét megváltoztatta.

 

 

aurafejlesztő klub

 

„Először szkeptikus voltam és arra gondoltam, hogy ez csak egy csomó hókuszpókusz” – meséli McPherson, aki számos műtéten és egy év kemoterápián esett át. – „De most egész nap gyakorlom az éberséget, és ez emlékeztet engem arra, hogy kevésbé legyek reaktív és kedvesebb legyek mind magam felé, mind mások irányába.”

 

Deanne David, akit szintén az éberség csoportba helyeztek:

„Nagy változás volt számomra, hogy részese lehettem ennek.”

„Úgy gondolom, hogy a saját rákos utazásukon részt vevő emberek profitálhatnának abból, ha több értesülést szerezhetnek az éberségről és olyan emberekkel kerülhetek kapcsolatba, akik ugyanolyan dolgokon mennek keresztül, mint ők.”

 

Ez a tanulmány nagyon jelentős: először erősítették meg a kutatók, hogy egyértelmű új bizonyíték van az elme-test kapcsolatára.

 

Megjelent a könyv 2

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.messagetoeagle.com/worlds-first-evidence-meditation-can-improve-physical-health-alter-biology/#ixzz4aiznISpW

Translated and re-printed with the persmission of MessageToEagle.com

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

ÍZISZ NAP

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..