Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A világ legnagyobb obeliszkét nem emberek készítették

Olyan hatalmas obeliszkre bukkantak az ókori Egyiptomban, amelyről azt állítják, hogy eddig ez a legnagyobb, amit valaha is felfedeztek. Az asszuáni kőbányában található befejezetlen obeliszk miatt szinte a hajukat tépik a tudósok és folytatólagosan tagadó álláspontra helyezkednek a történészek.

 

Egy efféle felfedezés minden bizonnyal két táborra osztja az akadémikusokat. A régészek most éppen azon vitatkoznak, hogy vajon valóban a Hatsepszutként is ismert női fáraó hagyta-e jóvá az obeliszk gyártási tervét. Természetesen a modern kori mérnökök egyértelműen makacsul ellenállnak, mondván, a dinasztikus Egyiptomban nem állt rendelkezésre egy ekkora építmény megépítéséhez szükséges technológia.

 

„Nagyjából egyharmadnyival szélesebb, mint bármelyik másik ókori egyiptomi obeliszk az összest beleszámítva. Ha befejezték volna, akkor nagyjából 42 méter (közel 137 láb) magas lett volna és majdnem 1200 tonnát nyomott volna. Eltekintve a kifaragásának problematikájától, vajon milyen módszerrel gondolták kiemelni a kőfejtőből?” – jegyzi meg Seethed Brien Foerester a téma világszerte legjobban elismert tudósainak egyike.

 

1.1

 

Lehetséges volna, hogy a rómaiak és a görögök is repedéseket ejtettek a kőben – legalábbis elméletileg – fa ékek beillesztése révén. A konvencionális akadémikus közösség azzal állt elő, hogy az obeliszkformát diorit kövekkel alakították ki. Brien Foerster igen gyorsan megcáfolta ezeket a félrevezető magyarázatokat, amikor megjegyezte, hogy a diorit keménysége 6-7,9 között mozog (a gyémánté 10-es), vagyis ugyanolyan keménységű, mint amilyen a gránit.

Erről a technológiáról tehát bizonyítást nyert, hogy roppant eredménytelen és szinte lehetetlen.

 

Az viszont elképzelhető, hogy a rómaiak és a görögök is repedéseket ejtettek a kőben – legalábbis elméletileg – fa ékek beillesztése révén, amiket utána vízben áztattak. Ily módon a fa ék megduzzadt, ami pedig egy repedést idézett elő egy vonal mentén.

 

Sok összeesküvés-hívő, valamint ufó-kutató sejteni véli, hogy ez a Nefilimek keze munkája lehetett. Míg a Neon Nettle oldal teljes mértékben a barikád másik oldalán áll.

És Ön mit gondol erről?

 

Forrás: www.neonnettle.co

http://www.anonymousmags.com/scientistworlds-largest-egyptian-obelisk-human-origin/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..