Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Vonzás Törvénye: Vannak neked a valóságtól elrugaszkodott elvárásaid?

A Vonzás Törvényének hívei között az egyik eléggé gyakori probléma, hogy a valóságtól elrugaszkodó gondolatokkal, hiedelmekkel és mechanizmusokkal rendelkeznek. Amikor megértjük, hogy a gondolataink dolgokká válnak, természetes, hogy nyomást érzünk az iránt, hogy helyesen gondolkodjunk, a megfelelően viselkedjünk és csak a jó dolgokat teremtsük meg. Sajnálatos módon, az irreális elvárások valóban kiválthatnak rossz érzéseket hosszú távon, s ez a kelleténél jobban megnehezítheti a tudatos teremtés folyamatát.

 

Az az igazság, hogy a tökéletesség egy olyan dolog, amit meg kellene céloznunk. A tökéletességre való törekvés (perfekcionizmus) hatására ostorozzuk magunkat, valahányszor „hibát” követünk el. Amikor ostorozzuk magunkat, akkor lehangoljuk a rezgésünket és még több disszonanciát hozunk létre az életünkben. Ahelyett, hogy a perfekcionizmus javítaná/tökéletesítené a gondolatainkat, a viselkedésünket és a megnyilatkozásainkat, valójában csak elrontja a dolgokat.

 

Ennél fogva inkább az volna a legjobb, ha elfogadnánk annak a tényét, hogy nem leszünk mindig tökéletesek. Lesznek visszatérő negatív gondolataink, hiedelmeink és cselekedeteink, s ez így van rendjén. Ezt szem előtt tartva, az alább említünk néhány olyan gyakori, a valóságtól elrugaszkodott elvárást, amely jellemző a Vonzás Törvényét vallókra.

 

„Sohasem kellene, hogy negatív érzelmeim legyenek.”

 

A Vonzás Törvényének a követői általában nagyon is tudatában vannak azzal, hogy az érzelmek nagyon-nagyon fontosak. Ennek megfelelően sok időt szentelnek annak, hogy a szeretet, az izgatottság, az öröm és a szenvedély érzéseit megpróbálják kiművelni. Miközben pompás dolog a magasabb rezgésű érzelmeket megcélozni, bizonyosan előfordul néha olyan eset az életükben, amikor a pozitív érzelmek nem jönnek egykönnyen.

 

Ha egy olyan élethelyzetben találjuk magunkat, amely elszomorít, felmérgesít vagy nyugtalanít, akkor fogadjuk el az érzést és engedjük meg magunknak, hogy olyannak érezzük magunkat, amilyenek éppen vagyunk. Azáltal, hogy belegyezünk az éppen aktuális érzésünkbe, voltaképpen lerövidítjük a negatív érzelmek időtartamát. Mondogasd magadnak, hogy szomorú, dühös és nyugtalan leszel, amíg így nem érzed magadat, majd amikor az érzés teljesítette az akaratodat, lépj tovább. Az enyhülést hozó állítások érdekében mondogathatod magadnak, hogy azok hozzásegítenek elfogadni a negatív érzéseket.

Azáltal, hogy lehetővé teszed önmagad számára, hogy úgy érezhesd magadat, ahogy éppen vagy, tulajdonképpen a feltétel nélküli szeretettel támogatod magadat. Mivel nem kritizálnád a barátaidat és a szeretteidet akkor, amikor lehangolt állapotban vannak, ugyanúgy önmagadat is részesítsd ugyanebben a támogatásban, amikor szükségét érzed.

 

Egy kevéske rossz érzelem hébe-hóba még nem lesz elegendő ahhoz, hogy a kiindulási rezgésedet jelentős mértékben levigye. Akkor dolgozz a rezgésed felemelésén, amikor képes vagy a feladatra, s amikor nem érzed magad alkalmasnak, akkor célozd meg azt, hogy megengeded magadnak, hogy éppen így érezhesd magadat mindenféle ítélkezés és kritika nélkül.

 

http://www.thelawofattraction.com/

http://www.thelawofattraction.com/

 

„Soha nem kellene negatívan viselkednem.”

 

Bár tisztában vagyunk azzal, hogy a magasabb rezgések fenntartásához jobb, ha mosolygunk, ha udvariasak vagyunk, ha kedvességet és jókedvet árasztunk, ennek ellenére alkalmanként még azon kaphatjuk magunkat, hogy olyan negatív cselekedeteknél ragadunk le, mint amilyen az ordítozás, a panaszkodás, a siránkozás vagy pletykálkodás. Jóllehet ezek a cselekedetek lehorgonyoznak bennünket az alacsonyabb frekvenciákhoz, azok olykor nagyon pozitív célokat is szolgálhatnak.

 

Az extrém stressz idején néha segíthet a gőz kiengedése. Egy kis kiabálás, vagy egy kiadós sírás valóban jobb érzés, mint a negatív érzelmek elfojtása. Amennyiben nem engedjük meg magunknak, hogy úgy cselekedjünk, ahogyan valóban szeretnénk, vagy ha bírálgatjuk magunkat, amiért negatív érzelmeink vannak, valószínűleg tehetetlennek és ellenőrizhetetlennek érezzük magunkat. Ez csupán a negatív érzelmeinket hozza ki hosszabb időn keresztül. Tehát inkább, amikor a negatív érzelmek kerülnek felszínre, akkor hagyjuk őket eltávozni ahelyett, hogy rosszul érezzük magunkat emiatt.

 

Egy másik megfontolandó dolog, hogy az olyan negatív cselekedetek, mint amilyen a pletyka, a sírás és a panaszkodás, mind olyan viselkedéstípusok, amelyeket sokan évek óta művelünk. Nehéz ügy ezek kikapcsolása, amikor az életünkben már tartóssá váltak. Ahogyan egy olvasni tanuló gyermeket sem kritizálunk minden alkalommal, amikor elhibáz egy szót, ugyanúgy nem kellene önmagunkat sem bírálnunk mindig, amikor egy alacsonyabb rezgésű cselekedetbe keveredünk bele.

 

Tehát, amennyiben úgy érzed, hogy nehezedre esik életed valamennyi negatív viselkedésformáját megszüntetni, akkor kérlek, legyél kevésbé kritikus önmagaddal. Valószínűleg egy kis időt fog még igénybe venni, hogy legtöbbtől meg tudj szabadulni. Veregesd magadat háton azokért a hasznos változtatásokért, amiket éppen most viszel véghez, s hunyj szemet a fölött, amikor egy-két lépést hátrálsz. Senki sem tökéletes és te akkor is módfelett jártas lehetsz a tudatos teremtésben, ha néha-néha így viselkedsz.

 

http://discoveringlifenow.com/

http://discoveringlifenow.com/

 

„Nem kellene, hogy helytelen megnyilvánulásaim legyenek.”

 

Amikor megértjük a Vonzás Törvényét és kezdünk sikert aratni vele, akkor nagyon is természetes lehet, hogy kijövünk a sodrunkból, amikor „helytelen megnyilvánulásaink” vannak. Lehet, hogy nem értjük, miért keveredtünk autóbalesetbe, miért veszítettük el a kedvenc ékszerünket vagy miért marakodunk a legjobb barátunkkal.

 

Olyankor, amikor helytelen megnyilvánulásaink vannak, ne vádoljuk magunkat automatikusan azzal, hogy valami „rossz” dolgot követtünk el. Valószínűleg jó oka van annak, hogy ez a megnyilvánulás miért következett be, s a dolgok olykor nem azok, mint amiknek látszanak.

 

Amikor negatív érzelmeket élünk ét, s negatív módon cselekszünk, vagy váratlanul olyan dolgot teremtünk, amit nem szerettünk volna, akkor jó, ha egy lépéssel hátrébb lépünk és emlékeztetjük magunkat arra, hogy emberek vagyunk. Noha „tökéletesek” szeretnénk lenni, akik képesek a lehető leggyorsabban létrehozni az álmaikat, normális dolog, hogy egyszer-egyszer rossz pillanataink vannak. Ha elfogadjuk, hogy rendjén való dolog, ha nem vagyunk tökéletesek, azzal egy roppant jelentős lépést teszünk annak érdekében, hogy a Vonzás Törvényének mesterévé léphessünk elő.

 

Még egy utolsó megjegyzés: arra is emlékezzünk majd, hogy a negatív érzelmi állapotaink olykor életünk legüdítőbb pillanatinak lehetnek a hátterei. Amikor rossz passzban vagyunk és hirtelen visszatérünk az élet áramlásába, akkor a negatívból pozitívba történő átmenet érzése rendkívül felszabadító és izgató lehet. Ez valami olyasféle érzés lehet, mint amikor hosszú évek próbálkozását követően valaki végre áldott állapotba kerül, avagy kitűnően teljesít egy olyan vizsgát, amit addig minden szemeszterben gyengébben teljesített. A győzelem érzése sokkal kielégítőbb, ha korábbi kudarcok és kiábrándulások egyensúlyozzák ki.

 

Ne feledd, hogy bárminemű „rossz” nélkül a „jó” kissé unalmas lenne. Ezért egy kis rossz itt-ott igazán jó dolog lehet, és erre fontos, hogy az olyan pillanatokban is emlékezzünk, amikor nem megfelelően érezzük magunkat.

 

Ezért kesztyűs kézzel bánj magaddal akkor is, amikor a dolgok nem olyan simán mennek, mint ahogyan szeretnéd. Amíg továbbra is erőfeszítéseket teszel annak érdekében, hogy a gondolataidat és a viselkedésedet pozitívabb irányba tereld, addig folyamatosan mászol felfelé a vibrációs létrán és sikereket fogsz elérni az általad óhajtott dolgok megvalósítása terén. A helytelen pillanatok csak átmeneti visszaesések és akadályok a következő sikerre vitt győzelem felé tartó utazás során.

 

Forrás: http://raiseyourvibrationtoday.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..