Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Waffle Rock

A Waffle Rock nevű szikla egy különös, mégsem egyedülálló példa arra, ami amellett, hogy természetes megjelenési mintázatú, mégis olyan benyomást kelt, mintha egy gofri lenne. Sok más, a helyszínen általunk feltárt, ősi régészeti lelethez hasonlóan, a Waffle Rock eredete és megszületése számos teória tárgyát képezte az elmúlt években, így többek között szerepelt az idegenek, az óriás hüllők és még az ősi indián vésetek teóriái között is.

 

Mivel jelenleg egy olyan látványosságot nyújt, amit a közönség személyesen kíván megtekinteni, ezért a Nyugat-Virginiai Waffle Rock szikla valósággal mágnesként vonzza a tömegeket eme valóban ősi lelethez, s úgy tervezzük, hogy bemutatjuk a szükséges információkat erről az egyedülálló leletről, hogy Ön alakíthassa ki a saját álláspontját az eredetét és a bizarr mintázatát illetően.

 

http://www.geulogy.com/

 

A gofri alakú, leomlott szikla külső megjelenése

 

Waffle Rock majdnem egy méhsejt (lépsejt) megjelenéssel bír, a formák alakilag nagymértékben geometriai mintázatot követnek, de még akkor sem egzaktak, ha néhány vonal szinte tökéletesen egyenes. Maguk a vonalak különféle fokokban metszik egymást, amelyek a háromszögtől a rombuszig különféle formákat kölcsönöznek a sziklának, és természetesen ez teszi Waffle Rockot nagyon is olyanná, mint egy gofri.

 

Nyilvánvalóan e különös mintázatok megjelenésének mikéntjéről szóló elmélet Waffle Rock egyedülálló sajátosságainak a részét képezi, s természetszerűleg az évek folyamán számtalan elmélet kapott szárnyra a leleten alapuló egyedülálló sziklára vonatkozóan.

 

A „Waffle Rock” nevű szikla pontos elhelyezkedése

 

A legnagyobb ismert Waffle Rock és az, amit ebben a cikkben kiemeltünk, jelenleg az Egyesült Államokbeli Nyugat-Virginiában található Mineral megye Jennings Randolph tavánál. A szikla ezen a helyen van kiállítva 1985 óta és a hét bármely napján megtekinthető West Virginia Kilátópontról.

 

Ugyanennek a sziklának egy kisebb darabja szintén ki lett állítva egy másik helyen: Washington, D.C.-ben lett elhelyezve a Smithsonian Természetrajzi Intézetben.

 

Tehát, ha Ön igazán meg szeretné tekinteni a híres Waffle Rock-ot, akkor biztosan az Egyesült Államokat kell az elsődleges úti célként megjelölnie.

 

http://ricksweb.yourwebhosting.com/

 

A Waffle Rock szikla kialakulásáról szóló elméletek

 

A Waffle Rock-ról szóló elméletek különbözőek és keveredik bennük a tudományosság és a teremtőképesség, ugyanakkor ez bizonyíték is a Waffle Rock vizuális erejére vonatkozóan, valamint arra, hogy mennyire megmozgatja a szemtanúk fantáziáját. Hamarosan részletekbe menően feltárjuk a különféle elméleteket, amelyekkel reményeink szerint kellő információt szolgáltatunk arra, hogy kialakíthassa a saját véleményét erről a páratlan leletről.

 

A Waffle Rock-ról szóló alternatív elméletek

 

Bizonyos elméletgyártók úgy spekuláltak, hogy a Waffle Rock-ot más evilági életformák hozták létre, messzire vetődött bolygókról a Földre tett látogatás során, és a terep besugárzása által magában a sziklában okozott sérülés a földön kívüli űrhajók leszállásának a jele.

Mások szintén úgy sejtik, hogy a szikla voltaképpen emberi alkotás, különös módon olyan ősi indiánoké, akik művészeti és valamilyen kifejezési forma gyanánt vésték ki a sziklát. Megint másik érdekes elképzelés szerint a szikla egy olyan hatalmas őshüllő lenyomata, ami a történelem előtti korban élhetett ebben a térségben.

 

Tudományos és geológiai magyarázatok

 

Magától értetődően a Waffle Rock megszületéséről szóló leglogikusabb következtetés a tudósoktól és a geológusoktól ered.

 

Az általánosan elfogadott elmélet az, hogy Waffle Rock, amely puha homokkőből formálódott, a Mineral megyei helységek képződése folyamán repedezett és hasadozott meg, majd pedig ezek a repedések kvarccal telítődtek. Végül a kvarc megkeményedett és elrendeződött a repedésekben, így hozva létre a manapság látható mintázatot, amikor a puhább homokkő szikla gyorsabban maródott ki, mint a sokkal keményebb kvarc szikla.

 

Egy másik, valóban érdekfeszítő elmélet az, hogy elektromágneses mezők segítették elő Waffle Rock geometriai mintáinak kiformálódását. Ahhoz hasonlóan, ahogyan a hópelyhek létrejönnek, Waffle Rock geometriai mintáira akár egy elektromos vihar is hatással lehetett megszületésük pillanatában.

 

Mások példákat is találtak Waffle Rock-ra

 

Más olyan Waffle Rock-okat fedeztek fel a természetben, amelyek természetes úton jöttek létre, de legjobb tudomásunk szerint a Nyugat-Virginiai szikla a legnagyobb ismert példány. Néhány másik Waffle Rock sziklát is felfedeztek, például a Pennsylvaniai Monongahela-ban, bár ezek a példányok méretüket tekintve jóval kisebbek.

 

Waffle Rock összefoglalása

 

Waffle Rock nem csupán a valaha látott legérdekesebb ősi leletek egyike, hanem az egyik legrejtélyesebb is. Több mint valószínű, hogy Waffle Rock az Anyatermészet egyik ajándéka, egy homokkőből és kvarcból álló keverék.

Waffle Rock-ot Mineral megyében fedezték fel, ami teljes mértékben találó, ugyanis maga a megye a csodálatos természeti szépségeiről ismert, s Waffle Rock ennek a múltnak és szépségnek a része a jelen pillanatban is.

 

Forrás: http://www.legendsandchronicles.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..