Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A ZABPEHELY ELŐNYEI

Már kisebb mennyiség fogyasztása is csökkenti a koleszterinszintet, ami a zabpehely oldható rost tartalmának köszönhető, valamint képes az emésztést lassítani, így stabilizálja a vércukorszintet.

A zabpehely élettani szempontból fontos alkotóelemei: fehérjék, élelmiszerrostok, természetes vitaminok és ásványi anyagok.

 

Élettani hatása:

  • B- és E-vitaminban gazdag
  • értékesebb ásványi anyagai: vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium
  • növény létére nagy a fehérjetartalma
  • regenerálja az idegeket, élénkíti az egész idegrendszert
  • jótékony hatású kimerültség és stressz esetén
  • gyulladás-gátló anyagokat is tartalmaz, nyugtatja a gyomrot és a beleket
  • természetes lúgosító hatásával, képes a savasodást megszüntetni

íme, egy recept, amit már előre elkészíthetünk és hűtőben kb. két hétig eltárolhatunk.

 

http://clinicaviarengo.files.wordpress.com/

 

ZABPEHELY-PÁSTÉTOM

 

Hozzávalók:

 

  • 3 db nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál morzsolt majoránna
  • 2 csomag (100 gramm) sörélesztő
  • 1 kis doboz (70 grammos) paradicsompüré
  • zabpehely igény szerint kb. 150-200 gramm

Fűszerek: só, ételízesítő, piros arany, mustár, ketchup, szójaszósz, borsikafű, oregánó, petrezselyemzöld, piros paprika (ízlés szerint lehet édesnemes vagy akár csípős is)

Idénynek megfelelően lehet hozzátenni: zöld paprikát, snidlinget, paradicsomot

Zsiradék: olaj, margarin vagy vaj

 

Elkészítés:

 

A zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát.

Meghintjük piros paprikával, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük.

Közepes lángon puhára pároljuk.

Közben az élesztőt sós meleg vízben feloldjuk.

A végén az élesztőt a hagymával összerottyantjuk.

A tűzről levéve, annyi zabpelyhet teszünk bele, hogy az állaga a nedves sárra emlékeztessen.

Kihűlés után fogyasztható.

Pirítós kenyérrel nagyon finom.

 

Sziklás Józsefné

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..