Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2012 december eleje

A lelki tisztulások időszakában járunk. Ilyenkor kulcsfontosságú az elengedés. Kérdés persze, hogy képesek vagyunk-e megválni a lelki súlyainktól vagy csak nyalogatjuk a lelki sebeinket. A lezárások évének utolsó olyan időszaka következik, amikor még meg lehet bocsátani és el lehet engedni a sérelmeinket.

 

Az ember furcsa teremtmény, mert szinte mindig vágyik a változásra, de sokszor ő maga válik a változások fékező erejévé. Egyszer félelemből, másszor a beidegződések miatt vagyunk képtelenek elengedni. Mostanság sok erőteljes tanítást kaphatunk, amelyek 2012-ben még egyszer, utoljára felteszik a nagy kérdést: hajlandóak vagyunk-e letenni, amit kell, s lezárjuk-e a régi, fájdalommal teli korszakot, vagy ragaszkodunk hozzá.

 

A Mars és a Plútó együttállásról már az előző lapszámban beszámoltam, így arra ezúttal nem térnék ki.

 

A Nap és a Jupiter szembeállása

Sajnos ez az oppozíció is kedvez a szélsőségeknek, minekután könnyen elveszíthetjük a realitásérzékünket, hajlamossá válhatunk rosszul felmérni az erőviszonyokat, s olyan kockázatokat is felvállalhatunk, amelyeket felesleges volt. Könnyen túlvállalhatjuk magunkat.

Ez a szembenállás feszültségeket generálhat a belső világunkban is. Lesz, akinél erkölcsi téren alakul ki kisebb-nagyobb válság, illetve csalódás, s lesz, akinek a törvénnyel gyűlik meg a baja.

A Nap és a Jupiter ilyen elhelyezkedése kihívásokkal teli: könnyebben eshetünk a rugalmatlanság csapdájába, jellemző lehet ránk az intolerancia és ugyanezekkel a kellemetlen viselkedési mintákkal szembesülhetünk mások részéről is. Így fokozottabban figyeljünk magunkra, gyakoroljunk önkritikát és legyünk engedékenyebbek másokkal szemben, de semmiképpen se sértődjünk meg, hanem engedjünk el a negatív eseményeket és a bántó szavakat.

 

Naprendszerünk legnagyobb bolygója a Nappal szemben áll ebben az időszakban, ami az igazságtalanságok előtt is megnyitja az utat: jó hír, hogy ezek felszínre kerülnek és lelepleződnek, rossz hír lehet azonban, hogy tudnunk kell velük mit kezdeni. Ne harcra, hanem békülésre használjuk fel a problémákat.

 

Merkúr-Vénusz-Szaturnusz együttállás

Egyfelől a kifinomultság, a rezgésemelkedés, a művészi hajlamok és a kommunikáció kap nagyobb hangsúlyt, ami mindenféleképpen pozitív fejleményeket ígér. Másfelől középpontba kerülnek a realitások és egyfajta kijózanodáson mehetünk keresztül, ezáltal sok minden lelepleződhet és megmutathatja a valódi arcát.

A Szaturnusz erői megmutatják az események mögötti felsőbbrendű értelmet és irányultságot, magát azt a spirituális üzenetet, amely a látszatokba van burkolva. Sokakban fokozódhat ugyanakkor a küldetéstudat, a függőségektől való megszabadulás vágya és a harmónia iránti igény.

Arra figyeljünk oda, hogy ne legyünk túlságosan mogorvák, szenvtelenek és szenvedélymentesek. Erről a lazító, feloldó hatásról egyébként a Vénusz és az időközben megjelenő Hold fog gondoskodni.

 

A merkúri és szaturnikus hatás ugyanakkor fejlesztheti a kritikai érzéket és a következetességet. Spirituális szempontból fejleszthetjük magunkban az önfegyelmet, az elfogulatlanságot, a tárgyilagosságot és az őszinteséget. Nagyszerű alkalom, hogy szembesüljünk a hibáinkkal és az idejét múlt dolgainkkal. Kiváló időszak ez a belső küszöbeink átlépésére, a múlt korlátainak, beidegződéseinket a tudatos felszámolására, a lelki súlyok oldására és a spirituális beavatásokra.  

 

Újhold a Nyilasban

December 13-án jön létre az Újhold, amely a lelki tisztulás és fejlődés, valamint a spirituális tanulmányok katalizátora lehet.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..