Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. harmincadik hete

A Nap átlép az Oroszlán állatövi jegyébe

Július 22-én az Oroszlán csillagképébe lép be égi pályáján központi fővilágítónk, a Nap. Ez a derűs optimizmus és az életerő kedvező időszakának ígérkezik. A Nap az emberi tudat, tegyük hozzá, hogy a tiszta én-tudat princípiuma is. S mint ilyen, a magabiztosságot, a határozottságot, a rátermettséget, a hősiességet, a megvalósító erőt növeli az emberi személyiségben.

Az asztrológia úgy fogalmaz, hogy a Nap uralomban van az Oroszlánban. Vagyis minden áldásos hatását a lehető legjobban ki tudja fejteni.

Spirituális szempontból rengeteg pozitív energiára és beavatásra számíthatunk ilyenkor. A tisztulások és a rezgésemelkedések ciklusa ez, amely elengedhetetlen feltétele a spirituális ébredésnek.

Ha nem csap át hiúságba, gőgösségbe, erőszakosságba és túlzott uralkodási hajlamba, akkor a Nap hatásai fénnyel és élettel töltik meg a testet, a lelket és a szellemet, egyszóval az életünket. Éljünk a Nap kínálta lehetőségekkel. Őseink a Hold mellett a Nap által szimbolizált legmagasabb rendű tudatot, a Teremtőt tisztelték. Ezt hívták Napvallásnak, mely manapság kezd újra feléledni. Mi Napkereszténységnek nevezzük.

 

http://25.media.tumblr.com/

 

Vénusz átlép a Szűz állatövi jegyébe

Július 22-én a Vénusz a Szűz csillagképébe érkezik. Amikor ez megtörténik, az érzelemvilág és az elemző intellektus találkozásának lehetünk a megélői. Amennyiben szeretünk kutatni az élet rejtett dolgai iránt, akkor roppant nagy támogatást kaphatunk ebben az időszakban.

Előnyös fényszögek esetében sok mindent megérthetünk a párkapcsolatainkban zajló folyamatokról és sokat megtudhatunk önmagunkról és jobban kontrollálhatjuk a hangulatingadozásainkat.

Hátráltató, akadályoztató fényszögeknél viszont túlzottan kritikusak, magányosak, önzőek és mások számára nehezen tolerálhatóakká válhatunk. Ügyeljünk tehát arra, hogy amennyire lehet, legyünk rugalmasak és empatikusak.

 

Mars-Jupiter együttállás

Július 22-én válik egzakttá ez a fényszög. Ezúttal a szenvedélyességé a főszerep. Legyen az hivatás, párkapcsolat, szórakozás vagy utazás, mindent áthat az a fajta élvezet és megvalósító erő, ami ebből az együttállásból fakad. A Mars és a Jupiter ebben a konstellációban igencsak megmozgatja az embert, jön-megy, sürög-forog, egy percig sem tud a fenekén maradni. Ha kell, felvállalja a konfliktusokat, de mindenképpen kiáll az elveiért. Nem ismer akadályokat.

Mind a világi, mind pedig a spirituális célokért sokat lehet ebben az időszakban tenni, ezért bátran vágjunk bele a nagyobb feladatokba is.

 

Vénusz-Neptunusz oppozíció

Július 26-án egzakt ez a szembenállás, ami kedvez az ezoterikus munkának. Azonban ez se nem látványos, se nem garantáltan sikeres, mivel a neptunikus hatás inkább a szenvedélyek és a függőségek irányába hajlamosítják a személyiséget, vagyis nem annyira a tiszta utat preferálják. Mivel a Neptunusz és a Vénusz ultraérzékennyé teszi a spirituális receptorokat, ez a szembenállás képes akár a zsenialitás alakját is magára ölteni, de ez ritka. Sokkal inkább zavaros lelki világot gerjeszt, ami örvényként húzza le a lelket a saját maga teremtette pokolba.

Összefoglalva, ez a hatás sokféle csapdát és lelki gubancot okozhat az önismereti úton, de kifejezetten kedvez a magasabb rendű képességeknek, ha a válságban képesek vagyunk felismerni a lehetőségeket.

 

Vénusz-Szaturnusz szextil

Július 26-án egzakt ez a fényszög. Kedves a realitásoknak és alapvetően visszafogott, nem igazán lángoló, sokkal inkább kötelességtudó és visszafogott személyiségjegyeket kölcsönöz az embernek. A két bolygó közül egyértelműen a Szaturnusz az erősebb, így inkább őfelé billen ez a hatás, ami azt jelenti, hogy a karma most is erősebbnek bizonyul, mint a vágyvilág sokféle indíttatása. Ekképpen minden jót és szépet lehet tenni, de csak a Sors szabta korlátok között.

 

Mars-Plútó oppozíció

Július 27-én egzakt ez a szembenállás. Az ilyen típusú energiák arra szolgálnak, hogy szétbomlasszák azt, ami már idejétmúlt. Sok katasztrófa, tömegeket érintő szerencsétlenség, háború, kegyetlenség, vérrontás, baleset és nemzetközi konfliktus történhet ilyenkor.

Mi pedig arra figyeljünk oda, hogy az indulatainkat, a belső agressziónkat és az elfojtott, tudatalattinkba száműzött, destruktív hajlamainkat kordában tartsuk.

 

Vénusz-Jupiter szextil

Július 28-án válik egzakttá ez a fényszög. Végre egy kis vidámság, báj, szerencse és sok-sok pozitív hatás! Ez a fényszög kifejezetten kedvez mind a művészi alkotói hajlamoknak, mind a spirituális adottságok fejlesztésének. Amennyiben ihletünk támad, semmiképpen se fogjuk vissza magunkat. Kellemes időtöltések várnak ránk rengeteg új lehetőséggel.

A párkapcsolatoknak is kedvez ez a fényszög, úgyhogy használjuk ki és kényeztessük egymást.

 

Nap-Szaturnusz kvadrát

Július 28-én egzakt ez a fényszög. Ilyenkor az ember valóban akadályoztatva érezheti magát. Egy problémát megoldunk, s máris kettő terem a helyében. Ezt sokan rosszul viselik, mivel ilyenkor az ember egyfajta negatív szűrön keresztül szemléli a világot.

Ne keseregjünk, ne emésszük magunkat! Ne vetítsük ki a problémáinkat, s ne kötözködjünk másokkal. Az eredményeinknek is el fog jönni az ideje, de a Sors olykor a terheken keresztül éri el, amit akar. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy derekasan álljuk a sarat és vállaljuk a kihívást vagy épp elviseljük a tehetetlenséget, illetve azt, hogy nem az elvárásainknak megfelelően alakulnak a dolgaink.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..