Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. harminchetedik hete

A Merkúr belép a Mérleg állatövi jegyébe

Szeptember 9-én történik a Merkúr jegyváltása. Harmonikus fényszögek esetén a Merkúr felerősíti a kommunikációs készségeket, az önkifejezést és alapvetően a művészi hajlamokra is jó hatással van. Tisztességes üzletkötéseket, jó kereskedelmi ügyleteket tesz lehetővé. Az írott és a hangban tovább adott információáramlásnak kedvez. Előbbire jó példa a költészet és az irodalom, utóbbira az ének és a zene.

Diszharmonikus fényszögek esetében a Merkúr felszínességet és a vesékkel kapcsolatos gondokat tud generálni a Mérleg égisze alatt.

 

Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Ez a konstelláció szeptember 9-én válik egzakttá. Erre szokták azt mondani, hogy ennek semmi se szent: kötekedés, konfliktuskeresés, ostobaság, szűklátókörűség, dogmatizmus, materialista nézetek hangoztatása jellemzi ezt a kvadrátot. Ilyenkor az ember a benne található lehúzó erőkkel küszködik, s legtöbbször ennek hangot is ad. Bár egyes esetekben kényszerű magányt, illetve magányos órákat is jelölhet, alapvetően itt a belső lelki és szellemi tartalmainkkal, képességeinkkel és tehetségeivel való kapcsolat fogyatékosságai és hiányosságai kerülhetnek felszínre. Sok önismereti témában fejlődhetünk e kvadrát által.

 

A Vénusz belép a Skorpió állatövi jegyébe

Szeptember 11-én kerül majd sor erre a jegyváltásra. A Vénusz erősen megmozgatja ilyenkor az emberek tudattalanját: szexuális vágyakat indukálhat, vad szenvedélyességet és temperamentumos megnyilatkozásokat. Ugyanakkor egy teljesen más minőségű aspektusa is van a Vénusznak, amely éppen a világtól való elvonulást hajlamosítja és a belső, mély, okkult érzelmi impulzusok megélését teszi lehetővé.

Diszharmonikus konstellációkkor kétes erkölcsű kapcsolatok szövődhetnek az emberek között, okot adhatunk a féltékenységre, elcsábulhatunk és elcsábíthatunk. S innen szinte egyenes út vezet a nemi betegségek tárgyköréhez, amelyet szintén a Vénusznak a Skorpióban töltött ideje alatt jó lesz szem előtt tartanunk.

 

http://medmiranda.files.wordpress.com/

 

Merkúr-Plútó kvadrát

Ez a konstelláció szeptember 14-én válik egzakttá. Nincs jó hatással az idegrendszerre és általában a psziché mélyebb rétegeibe száműzött tudattartalmakra. A nyughatatlanság és a belső feszültségek olykor azért jól is elsülhetnek, de ez nem jellemző erre a kvadrátra. Itt bizony előtörhetnek belőlünk azok a sérelmek, amelyeket régóta dédelgetünk, és akkor sajnos pusztító erővel tarolhatnak a környezetünkben. Figyeljünk oda az emberi kapcsolatainkra!

 

Vénusz- Neptunusz trigon

Ez a konstelláció szeptember 14-én válik egzakttá. Az ilyenkor katalizált szenzitivitást az élet megannyi területén kamatoztathatjuk: művészetekben, spirituális gyakorlatok során, szociális munkánkban, mindennapi kapcsolatainkban stb. A belső világunkban ilyenkor nagyobb teret kap a szeretet, a részvét, a könyörület és a megértés. Ösztönösen akarunk segíteni másoknak hátsó szándékok nélkül. Sok problémánk már pusztán azáltal megoldódhat, hogy ellazulunk és a Sors ölelésére bízzuk magunkat. Ilyenkor bízhatunk a belső sugallatainkban.

 

Mars-Uránusz trigon

Ez a konstelláció szeptember 14-én válik egzakttá. Tetterőt, akár katonai beavatkozást, akár fizikai erőfeszítésekkel kapcsolatos sikereket rejt magában ez a trigon. Aktív, bátor, célratörő, szívós, kihívást kedvelő, akadályt nem ismerő energiák szabadulnak fel ilyenkor, amelyek bizton felhasználhatunk céljaink eléréséhez, illetve megvalósításához. Ennek az erő-koktélnak a hatása alatt nincs kecmec, szinte átgázolunk a problémákon. Ezért fontos a megfontoltság.

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..