Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. harminckettedik hete

Nap-Uránusz trigon

Ez a fényszög augusztus 5-én válik egzakttá. Sok leleplezésre kerülhet sor mostanság az élet bármely területén, legyen az gazdasági, kulturális, történelmi, politikai, vallási, ezoterikus vagy bármilyen más felhangú ügy. Miért? Mert a függetlenség erői ott tombolnak a felszín alatt. Mert a lelkünk szabadság utáni sóvárgása napról napra erősebb. Mert a korszakváltó erők önállóságot adnak az ember számára. Kérdés, hogy merünk-e szellemi mankók nélkül gondolkodni? Akarunk-e megvilágosodni? Ki óhajtjuk-e terjeszteni a tudatunk fényét az élet eltitkolt térfelére? Vagy inkább megmaradunk a félhomályban? A Nap-Uránusz a kitárulkozást, a felismeréseket, a nyilvánosság elé lépést, az individuumot megerősítő tendenciákat fokozhatja bennünk. Vállalkozunk és vágjunk bele terveink megvalósításába, osszuk meg az ötleteinket másokkal és fogjunk össze ebben a fényes időszakban!

Aki tud, az elindul az önmegvalósító útján, aki fél tudással rendelkezik, az csak tétovázik!!!

 

Jupiter-Plútó oppozíció

Ez a fényszög augusztus 7-én válik egzakttá. Ez egy veszélyes fényszög, mivel a jó szándékokból képes rossz eredményeket fakasztani. Ezt úgy kell érteni, hogy ha valamivel megszállottan foglalkozunk, akkor előfordulhat, hogy annyira erős csőlátásunk alakul ki, hogy nem vesszük észre a fától az erdőt. Elveszhetünk a részletekben, ami természetszerűleg elterelheti a figyelmünket az egészről és az eredeti céljainktól, amiért mi az egész kutatásunkat (az élet felfedezését értve ezalatt), munkánkat, valamennyi erőfeszítésünket véghezvittük. Arra figyeljünk oda, hogy ne váljunk valamely téma rossz értelemben vett megszállottjává!

A másik aspektus a jó átfordítására az, hogy másokkal szemben túlzottan diktatórikussá válhatunk. Jegyezzük meg, hogy a jó nem korlátozza a szabad akarat kibontakozását, márpedig a Plútó erői a Jupiter erőivel szemben éppen ezt teszik: gátolnak és erőszakosan, zsarolva, kényszerítve, megsértve mások szabadságjogait, a valóság lényeges elemeit eltitkolva machinálnak a háttérből. Sajnos ez a képlet túlságosan is jól illeszkedik a mai globális válságra.

 

http://lapressegalactique.net/

 

Merkúr belép az Oroszlán állatövi jegyébe

A Merkúr augusztus 8-án vált jegyet. A Merkúr jegyváltásával felértékelődik a kommunikáció intellektuális, inkább felszínes, mintsem mélyreható volta. A Merkúr az Oroszlánban egyik oldalról nagyjából olyan hatásokat generálhat egyes emberekben, amit legjobban a köntörfalazás, az elmismásolás, a takargatás, az elleplezés, a titkolózás és az ezekhez hasonló fogalmakkal tudnánk leírni. A másik oldalról viszont egy népszerűséggel, általános szimpátiával és elismertséggel járó kommunikációs hajlamot generálhat a Merkúr az Oroszlán jegyében.

Tehát sikeres lehet a közszereplés, a nyilvánosság előtt meghozott döntés, de hogy mennyiben kirakatba illő és mennyiben valódi a kimondott szó és a sugallt gondolat, nos, az csak hosszabb távon fog kiderülni.

Ha őszinteséggel és szilárd erkölccsel párosul e hatás, akkor később sem fognak meglepetések érni bennünket vele kapcsolatban.

 

Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Ez a fényszög augusztus 11-én válik egzakttá. A közöny, a hanyagság, a bizalmatlanság és annak szítása, a megkérdőjelezés, a butaságból fakadó okoskodás, a teszetosza viselkedés, az érzéketlenség vonásait és tulajdonságait erősíti az emberi személyiségben ez a fényszögkapcsolat. Így figyeljünk oda a saját érzelmi tónusszintünkre! Ne adjuk át magunkat az önmarcangoló belső monológoknak, ne keseregjünk, ne keresünk bűnbakot, hanem inkább hallgassunk vagy legalábbis azzal és annyit osszunk meg a problémáinkból és a gyötrődéseinkből, akivel és amennyit mindenképpen muszáj.

Jó hír, hogy ez a hatás viszonylag rövid ideig tart.

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..