Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. harmincnegyedik hete

Jupiter-Uránusz kvadrát

Augusztus 21-én válik egzakttá ez a fényszög. Könnyen túlzásokba eshetünk. Például akkor, amikor egy kapcsolatban a saját igazságainkat akarjuk érvényesíteni: a szabadság és a függetlenség melletti kardoskodás, az „én mit adtam – te mit adtál” dilemmája, az áldozathozatalok felhánytorgatása, békétlenség és az ezt alátámasztó hiedelemrendszerek mellett való hangos kiállás jellemezheti az embereket. Természetesen ez nem korlátozódik a párkapcsolatokra, hanem sajnos tovább gyűrűzhet családi, rokoni, baráti, munkahelyi, hivatalos ügyintézéssel kapcsolatos területekre is. Ennek az erőhatásnak kifejezetten az a hátránya, hogy a józan értelmet szorítja háttérbe és a téves gondolatok és automatizmusok mentén vezeti meg az emberi személyiséget.

 

A Nap belép a Szűz állatövi jegyébe

Augusztus 23-án válik egzakttá ez a fényszög. Ebben a jegyben a Merkúr az uralkodó bolygó, ami sejtetni engedi, hogy a kommunikációnak, az apró részletekre való odafigyelésnek, az analitikus gondolkodásnak, az alaposságnak, precizitásnak és a lelkiismeretességnek lesz kiemelt szerepe.

Harmonikus állásoknál kiváló munkabírás, kritikus gondolkodás, ragyogó intellektus, erős önkontroll és az előregondolkodás képessége domborodhat ki. Míg diszharmonikus konstellációk esetében a szőrszálhasogató, kicsinyes, számító, anyagias egó kap majd hangsúlyt, holott a szellemi és az anyagi világ közötti egyensúlyt tökéletesen meg tudja élni az ember, ha az elemző tanulmányozást némi együttérzéssel vegyíti. Csak sokszor hol az egyik, hol a másik irányba billen el ez a mérleg, így veszhetünk el a részletekben, avagy éppen ezért nem veszünk észre bizonyos fontos részleteket.

 

http://espacepourlavie.ca/

 

Vénusz-Plútó kvadrát

Augusztus 24-én válik egzakttá ez a fényszög. Ha valami, akkor ez biztosan nem kedvez az érzelmi kapcsolatoknak. Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a fényszög-kapcsolatot, akkor a „torz” melléknévvel tenném, mivel itt a beteges/torz/abnormális/deviáns hajlamok kaphatnak lángra az emberekben. (Mindenki döntse el, melyikkel írná le szívesebben.) Mit takar ez? Jelenthet homoszexualitást, nimfomániát, szadizmust, mazochizmust, pornográfiát, beteges féltékenységet, ugyanakkor félrelépések és megcsalások sorozatát… Tehát, figyeljünk arra, hogy milyen titkos, elfojtott komplexusaink vannak, mert azok keményen éreztethetik hatásukat.

Ugyanakkor a zsenialitásnak is kedvez ez a fényszög, amit kívülről a környezet nem képes értékelni.

 

A Merkúr belép a Szűz állatövi jegyébe

Augusztus 24-én válik egzakttá ez a fényszög. Harmonikus konstellációk esetében az ember tudományos érdeklődését és vonzalmát erősíti a Merkúr. Ha nyelveket szeretnénk tanulni, ha kereskedelemmel óhajtunk foglalkozni, s egyáltalán, ha a szellemi-intellektuális képességeinket akarjuk igénybe venni és megdolgoztatni, akkor a Merkúr ezt ebben a hónapban – amíg a Szűz jegyében tartózkodik – elvileg támogatja. Azért nem mindig és nem feltétlenül gyakorlatilag, mert vannak ún. diszharmonikus fényszög-kapcsolatai is, amelyek akadályokat gördíthetnek a sziporkázó, a problémákat alapból reálisan látó merkúri erők hatása alatt álló emberek elé. Így olykor önzővé, önfejűvé és nehezen elviselhetővé teheti embertársainkat.

A helyzetet némiképp komplikálja, hogy a támogató és a feszültséget gerjesztő merkúri konstellációk egyaránt kérészéletűek, tehát gyors ütemben váltják egymást, így inger-gazdag hónap előtt állunk.

 

Merkúr-Nap együttállás

Augusztus 25-én válik egzakttá ez a fényszög. Ambivalens fényszög, ugyanis alapból kreatív, sziporkázó, szellemmel és akarattal telített állapotot hajlamosít, csakhogy ez olykor átcsaphat túlzásokba. Erre szokták az mondani, hogy „túlhevülhet”, „eléghet” a sok energia hatására a Merkúr. Ami pedig belső feszültségeket is eredményezhet, illetve beszűkítheti a valóságot a személyes, szubjektív valóság előnyére és a másokkal szembeni tolerancia kárára.

Ha ezt sikerül valamiképpen kezelnünk, akkor zseniális dolgok pattanhatnak ki az elménkből és nagy dolgokat alkothatunk. Ha nem, akkor arról az egyre csak szaporodó konfliktusainkból értesülhetünk.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..