Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. harmincnyolcadik hete

Merkúr-Uránusz szembenállás

Ez a konstelláció szeptember 16-án válik egzakttá. A ragyogó merkúri képességek, mint amilyen a gondolkodás, a kommunikáció, a saját szellemi értékek kamatoztatása vagy az intuíció, ezúttal nem teljesen tiszták, mivel előfordulhatnak bennünk kisebb-nagyobb zavarok. Ilyenkor az ember önmaga áldozatává válik: feszült, öntelt, hiú, szűklátókörű, türelmetlen, a valóság helyett az álmait és a vágyait kergető valakivé.

Igyekezzünk felismerni, ha eluralkodik rajtunk valamelyik egós tulajdonságunk, s ha már nem vagyunk teljesen önmagunk!

 

Merkúr-Mars szextil

Ez a konstelláció szeptember 17-én válik egzakttá. Ez a bolygóállás támogatja az utazásokat és az eszmecseréket. Utóbbiak alkalmával, nagyon lényegre törővé teszi az embert, aki határozottan és nyíltan követi és képviseli a céljait, s erről képes másokat is meggyőzni. Hátránya, hogy sokszor kissé erőszakos és durva megoldásokhoz folyamodik, ugyanakkor a sprődebb stílus mögött határozottan van igazság.

Talán nem ártana kissé diplomatikusabban fogalmazni, nehogy megsértsünk másokat! Illetve hagyjunk olykor másokat is szóhoz jutni, ne csak a saját igazunkat hangoztassuk!

 

Vénusz-Szaturnusz együttállás

Ez a konstelláció szeptember 18-án válik egzakttá. A szépség nem mindig erotikus és tüzes. Ezúttal ezt tapasztalhatjuk meg, viszont attól még örömünket lelhetjük benne. Olykor a munkában, olykor az elérhetetlen célokban látjuk és találjuk meg a jót és a helyeset.

A vénuszi princípiumoknak ez egy visszafogott időszaka, de a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét, ha az ember alázattal és tisztelettel áll hozzá. Ez a fényszög erre is tanít.

 

Vénusz-Plútó szextil

Ez a konstelláció szeptember 19-én válik egzakttá. Amennyire a Szaturnusz visszafogta és lefékezte az ember vénuszi, csapongó, színes érzelem-kavalkádját, a Plútó annyira megnyitja az utat a tudatalattiból a megnyilvánulásba törekvő érzelmi tartalmak előtt. Ennek előnye, hogy miközben kitombolhatjuk magunkat és oldhatjuk az elfojtásainkat, meg is érthetjük, hogy milyenek vagyunk a felszín alatt és tudatosíthatjuk énünk rejtett oldalát. Tehát önismereti szempontból szintén nagyon hasznos ez a szextil.

 

creofuga.net

 

Merkúr-Jupiter kvadrát

Ez a konstelláció szeptember 20-án válik egzakttá. Itt egy kissé önellentmondásba keveredhetünk. Olykor magunk sem tudjuk eldönteni, hogy mit akarunk. Vannak olyan napok, amikor a saját korábban hangoztatott elveinkkel, hitünkkel, igazságainkkal, értékrendünkkel kerülünk ellentmondásba. Vagyis mondjuk, de nem éljük meg a saját belső törvényeinket. Egy rövid időre hajlamossá válhatunk a hazugságokra mindkét értelemben. Tehát mi is folyamodhatunk kisebb „csúsztatásokhoz”, ugyanakkor mi is mások átverésének áldozatául válhatunk.

Ne akarjunk megnyerni minden szócsatát! Ne cseréljük fel az erkölcsös értékrendünket a pillanatnyi „győzelmekért”, amelyek csak a hiúságunkat legyezgetik!

 

Szaturnusz-Plútó szextil

Ez a konstelláció szeptember 21-én válik egzakttá. Tudvalevő, az ilyen állások a megszállottságnak, a fanatikusságnak, a dogmatizmusnak és általában az életcélok realizálásának kedveznek. Specialitása ennek az állásnak, hogy az individuum képes magát igába fogni és alárendelni egy olyan célnak, aminek érdekében évekig, ha nem évtizedekig fog küzdeni, illetve lehetséges, hogy már küzd is (ebben az esetben lelki erőt kap a küzdelem vagy a munka folytatásához).

Sok globális változásra lehet számítani. Itt most a magasabb rendű jót és a hosszú távon megtisztulást jelentő változásokra gondolok. Más kérdés, hogy ez komoly lemondásokat és áldozatokat követelhet majd a részünkről.

 

Nap átlép a Mérleg állatövi jegyébe

A Nap szeptember 22-én lép át a Szűz jegyből a Mérlegbe. Felerősödhet a harmónia iránti vágyunk. Az örömöt, a szépséget, az igazságot, a sikert és alapvetően a jót szeretnénk fokozottabban megtapasztalni és átélni ebben az időszakban. Egyszerűen belső igényünk támadhat arra, hogy az élet igazságainkat eme aspektusait megkóstoljuk és kiélvezzük. Ugyanakkor ez is a hátrányunkká válhat, mivel megállhatunk és leragadhatunk a külsőségeknél, és az érzék-kielégítéseinknek, önmagunk és mások csodálatának, ezenfelül a hírnévnek lehetünk az áldozatai.

Előnye, hogy ráérezhetünk vagy rátalálhatunk az élet olyan összefüggéseire, amelyek közelebb visznek az élet igazságához és szeretetéhez, ami a lelki fejlődés szempontjából kulcsfontosságú.

 

Végül, de nem utolsó sorban, szeptember 22-én van az őszi napéjegyenlőség.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..