Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. hatodik hete (február eleje)

Sokféle hatás adódik össze ebben az időszakban. Szinte hullámvasútként élhetjük meg az „egyszer fent, másszor lent” állapotát, mivel a szélsőségeket, a túlzásokat, a bőséget és a lemondást, a békét és az izgatottságot hajlamosító hatások szinte egymást követik majd.

 

Mars-Neptunusz együttállás

A cselekvő és az álmodozó erők találkozásából jó dolgok is kisülhetnek. Ilyen például, hogy megvalósíthatjuk az álmainkat. A Neptunusz hatására felerősödik majd a művészi érzékünk, a szokásoshoz képest több minden át tud szivárogni a tudatalattiból a tudatba, amely fokozza az ösztönösségünket. Sok rejtett és titkos összefüggést vehetünk észre.

Figyeljünk oda a hangulatállapot-változásainkra is, mert a romantikusságból és a finomságból könnyen kibillenhetünk, idealistává válhatunk, aki hosszú távon nem képes megvalósítania a céljait, mivelhogy a célkitűzés sem mindig olyan egzakt, mint amilyennek elsőre tűnik. Legyünk éberek, mert akár el is tévedhetünk magunkban, jóllehet a bizonytalanságra nincs igazán okunk.

 

Merkúr átlép a Halak jegyébe

Ötletből, tervből, kreativitásból és álmokból nincs hiány, miként a misztika iránti fogékonyságunknak sem lesz igazán határa. Éppen ezért összpontosítsunk jobban az átlagosnál, mert valahogy a levegőben lesz a tévesztés lehetősége. Ki a kommunikációban, ki a nagy lelkesedésében, ki a tervei szövögetésében lesz túlkapáson érhető. Ha picit racionálisabbak leszünk, akkor megkímélhetjük magunkat a későbbi csalódásoktól.

 

Vénusz-Uránusz szextil

Február 6-tól sok pozitív fordulatra számíthatunk érzelmi téren. Mind a párkapcsolatok, mind a barátságok terén, mind a munkatársak körében több lesz az odafigyelés, az összehangolódás és a rugalmasság, ami mindenképpen építő jellegű. A társkapcsolatokban az ösztön és a szexualitás több teret kap. Spirituális szempontból pedig a megérzéseink és a kreatív energiáink fognak cikázni ebben az időszakban.

 

Merkúr-Neptunusz együttállás

Kissé szélsőséges módon viselkedhetünk. Egyfelől nagyon elmehetünk egy álmodozós irányba, amely a gazdag fantáziát igénylő életterületeken és munkákban előnyös lehet, amúgy nem túlzottan jó. Másfelől az okkult érdeklődés, a finom megkülönböztető képesség és a spirituális érzékenység előtérbe kerüléséből sokat fejlődhetünk lelki téren. A rákfenéje ennek az együttállásnak, hogy könnyen elkalandozhatunk, tehát legyünk éberek és figyelmesek, hangolódjunk a jelen pillanatra.

 

Vénusz-Jupiter trigon

Rendkívül szerencsés randevú ez az égbolton, amelynek a haszonélvezői mi lehetünk. A boldogság, a kedvesség, a pozitív dolgok bevonzása, a harmónia, a béke és a szeretet megélése kiemelten támogatott. Ez a kapcsolat támogatja a vidámságot, a művészi érzéket, a humort, az anyagi jólétet. E hatás alatt szükségét érezhetjük annak, hogy törődjünk magunkkal és nagylelkűek legyünk másokkal. Sokféle problémát megoldhatunk megalkuvások helyett kompromisszumokkal. Erkölcsi érzékünk belső iránytűként szinte biztosan jó irányt mutat.

 

Merkúr-Mars együttállás

Ez egy amolyan „ügyvédi” hozzáállást hajlamosít: éles elmét, szellemi gyorsaságot, jó vitapartnerséget, rámenősséget, kiváló kommunikációt és heves vérmérsékletet, ha szükséges. Arra figyeljünk oda, hogy az energiáinkat jól osszuk be, ne bonyolódjunk bele mindenféle felesleges vitába és konfliktusba, mely ennek a konjunkciónak a hatására könnyen kialakulhat, hanem a józan tudatosságunk irányítson minket.

 

Merkúr-Jupiter kvadrát

Ha túlságosan kapkodunk és sokat stresszelünk a Merkúr és a Jupiter kvadrátjának a hatására, akkor azon kaphatjuk magunkat, hogy már megint összetűzésbe keveredtünk valakivel. Ez a bolygókapcsolat felszínre hozza a belső konfliktusokat: megismerhetjük a saját negatív oldalunkat, a hibáinkat, ugyanakkor a környezetünk számára túl kritikussá, provokatívvá és elviselhetetlenné válhatunk. Figyeljünk oda jobban a normákra és tartsuk magunkat rövidebb pórázon, magyarul kerüljük a kirohanásokat és a drámákat.

 

Mars-Jupiter kvadrát

Ez a fényszög a rosszra csábít, olyan, mint egy kísértő. A végletesség, a túlkapások, az erőszakosság vagy épp a mértéktelen élvezetek habzsolása jellemezheti ilyenkor az embert. A művészetben ilyen a megszállottság és a munkamánia, de éppen ezért rossz, ha ez az állapot véget ér. Ilyenkor az ember izgága és szinte nem tud magával mit kezdeni. A megoldás az, hogy ne legyünk önrombolók és másokon se éljük ki az agresszív hajlamainkat. Próbáljunk meg mértéktartóak maradni és jelöljük ki a határokat, amelyeket azután következetesen be is tartunk.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..