Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. huszonharmadik-huszonnegyedik hete

Merkúr-Plútó szembenállás

Június 7-én egzakt. Ez egy rövid, de annál intenzívebb hatás. Mit erősít fel az emberi személyiségben? A kommunikáció sokszor egy palloshoz vagy tőrhöz hasonlít, amely olykor a legváratlanabb pillanatokban sebzi meg áldozatát. Nos, erre kell most odafigyelnünk. A tudatalattinkban már régóta gyűlő, sokszor észrevétlenül felhalmozódó sérelmek, elfojtások és agresszió találhat magának gyors kiutat a szánkon át.

Jó tanácsom: Mivel véleményünket szűretlenül és meggondolatlanul hangoztatnánk, gondoljuk végig, hogy milyen pillanatokat okozunk ezzel a környezetünknek!

 

Vénusz-Neptunusz trigon

Június 7-én egzakt. Ez a fényszögkapcsolat enyhíti és tompítja a Merkúr-Plútó oppozíciót. Mindenkire másképpen hat, de alapvetően elvontabbá és érzékenyebbé teszi az embert. Ilyenkor könnyen eltávolodhatunk a földtől, a realitásoktól és túlzottan is álmodozóvá válhatunk. Ha és amennyiben ezt a művészetek vagy az ezotéria megfelelő területein a megfelelő mértékben kamatoztatjuk, akkor még az előnyünkre is válhat. Éljük át a pozitív érzelmeinket és az isteni sugallatainkat.

Viszont, ha az érzetek elvonnak minket a megvalósítástól, a cselekvéstől és a munkától, akkor külön oda kell figyelnünk arra, hogy következetesebbek, rendszeretőbbek, fegyelmezettebbek legyünk, s ne csupán életünk passzív megfigyelői.

 

Vénusz-Szaturnusz trigon

Június 7-én egzakt. Ami a Vénusz és a Neptunusz trigonjából „hiányzik”, éppen azt adja a Vénusz-Szaturnusz trigon. Bár alapvetően előnyös fényszögnek tűnik, ebben az esetben nem beszélhetünk kirobbanó hatásokról, sokkal inkább olyan ez, mint amikor a Sors finoman terel bennünket. A kérdés az, hogy mi felé?

Ez a bolygóállás az élet jó oldalának az észrevételét, a szépség felfedezését, a nehézségekben való magasabb rendű értelem felismerését hajlamosítja. Mindenképpen közelebb visz a valósághoz, és elősegíti, hogy egyszerre éljük meg a „fent”-et és a „lent”-et, az égi és magasztos dolgokat a mindennapi, olykor kiábrándító realitásokkal.

 

http://thebodyfixx.com/

 

Mars-Neptunusz kvadrát

Június 8-án egzakt. Ez a fényszög kifejezetten romboló hatásokkal jellemezhető, ha azt vesszük, hogy az emberben elfojtott és ki nem élt, negatív ösztönöket éppen úgy támogatja, mint a már esetleg évek óta jól ismert szenvedélybetegségeket. Vagyis, akinek hajlama van a mértéktelen ivászatokra, drogokra és egyáltalán a szenvedélybetegségek valamelyikére, annál ráerősíthet a Mars-Neptunusz ezekre, illetve könnyen eshet a féktelenség csapdáinak valamelyikébe.

A spirituális úton hasonló a helyzet: a túlzott elbizakodottság, a törtetés, a gőg, az önelégültség, a másokat megtévesztő rafinéria és a belső konfliktusok szintén táptalajra lelnek ekkortájt.

 

Merkúr-Uránusz kvadrát

Június 8-án egzakt. Az egónak áll a zászló, amennyiben a Merkúr és az Uránusz kvadrátba kerül egymással. Felsorolni is hosszadalmas, hogy mennyiféleképpen tud ilyenkor hatni a hibáinkra. Pontosabban, mi hagyjuk, hogy a hibáinkat felnagyítsa. A hiúság, a durva és sértő beszéd, a verbális agresszió, saját képességeink túlbecsülése és alapvetően az önfejűség mezsgyéjén mozog ilyenkor a személyiség önromboló oldala. Ne akarjunk gyorsan, mindent megváltoztatni. Ne akarjunk azonnal és meggondolatlanul kilépni kapcsolatainkból, legyenek azok barátiak vagy párkapcsolatok! Higgadjunk le és várjuk meg, amíg ez a hatás elmúlik, mert utána bizton állíthatom, hogy más színben fogjuk látni ugyanazokat a dolgokat.

 

Vénusz-Plútó szembenállás

Június 11-én egzakt. Ez a hatás a zsenialitás és az őrültség furcsa kettősségével hat ránk. Kiből mit hoz ki? Sokszor a torz a szép, a meghökkentő megoldásé a jövő és a kaland juttatja el az embert az új dolgok felfedezéséig. De ha nem ilyen jól sülnek el a dolgok, akkor a Vénusz-Plútó oppozíciója összezavarhatja és akár fenekestől fel is forgathatja az érzelemvilágunkat. A mazochizmustól és a szadizmustól kezdve a legbetegesebb dolgokat hozhatja felszínre, vagy legalábbis katalizálhatja az emberi pszichében. Ezért fokozott éberségre van szükségünk és sok önismeretre.

 

Vénusz-Uránusz kvadrát

Június 12-én egzakt. Könnyen eshetünk túlzásokba. Túlpörgethetjük magunkat, amelyet elsősorban az idegrendszerünk fog megsínyleni. Sok vita és összezördülés várható párkapcsolati fronton, és nem csak mi léphetünk félre, hanem minket is megcsalhatnak. A nyughatatlan és kontrollálatlan érzelmeinknek keressük meg az alapját, a forrását a fantáziálás helyett. Ne vezessük meg magunkat, mert a kaotikus érzelmek végtelen örvényekbe tudják húzni és tartani az embert azáltal, hogy újra meg újra megéltetik velünk magukat.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..