Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. huszonhetedik és huszonnyolcadik hete

Nap-Plútó oppozíció

Július 2-án válik egzakttá ez a fényszögkapcsolat.

A Nap óriási hatalommal ruházza fel az embert. Ez az erő azonban csak akkor tiszta, ha bölcsesség irányítja. Ennek a fényszög-kapcsolatnak éppen ez a rákfenéje. A tudatalattiba száműzött erők a legváratlanabb pillanatban robbanhatnak ki és a személyiség szinte képtelen ellene védekezni, mivel ezek olyan elfojtások, amelyekkel az egyén hadilábon áll, s amelyeket éppen azért süllyesztett el „múltjának feneketlen kútjába”, mert anno nem tudott velük megküzdeni, szembenézni, s nem volt képes megoldást találni rájuk.

Ez nem azt jelenti, hogy meg kellene adnunk magukat és át kellene engednünk a territóriumot az ösztönlényünknek, csupán arra kell éberen odafigyelnünk, hogy amennyire tőlünk telik, őrizzük meg az önuralmunkat, s ne alakuljunk át valamiféle despotává, illetve zsarnokká, aki mindenre feljogosítva érzi magát.

Spirituális szempontból kijelenthetjük, hogy ez a szembenállás is a megtisztulásunkat szolgálhatja.

 

Nap-Uránusz kvadrát

Július 4-án válik egzakttá ez a fényszögkapcsolat. Amit az előző fényszög elkezdett vagy beindított, azt most a Nap-Uránusz kvadrát folytatja. Újabb megpróbáltatások és a hirtelenség erejével berobbanó személyes kihívások és gondok jelenhetnek meg életünk színpadán. Ez egyfajta idegrendszeri terheltséggel is együtt fog járni, magyarul a mindennapi bosszankodások és őrlődések ekkortájt felerősödhetnek, s többször elveszíthetjük a belső egyensúlyunkat.

Arra figyeljünk oda, hogy a pillanat hevében ne gyártsunk magunknak erőltetett vagy túlegyszerűsített elméleteket és magyarázatokat a problémáinkra (fennáll a hurráoptimizmus veszélye).

A kedvtelenség és az irracionális megoldások együttesen rossz tanácsadók, ezért azt javaslom, hogy alkalmazzuk azokat a stressz oldó és valóban pozitív hatású megerősítéseket, amelyeket eddig elsajátítottunk, s a legfontosabb dolog az, hogy ne sértsünk meg másokat, ne keveredjünk konfliktusba a környezetünkkel csip-csup dolgok miatt.

 

http://imgs.matrimonydirectory.com/

 

Vénusz-Uránusz trigon

Július 8-án válik egzakttá ez a fényszögkapcsolat. Végre fellélegezhetünk. A harmóniáé, az érzelmeké, a művészeteké és a spiritualitásé a főszerep. Ezeken az életterületeken sok új felfedezést tehetünk, illetve megélhetjük a bennünk lappangó ösztönöket. Szenteljünk időt az üdítő és pezsgő érzelmeinknek, és ne hajszoljuk magunkat túl. Harmonizáljuk a párkapcsolatainkat és bízzuk magunkat az ösztöneinkre, ne agyból próbáljunk megoldást találni a problémákra, hanem legyünk spontánok. Ez a fényszög sok jót tartogat a számunkra, ha az előbb említett attitűdöt képesek vagyunk alkalmazni.

 

Nap-Merkúr együttállás

Július 9-én válik egzakttá ez a fényszögkapcsolat. Rövid, de kellemes és legfőképpen humoros, barátságos és nyitott perceket szerezhet számunkra ez az együttállás. Nem leszünk híján a meglepetéseknek, a váratlan fordulatoknak és sok olyan emberrel is összefuthatunk, illetve szót érthetünk, akikkel eddig valahogy elkerültük egymást vagy elbeszéltünk egymás mellett.

Gondolkodásunk sokkal reálisabb lehet, mint eddig, ami kifejezetten kedvez a problémamegoldó képességünknek.

 

Merkúr-Uránusz kvadrát

Július 10-én érezhető ez a fényszögkapcsolat, de nem egzakt, mert a Merkúr retrográd, vagyis hátráló mozgást végez. Ez a hatás egy kissé felpaprikázhat bennünket. Valahogy jobban ugrunk ilyenkor mindenre, könnyebben eshetünk túlzásokba és túlreagálhatjuk a dolgokat. Előfordulhat, hogy az önigazolásokban találunk menedéket a hibáinkra, azaz öndicsérővé, hiúvá, önteltté és roppant kritikussá válhatunk, ami persze magában rejti a konfliktusok kialakulásának a reális esélyeit.

Először higgadjunk le. Másodszor tartsunk önelemzést és vegyük észre magunkon az imént említett jeleket. Utána pedig határozzuk el, hogy inkább hallgatunk és megfontolva hozunk döntést, mintsem hagyjuk egónkat belső kényszereinken és beidegződéseinken keresztül negatív energiákat termelni. Ez is – mint minden az életben – döntés és akarat kérdése. Ilyenkor élhetünk igazán a szabad akartunkkal.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..