Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. január harmadik hete

Ebben a periódusban az érzelmek és az ösztönök gyors váltakozásának lehetünk a szemtanúi és a megélői. A Nap pedig jegyváltásra készül, amely egy határozott lépés lesz a beszűkítő korlátokból a szabadság és a nyitottság irányába.

 

Vénusz-Plútó együttállás

Az érzelmek színes palettája és az ösztönvilágból kiinduló késztetések egymásra hatása figyelhető meg ebben az időszakban, pontosan január 17-től. Ez sajnálatos módon kettősséget eredményezhet, ily módon aki nem jól tolerálja kedélyvilága hullámzásait, s az esetleges szélsőséges érzelmi ingadozásokat, annak nem ígérkezik könnyűnek ez a hatás.

Vigyázzunk arra, nehogy túlhajszoljuk magunkat, mert ez a hatás mind a szexualitásban, mind a művészi munkában a felfokozott szenvedélyességet és hevületet hajlamosítja.

 

Vénusz-Szaturnusz szextil

Az előző bolygó-konstellációhoz kapcsolódik a Szaturnusz részint azzal, hogy ugyanazon a napon jön létre, részint azzal, hogy az érzelemvilágra lesz relatíve pozitív, de mégsem mondhatjuk, hogy felhőtlen hatással. A Szaturnusz ugyanis princípiumaiban erőteljesen a józan értelem irányába tereli a vénuszi érzékiséget, továbbá csökkenti a szenvedélyességet és átláthatóbbá, rendezettebbé teheti az érzelemvilágot. Ugyanakkor ez a fényszög-kapcsolat kedvez a magasabb rendű érzések kibontakozásának. Sőt, egy józan bölcsesség felé tereli az elmét, amelynek birtokában felfedezhetjük sorsunk súlyainak az értelmét és elviselhetőbbé, elfogadhatóbbá tehetjük önmagunk számára a felmerülő nehézségeket.
Nap-Merkúr együttállás

Eme két égitest ha akarna, se tudna egymástól túlzottan eltávolodni. A konjunkció ebben az esetben kedvez az intellektusnak, a kommunikációnak és a szellemi frissességnek. Arra azonban mindig figyelnünk kell, hogy ne váljunk túlzottan dogmatikussá és gyorssá, mert nem mindenki tud lépést tartani velünk. Használjuk fel ezt a rövid periódust alkotásra, tanulásra és spirituális fejlődésre.

 

Merkúr belép a Vízöntő jegyébe

Egy jóindulatú, barátságos, nyitott, ugyanakkor nagyon is független és céltudatos oldaláról ismerhetjük meg a Merkúr által önmagunkat. Kiderülhet, hogy milyen viszonyban vagyunk az emberekkel, mennyiben függünk másoktól, mennyire vagyunk találékonyak, hol húzódnak a szellemi határaink és milyen viszonyban állunk a magasabb rendű eszmékkel. Azt is leleplezheti előttünk a Merkúr, hogy hajlamosak vagyunk-e a fantáziánk hatása alá kerülni és olykor-olykor kicsapongni.

 

Nap belép a Vízöntő jegybe

Január 19-én a Nap átlép a Bak jegyből a Vízöntőbe. Ennek hatására sokkal nyitottabbak leszünk a humánum felé. Sok új felfedezést tehetünk ebben az időszakban, számtalan ötletünk támadhat, ugyanakkor érzékenyek lehetünk az igazságérzetünk miatt, könnyebben megsértődhetünk és bosszankodhatunk. Ha ragaszkodunk a saját öntudatosságunkhoz, elképzeléseinkhez és megóvjuk magunkat a végletességtől, akkor képesek lehetünk élni a Sors által kínált megannyi kecsegtető lehetőséggel.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..