Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. ötödik hete

A Szaturnusz és a Mars erősen próbára teheti az embert ebben az időszakban, amely többek között a szabadsággal és a határozottsággal kapcsolatos kihívások formájában lesz érzékelhető. Ugyanakkor jó hírnek számít, hogy a Vénusz szívet melengető, oldó hatásaiba belekapaszkodva kellő rugalmassággal viselhetjük a szükségszerű tanításokat.

 

Nap-Szaturnusz kvadrát

Január 30-án egzakt fényszögkapcsolat jön létre a Nap és a Szaturnusz között. A tudat szabadságát valamelyest gátolja ez a hatás. Aki szeretné megélni a szabadságot, annak meg kell tanulnia, hogy annak ára van. Természetesen a korlátok nem írható le azzal, hogy „rosszak”, mindenesetre nem feltétlenül kellemes, ha valami vagy valaki akadályokat gördít terveink megvalósításának útjába. Legjobb, ha ez egy edzésként fogjuk fel, amelyben megmutathatjuk, hogy milyen fából is faragtak minket.

Ez az időszak nem rövid, ami kihangsúlyozhatja és ki is élezheti a problémákat. Szóval, ne meneküljünk, hanem nézzünk szembe a kihívásokkal. Fokozódhat rajtunk a nyomás és a feszültség. Aki nem bírja a taposómalmot, könnyen felőrlődhet és szétaprózódhat. Ebből következik a megoldás: összeszedettség, megfontoltság, analízis és állhatatosság. Figyeljünk a gondolatainkra, tartsuk őket kordában.

A lelki világunkat sok minden beárnyékolhatja, de csak akkor, ha engedjük és elfogadjuk, hogy mások irányítanak. Nincs azzal semmi gond, ha olykor-olykor lehangoltabbá és életuntabbakká válunk.

 

Vénusz átlép a Vízöntő jegybe

Ez egy kellemes, üdítő hatást eredményezhet a számunkra, amely némileg enyhíti a Szaturnusz és a Mars gátlásait és feszültségeit. A Vénusz megnyitja az ember szívét és hat az érzelemvilágra. Rugalmasabbak és elfogadóbbak lehetünk ennek hatására. A Vénusz megkönnyíti az ismerkedést, így könnyebben létesíthetünk új kapcsolatokat és új barátokra tehetünk szert.

Felerősödhet a kreativitásunk, melyet főleg a művészetek területén kamatoztathatunk.

Külön kiemelném, hogy a Vénusz felerősítheti az egónkat is. Ezért tudatosan figyeljünk oda mások véleményére és igényeire, a saját hiúságunkra és arra, hogy a függetlenséget nem csak mi szeretjük, hanem mások is. Ha nem tesszük, akkor a Sors fog figyelmeztetni arra, hogy minden egyensúlyi állapotot fenn kell tartani és ápolni, gondozgatni szükséges.

 

Mars átlép a Halak jegybe

Nem csak a Vénusz, a Mars is jegyet vált február 2-án.

Harmonikus esetben elmélyedhetünk magunkban, felfedezhetjük a belső csend világát és megnyugodhatunk. Voltaképpen a miszticizmus és az ezotéria iránti vonzalom nagymértékben felerősödhet ilyenkor, de ezt kifelé kevésbé mutatja meg az ember. Érdemes egy kicsit jobban belemerülni a szellemi és a lelki világ rejtelmeibe.

Másfelől a Mars temperamentuma és tüzes jellege nem passzol a Halak vizes jellegéhez. Így a kettő összeadódásából könnyen hátrányos, hátráltató és diszharmonikus hatások születhetnek. Elbizonytalanodhatunk a céljainkat illetően. A lelki világunkban pedig az átlagosnál is zárkózottabbakká és visszafogottabbakká válhatunk. Lehetnek olyan tudatalatti sugallataink, amelyek felerősíthetik a magányosság érzetét. Sőt, olyan eset is előfordulhat, hogy belső feszültségek és lelki súlyok aktivizálódhatnak, amelyek annak a jelei, hogy van még mit elengednünk és megbocsátanunk.

Arra azonban mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne önromboló módon vezessük le a feszültséget.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..