Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. tizenhetedik hete

Vénusz-Szaturnusz oppozíció

Április 22-én egzakt ez a fényszögkapcsolat, amely erősen rányomhatja a bélyegét az érzelemvilágunkra. Ez idő tájt hajlamosabbak lehetünk a borúlátásra, valahogy minden egy kicsit szomorkásabb, sötétebb és erőtlenebb lesz. Könnyen átadhatjuk magunkat a melankóliának, mindenben a rosszat, a veszteséget és kudarc alternatíváját vehetjük észre először.

Pedig ez az a fényszög, amely megtaníthat bennünket a lemondásra, ha önként vállaljuk. Felhívja a figyelmünket a múlandóságra és arra, hogy a lelki bajainkkal nézzünk szembe. A korlátok csak addig korlátok, amíg folyamatosan figyelmet szentelünk nekik. Viszont nincs olyan korlát, aminek ne lenne valamilyen mélyebb, spirituális értelme, még ha olykor fáj is beismernünk ezt.

 

Merkúr-Jupiter szextil

Április 24-én egzakt ez a fényszög. Ez egy olyan égi erőesszencia, amely az intelligenciának kedvez. A szellemi sziporkázás, a kreativitás, a filozófia, a kultúra, a vallás, az irodalom stb. területén nagyon sok felismerésre számíthatunk, illetve sokat tanulhatunk és fejlődhetünk ezeken a területeken.

Nem feltétlenül gyakorlatias, sokkal inkább a láthatatlan szférában zajló folyamatokról van szó, de ne feledjük, mi is valakinek a gondolatiból születtünk!

Használjuk ki ezt az értelemnek és a gondolkodásnak kedvező szextilt, és cselekedjünk megfontoltan!

 

Vénusz-Plútó trigon

Április 24-én egzakt ez a fényszög. Nagyon sokféle érzelem kavaroghat ilyenkor az emberben. Részint erotikus és szexuális töltetű ösztönök uralkodhatnak el rajtunk, részint a megszállottság és a túlhajszoltság jelei ölthetnek testet. Egyszóval óvakodjunk a szélsőségektől, mert az érzelem az értelem igája! Ami legtöbbször önsorsrontáshoz vezethet, miközben mi azt hisszük, hogy mi irányítunk. Jó oldala viszont, hogy tudatosan élhetjük át az érzelmeket, feltéve, hogy rájuk irányítjuk a figyelmünket.

 

http://4.bp.blogspot.com/

 

Nap-Neptunusz szextil

Szintén április 24-én válik egzakttá ez a fényszögkapcsolat. Most aztán teret kaphat a fantáziánk, szárnyalhatunk álmaink hintóján és álmodozhatunk kedvünkre. A művészet és a misztika hajtóerői, az intuíciók veszik át a tudat felett az irányítást, s ez nagyon helyes. Merjünk a belső iránymutatásunkra hagyatkozni, vállaljuk fel a sejtéseinket, a megérzéseinket és alkossunk úgy, hogy abban a lélek sugallatai legyen az irányadók. Lényegesen boldogabb életet élhet az, aki átadja magát lelke irányításának (érzékszerveinek) és nem csak a felszínt látja a fizikai szemeivel és hallja a fizikai füleivel.

 

Mars-Neptunusz szextil

Április 27-én válik egzakttá ez a támogató bolygókapcsolat. Ez a pozitív fényszög is elősegíti, hogy az élet materiális oldala mögé pillantsunk. A kifinomodás, az ösztönök, a megérzések, a művészi hajlamok, a romantika éppen úgy fokozódhat az emberekben, mint a rendkívüli dolgok iránti vonzalom. Ha szeretnénk megérteni az életünk mélyebb, rejtett értelmét, akkor ez a bolygóhatás segíteni fog benne. Hagyatkozzunk a beleérző-képességünkre!

 

Nap-Szaturnusz oppozíció

Április 28-án pontosan egymással szemben fog elhelyezkedni a Nap és a Szaturnusz. Mit jelent ez a gyakorlatban? Némi kényszert, némi visszahúzódást, némi befelé fordulást. Ne keseregjünk! Nem minden vágyunk teljesedhet be „simán”. Nem kell túlzottan aggodalmaskodni, az a problémákon úgysem segít. Ilyenkor kevesebb az eredménye a munkánknak, nyomottabb a hangulatunk, több a konfliktus és a kisebb összezördülés. Ám ha odafigyelünk ezekre, akkor egy kis toleranciával átvészelhetjük ezeket a próbatételeket is.

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..