Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – 2013. tizenötödik hete

Ez a hét nem bővelkedik a bolygók közötti fényszög-kapcsolatokban, de ez nem jelenti azt, hogy semmi sem történik. Tartsuk szem előtt, hogy a távoli bolygók keringési ideje és mozgási sebessége lassú.

 

Lássuk, mennyi földi év alatt kerüli meg egyszer egy bolygó a központi csillagunkat, a Napot.

  • Jupiter: 12 év
  • Szaturnusz: 29 év
  • Uránusz: 84 év
  • Neptunusz: 165 év
  • Plútó: 248 év

 

Ebből látható, hogy vannak úgynevezett „lassú” bolygók, amelyek egymással alkotott asztrológiai kapcsolatai jóval tartósabbak, mint a következő „gyors” bolygóké. (Ez persze csak relatív szempont.)

 

  • Hold: 28 földi nap
  • Merkúr: 88 nap
  • Vénusz: 224 nap
  • Mars: 687 nap

http://reikitepic.files.wordpress.com

Ezen a héten, egészen pontosan április 14-én a Merkúr belép a Kos állatövi jegyébe.

Ez az időszak kedvez a tanulásnak, ami az érettségi vizsgára készülők számára nyilvánvalóan jó hír. A Merkúr harmonikus fényszögek esetében villámgyors felfogást tesz lehetővé, éles elmét, célratörő terveket, szárnyaló szellemet, új ötleteket, impulzív viselkedést eredményez, ami ugyanakkor egyfajta hevességgel is járhat. Ez utóbbi annak tudható be, hogy a Merkúr egyfelől ösztönös, másfelől céltudatos jelleget is hordoz, ily módon nem könnyű összeegyeztetni, egyensúlyba hozni ezt a két végletet.

Spirituális szempontból a szellem fejlesztésének, a gondolatok összenyalábolásának és a koncentrációnak a patrónusa a Merkúr támogató fényszögeknél.

 

Amennyiben viszont a Merkúr diszharmonikus kapcsolatokat fog kialakítani a Kos jegyében, akkor romboló-bomlasztó tendenciái erősödhetnek fel. Ez növeli a feszültség, az ingerültség, az ingerlékenység, a vitatkozási kedv, az egyoldalúság, a dogmatizmus, a figyelmetlenség és a vakmerőség esélyét. Továbbá valószínűbbé teszi a félrevezető kommunikációnak és a tisztességtelen vagy rossz üzletek megkötésének a valószínűségét. Ezen kívül hajlamossá teheti az embereket a felbujtásra.

Spirituális szempontból sokat árthat, ha bizonyos dolgokon rágódunk és nem tudunk továbblépni a nehézségeken. A Merkúr által kiváltott diszharmonikus esetekben lehetnek kusza álmaink és zaklatottabbak lehetünk. Ezért mindig legyünk nagyon éberek és figyelmesek, ezáltal csökkenthetjük a túlkapásainkat.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..