Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktuális asztrológia – a korszakváltás időszaka

Miközben a kozmoszban galaktikus léptékű átrendeződések figyelhetők meg, melyek fokozatosan új energiákat és új világkorszakot nyitnak a számunkra, nem árt, ha szemügyre vesszük a szűkebb környezetünkben, a saját Naprendszerünkben zajló asztrológiai eseményeket is.

 

Merkúr-Jupiter oppozíció

December 17-én egzakt szembenállásban lesz egymással a Merkúr és a Jupiter bolygó, amely konfliktusokkal tűzdelheti tele az egyes életterületeket. Ekképpen meginoghat a hitünk, illetve sok eddigi meggyőződésünk, erősödhet a babona iránti fogékonyságunk, továbbá felelősségre vonások következhetnek hitügyi kérdésekben. (Érdekes, hogy épp a korszakváltáskor jön létre ez a bolygóállás, nemde?)

De folytatva a megkezdett sort, az anyagi veszteségek és a hangulatingadozások időszaka lesz ez, amikor felszínre kerülhetnek a különféle, nem éppen erkölcsös érdekek és összemérhetik erejüket. Sok ármánykodás, csalás, ferdítés, ugyanakkor számos egoista vonás erősödhet fel az emberekben. Összességében nem kevés elégedetlenséget és bizonytalanságot szül ez az oppozíció.

 

Vénusz-Uránusz trigon

Eme december 19-én egzakttá váló előnyös fényszög-kapcsolat jelentőségét úgy foglalhatjuk össze, hogy gyakorlati szempontból előnyösen juthat kifejezésre minden vénuszi princípium. Sokkal felszabadultabbak, lazábbak, fesztelenebbek és könnyedebbek leszünk, mint szoktunk. Észrevehetjük magunkon, hogy érzelemdúsabbak vagyunk és jobban igényeljük a társaságot, mint máskor. Sok művészi hajlam bontakozhat ki az életünkben és számos spirituális inspiráció találhat gazdára ebben az időszakban. Sok humorral fűszerezett társasági élet, toleráns attitűd és egy kis varázslatosság jut általa az életünkbe.  

 

Nap belép a Bak jegyébe

December 21-én a Nap belép a Bakba. Ez alapvetően azt jelenti, hogy felerősödhet az emberekben a gyakorlatias jelleg, a megtervezés igénye és célracionális viselkedés. Kissé jobban befelé fordulhatunk, mint általában. Nagyobb hangsúlyt kapnak a realitások és az élet materiális szegmensei, így a pénzügyeink kiadási és bevételi oldalai egyaránt. Végül is ez egyfajta számvetésnek az ideje az év vége miatt. Jó esetben a józanság és az egyszerűség, diszharmonikus esetben a pesszimizmus és a komorság vehet erőt rajtunk. A megoldás minden esetben a tudatosságban, illetve a kitartó, szorgalmas és következetes munkában rejlik.

 

Nap-Neptunusz szextil

December 22-én egzakt egy a fényszög, amely nagymértékben támogatja a miszticizmus, az ezotéria és a művészetek iránti hajlamokat, illetve fogékonyságot. Jó irányba befolyásolja a tisztánlátást és növeli az alkotóerőt. Ez lényegében egyfajta bőségnek is tekinthető, amelyet mindenki a maga módján használhat fel. Ennek megfelelően érkezik a Napból az inspiráció és az intuíció az emberi szellemhez.

 

Vénusz-Jupiter oppozíció

A maják úgy tartották, hogy ez a világkorszak a Vénusz „halálával” fog lezáródni. Nos, ez megtörténik. Ezzel együtt a Vénusz december 23-án pontosan 180 fokra, tehát átellenesen találja magát a Jupitertől. Ez bizony az emberek kellemetlenebb tulajdonságait, úgymond a rosszabbik arcát leplezheti le előttünk. Az érzelmi, illetve a kedélyállapotunk változékonysága növeli a konfliktushelyzetek és az értelmetlen összecsapások kialakulását. Javasolom, hogy válasszuk inkább a megbocsátás és az elengedés erényét a megbántódás és az önsajnálat helyett!

Ennek a szembenállásnak köszönhetően kiderülhet, hogy mennyire vagyunk önhittek. Ilyen idő tájt könnyen válhatunk pazarlóvá és mértéktelenné, meginoghatunk erkölcsi értékrendünkben és adódhatnak kisebb egészségügyi problémák is a páros szerveinkben.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..