Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

AKTUÁLIS ASZTROLÓGIAI HÍREK

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Ez a nyár a nagy átalakulásokról szól, melyet a bolygók és a csillagok ereje irányít. Számos megújító hatás vált és válik folyamatosan realitássá, ha élünk a felkínált lehetőségekkel. Jómagam azon az állásponton vagyok, hogy az Isteni Gondviselés kisebb és nagyobb terveit kiolvashatjuk a csillagokból.

 

A Nap – Neptunusz szembenállása mindenképpen figyelmet igényel. Az emberi szellem régen elveszítette a tisztánlátását – hogy miért, azt ezúttal ne firtassuk. Tény viszont, hogy a Nap évében az emberi szellem látása, érzékelése kulcsszerephez jut. Különlegesen erős energiák szabadulnak fel augusztus utolsó hetében. Ügyeljünk a figyelemenergiáinkra, a precizitásunkra, a tisztaságunkra, az objektivitásunkra, a tudatosságunkra, mert ebben az időszakban sok lehetőséget csak akkor ragadhatunk meg, ha működtetjük az említett készségeinket.

Lelkünk mélységeit érintik meg a neptuni energiák. Ezek nem mindig jók, sokszor váratlan emléksúlyok törhetnek felszínre. Ezekkel érdemes ilyenkor szembesülni, s nem visszasüllyeszteni a mélységbe. Ez is az ürítés egyik válfaja. A Neptunusz felerősítheti bennünk a félelmeket, az aggódás és a lehúzó, olykor-olykor démonikus erőket. Ne feledjük, itt a Nap, vagyis a tudati világosság és a Neptunusz, azaz a homály és a megtévesztés energiái állnak szemben egymással.

 

A Neptunusz tudatalatti hatása eredendően nem tekinthető rossznak, hiszen csak azt hozhatja ki belőlünk, amit mi korábban – akár évekkel ezelőtt – oda bezártunk. Olyan dolgokat, melyekkel régóta nem merünk szembesülni, megküzdeni, s amelyek elől menekülünk. A megfutamodás erői ezek, melyeket csak megtisztított jellemmel, tiszta fejjel és logikus gondolkodással lehet megfékezni, illetve kiiktatni. Ez komoly önismeretet igényel, illetve az önismereten keresztül vezet el az út a megtévesztő energiák felszámolásához, a félelmek és a szorongások feloldásához. Erre figyeljünk oda és ne essünk vissza, ne adjuk fel, bármit is próbál sugallni számunkra az egónk.

 

Az ezoterikus beállítottságú emberek ebben az időszakban különösen hajlamossá válhatnak földtől elrugaszkodottá és felhőtologatóvá válni. Mivel az önmegtévesztés energiái fognak intenzívebbé válni bennünk, ezért óvakodjunk az önteltségtől, a pöffeszkedéstől, az önimádattól, az öndicsérettől, az önfelmentéstől és az önigazolásoktól. Mert ilyenkor az ember „ha nincs, akkor kreál magának” alapon hajlamos lehet legyártani magának mindenféle elméletet a problémáira, persze úgy, hogy önmaga jól jöjjön ki belőle.

 

Tehát ha a Nap átvilágít bennünket, s a Neptunusz felerősíti mélységeink torzszülött képzelgéseit és kártyavárait, a gyengeségeinket és a fogyatékosságinkat, akkor bátran nézzünk szembe a kihívásokkal, fogadjuk el önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk és kezdjünk el a jó irányba változni. Ezek nem rövid belső harcok, de megérik a fáradozást.

 

A Mars – Vénusz együttállás a jin és a jang energiák felerősítését és egyesülését támogatják. A félreértések megoldódhatnak, a párkapcsolatokban jó fordulatokra lehet számítani. Megnő az emberekben a kiegészülés iránti vágy, felerősödik a párkeresés, illetve a ki nem élt vágyak megvalósításának benső szükséglete. Felerősödik a harmónia megtalálásának, az egység helyreállításának igénye mind önmagunkra, mind a kapcsolatunkra nézve.

 

A Szaturnusz – Plútó kvadrát a lezárások időszakát jelzi. Hosszantartó, karmikus terhek levételének vagy letételének időszaka ez. Lehetnek szétbomló házasságok, régóta húzódó válóperek, üzleti ügyek, de akár a spirituális fejlődés maga az, amelyben sorsdöntő változások mennek végbe. Nehéz, gondterhelt, letaglózott, túlhajszolt időszak lehet ez, amit majd később fogunk csak értékelni. De utólag egészen biztosan rá fogunk jönni ennek az időszaknak a karma-tisztító hatásaira. Az új megteremtése csak a régi dolgok lerombolása után következhetnek. Ne feledjünk, hogy az erdő is a kidőlt, elpusztult és elkorhadt növények anyagából újul meg évről-évre. Ezért ne bánkódjunk a veszteségeink miatt, mert a Plútó energiái így végzik el a dolgukat.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..