Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Áldáskérés a hibás családi minták harmonizálására

Senki sem tökéletes – szoktuk mondogatni némi iróniával. Amikor a lélek leszületni vágyik, Sorsírójával (Isten erre felhatalmazott ügyintézőjével) együttműködve kiválasztja azokat a lelkeket, akiket később édesanyjaként és édesapjaként fog tisztelni. Optimális esetben a család mindhárom tagja képes betölteni a saját szerepét, s a kisebb hibák ellenére előbb-utóbb egyensúlyi állapot alakul ki az apa, az anya és a gyermek szerepeket jásztó isteni lelkek között. Természetesen ezek a szerepek életről-életre változhatnak. Ez a harmonikus családi modell, amely minden spirituális útravaló közül a legfontosabb és a legalapvetőbb a lélek földi önmegvalósítás élettervében.

 

A szülők még optimális esetben, minden igyekezetük dacára sem mindig tökéletesek. Sőt, az életszerűség szempontjából és a 21. századi párkapcsolatok állapotaiból kiindulva, kijelenthetjük, hogy a legtöbbször a szülők még nem állnak készen a családalapításra, amikor az új lélek éppen megérkezik hozzájuk. Miért? Mert a felnőtt emberek – a szülők – gyerekkorból hozott családi mintái között is vannak/lehetnek tökéletlenek és hibásak. Ami a családi mintákat illeti, érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor bizonyos minták teljesen hiányozhatnak a szülőkből is, minthogy az ő szüleik mintái sem voltak tökéletesek.

 

Társadalmunk párkapcsolatait elnézve, könnyen beláthatjuk, hogy sokszor nincs rend a társas együttélésben. Ennek mélyreható okai a szülők gyerekkorában gyökerezik. Ezt például onnan lehet észrevenni, hogy olykor a nő a párjában a saját apamintáit láthatja viszont, így viszont a párja helyett tulajdonképpen a saját apja képét érzékeli, illetve ehhez hasonlóan a férfi a párja helyett a saját anyamintáit láthatja olykor-olykor megtestesülni a kapcsolatban.

Sokszor előfordul, hogy a hibás szülői minták ellenére vagy éppen azok miatt az ilyen személyiségrész megreked a gyerekkorban és tudatalatt arra „vágyik”, hogy egy olyan személyt találjon maga mellé, amilyen az első esetben az apja, a másik példában az anyja volt. Ezek olyan elvárásokat és tudatalatti motivációkat vihetnek a kapcsolatokba, amelyek később komoly akadályokat gerjeszthetnek.

 

 

Sajnálatos módon sok olyan felnőtt ember él, akiben az apa-minták és az anya-minták hiányosak, illetve elhangoltak. Így az egyik fél könnyen alárendelheti magát a másiknak, kicsinek érezheti magát az önbecsülési gondjai miatt, illetve szülői mintáinak eredményeképpen, amelyeket gyerekkorából hozott magával.

Az ilyen emberek egy csapásra olyan kötődéseket és függősége(ke)t vonzhatnak be, vagy alakíthatnak ki az életükbe, amelyektől később roppant nehéz megszabadulniuk. Ilyen a drogon kívül az alkohol, a dohányzás vagy éppen a játékszenvedély, de a megfeleléskényszer, a ragaszkodás , a magánytól való menekülés (társfüggőség) is tipikus példa a helytelen minták okozta függőségekre.

Számos alkalommal derült már ki, hogy az ilyen emberek életéből hiányzik egy bizonyos (helyes) viselkedésminta. Ezt az illető természetesen tudatosan nem látja át, mégis öntudatlanul érez valamiféle belső késztetést valamilyen függés iránt. Saját rászorultsága okán keresi azt a függőséget, ami számára furcsa mód biztonságérzetet ad.

Amikor az emberek a tehetetlenségérzettel szembesülnek – gyermekben és felnőttekben ez hihetetlenül gyakori –, akkor valakinek a szárnyai alá akarnak bújni, gyakorlatilag védelmet keresnek, legbelül elesettnek és rászorultnak érzik magukat. Ebben a kiszolgáltatott állapotban egész életükben vergődhetnek az emberek, és addig kompenzálhatnak, amíg csak tudnak.

 

Amennyiben az ilyen típusú viselkedési mintákat követő ember párt vonz be magának, akkor a kialakuló kapcsolatában nem tud egészséges adok-kapok viszony létrejönni egészen addig, amíg sajátos lelki hozzáállása és a hozott családi mintái meg nem változnak.

 

A lelki értelemben vett felnövekvés, a spirituális érettség, a valódi felnőtté válás a hibás családi mintáink harmonizálásával veszi kezdetét. Csak a felismerésük után indulhat el a kijavításuk. Ebben segíthetnek egyrészt azok a kurzusok és előadások, amelyeket e témában rendszeresen szoktunk tartani, másrészt ez a szertartásunk, amelyet egyes ISTENTISZTELETEINK során végezünk: ÁLDÁSKÉRÉS A HIBÁS CSALÁDI MINTÁK HARMONIZÁLÁSÁRA.

 

 

A tudatos önismeret és személyiségfejlesztés során nem csak terápiás segítséget (aura- és sorskép-elemzést, tanácsadást) lehet igényelni, hanem égi áldásokat is. A szertartás során a Magasságos Éghez fordulunk, s megkérjük, hogy vezessen el minket az igazi jótevőnkhöz, aki rendbe teszi benső lényünkben az apánk és az anyánk belénk helyezett mintáit.

A szertartás során a Magasságos Ég (Isten) mögénk állítja apánk és anyánk tiszta szellemiségét (ez az eltávozott szülők esetében is lehetséges), hogy rájuk támaszkodva, a segítségükkel eljuthassunk a megértéshez és a harmonikus élethez, végső soron pedig Istenhez.

 

Ahogyan az én egész életfilozófiám, úgy a Napvallás fundamentuma is a következő: életünk alapjainak és a gyökereinknek rendbe tétele és megerősítése az első lépés életcéljaink megvalósításának ösvényén. Minden fejlődés csak ezzel a szellemi és lelki háttérrel indulhat be igazán, s ebből a spirituális táptalajból sarjadhat.

 

A Napvallásnak ez az egyik módszere, pontosabban szertartása, amely mindenki előtt nyitott. Neve: ÁLDÁSKÉRÉS A HIBÁS CSALÁDI MINTÁK HARMONIZÁLÁSÁRA. Elérhető Istentiszteleteink keretében szombatonként.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Aurafejlesztő és Meditációs Klubjainkon
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..