Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Álmoskönyv

Sokan szeretnék tudni, hogy mit jelentnek bizonyos álmaik. Az álomfejtés egy elvont stúdium, de aki ismeri a tudatalatti rejtett működését és képes ráhangolódni az egyes szimbólumok, archetipikus forrására, az felderítheti és megértheti álmai üzenetét. Az alábbiakban jó néhány tipikus álomkép lehetséges értelmezésére találhatsz választ.

 

Álomfejtés: az ablaktól a zenéig

 

álomfejtés1ABLAK – Ha az ablak csukva van, akkor kíváncsiságot jelent, olyan dolgot szeretnél tudni, amihez nem sok közöd van. Ha nyitott ablakról álmodsz, akkor az a titkod kitudódásától való félelmet jelenti. Ha álmodban ablak törik, akkor nem feltétlenül tisztességes úton érkezik az információ, illetve utalhat hallgatózásra, vájkálásra. Ha egy ablak be van falazva, vagy el van torlaszolva, akkor egy titkot nem tudsz megfejteni. Az ablakmosás pedig általában mulasztást jelent.

 

AJTÓ – A nagy ajtó vagy kapu újdonságot, kedvező változást sejtet. A csukott ajtó kirekesztettséget jelent. Amennyiben nyitott ajtón lépsz be, akkor az elképzeléseid valóra válnak és sikert érsz el. Ha nem lépsz be, akkor valaminek a megtételét halogatod. Ennek oka félelem, ezért változtatnod kell a hozzáállásodon.

 

ANGYAL – Sok türelmet, tűrést, kínlódást jelent a házastárssal vagy a partnerrel. Amennyiben egy angyal lebeg az ablak előtt, akkor nincs kellő energiád megváltoztatni az adott helyzetedet. A gyermekek álmában az angyali jelenlét igaztalan szenvedést jelent.

 

ARC – Ha átlagosnál nagyobb arcát látod valakinek, akkor az illetővel kapcsolatban valamit elmulasztottál. Ha nem ismerős arcot látsz, akkor érdekes módon ismerőst bántottál meg egy figyelmetlenségből elkövetett dologgal. Homályos arc intenzív ellenszenvre utal, melyet vagy nem vallasz be magadnak, vagy palástolod mások előtt. Ha az arc átalakul szimpatikusból szörnyűvé, akkor kettős érzelemmel viseltetsz egy közeli ismerősöd iránt. A merev arc arra utal, hogy sokszor nem helyénvaló dolgok jutnak eszedbe, melyeket nem mondhatsz ki.

 

ÁGY – Az ágy fáradtságra és unalomra vonatkozik. Ha megágyazol, akkor új kapcsolatra vágysz, vagy elfelejtesz valamit, amiről korábban azt hitted, hogy örökké fogsz rá emlékezni. Ha az ágyban egy ember fekszik, akkor valójában keresel valakit, aki értékeli és méltányolja a tulajdonságaidat. A kórházi ágy arra utal, hogy rendbe akarod és tudod hozni az emberi kapcsolataidat, de benned félelem van.

 

ÁLLAT – Ha kicsi állattal álmodsz, akkor nincs kellő önbizalmad. A kedves nagy állat az álomban reménykedésre ad okot, míg a félelmetes állat az újdonságtól való félelemre céloz. Emberi tulajdonságokkal rendelkező állat kilátástalannak ítélt helyzetre utal, holott felesleges a pesszimizmusod. Ugyanez gyermekek álmában élénk fantáziára utal és arra, hogy a gyermeknek több törődésre van igénye. A prémes állat gyors észjárást és ügyességet jelent.

 

BABA – Felnőtteknél igazságtalan, nem jogos haragot jelent. Férfiaknál a hajas baba gyengéd és titkos érzelmeket és furcsa vonzalmat jelent.

 

BARÁT – Férfiaknál a férfi barát annak feleségét vagy partnerét jelenti. Női álomban a jó barát, valójában a barát valamelyik ismerősét jelenti, akire ébren nem mersz gondolni.

BARÁTNŐ – Férfiálomban a barátnő vagy egy tényleges barátnő, vagy a róla való ábrándozás. Az idős barátnő azt jelenti, hogy valakivel meg akarod osztani a gondjaidat.

Női álomban a barátnő többnyire a féltékenység jele, de ha valaki különösen közeli, akkor az kielégítetlenségre utal. Ha egy nő barátnője a nő ruhájába van öltözve, akkor a barátnője az ő tollaival ékeskedik és fordítva. Férfiálomban a barátnő azt jelenti, hogy egyre kevésbé vagy ura a kapcsolatnak.

 

BELEESNI – Egy szakadékba beleesni veszély elkerülését jelenti. Árokba esni nem szerelmi jellegű csalódást jelent.

 

BETÖRŐ – Kalandra vágysz, de nincs elegendő bátorságod belevágni. Nők álmában a betörő azt jelenti, hogy úgy érzi az illető, hogy tolakodóak vele szemben, holott ő viselkedik kihívóan. Idős emberek álmában a betörő rossz szomszédság jele.

 

BÉKA – Önbizalomhiány jele. Ha rád mászik, akkor szorongsz. Gyermekek álmaiban a koronát viselő béka álmodozást, míg felnőttekében visszafogottságot és félénkséget jelöl.

 

álomfejtés4BÖRTÖN – Rendetlenség az életedben.

 

BÖRTÖNŐR – önállótlan a személyiséged.

 

BÚZA – A búzamező a teljesült kívánság jele. A learatott búza a földön szétszóródva azt jelöli, hogy többre számítottál, mint amennyit kerestél.

 

CIGARETTA – Érdekes, hogy dohányzó ember álmában szinte soha nem fordul elő, ám ha mégis, akkor minden bizonnyal le fog szokni. Ha már felhagytál a dohányzással, de olykor cigarettáról álmodsz, akkor az elhatározásod erős. Nem dohányzó ember álmában a cigi kielégítetlenségre utal.

 

CIGÁNY – Általában szerencsét jelent. A cigányprímás pedig nyereséget hozhat.

 

CSIGA – A türelmetlenség jele. De ha valaki csigát eszik, akkor jól esik neki a flört; ha undorral eszi az ember, akkor nem kívánatos a testi kapcsolata.

 

álomfejtés5CSIRKE – Az élő csirke arra utal, hogy megtalálsz egy elveszettnek hitt dolgot. A levágott csirke utálattal, dühvel végzett munkát jelent. Többször hozol kéretlen áldozatot, hogy utána sajnáltathasd magadat.

 

DELFIN – Igazi jó barátot mutat, vagy hogy a szenvedélyes szerelmed lassan igaz szeretetté változik. A delfin-show azt jelenti, hogy úgy érzed, hogy a baráti körödben mindenki jobb helyzetben van, mint Te.

 

DOLGOZNI – Alapvetően ez egy rossz álom. Olyan munkát végezni, amit különben nem csinálsz. Ha építkezésen dolgozol, akkor terveid csak lassan valósulnak meg. Idegen környezetben dolgozni bizonytalanságot és bátortalanságot jelöl.

 

DUNA – Ha megáradt vagy zavaros, akkor családi perpatvar közeleg.

 

EGYIPTOM – Költözködést vagy felfordulást jelent a háztartásban.

 

EJTŐERNYŐ – Vidámságot és jókedvet jelent. Sok ejtőernyős, akik nem érnek földet, hiába várt meghívást vagy látogatást mutat.

 

ELÁSNI – Ha ládát ásol el, amelynek nem ismered a tartalmát, akkor nem szívesen töröd a fejedet egy problémán. Ha szerszámokat ásol el, munkaundorod van.

 

EMBERRABLÁS – Zűrzavaros érzelmeid vannak.

 

álomfejtés6ERDŐ – Becsapnak téged, de nem veszed észre, mert meg vagy róla győződve, hogy kiváló emberismerő vagy, holott gyakran tévedsz. Az őserdő azt jelenti, hogy nem tudsz kiigazodni valamilyen problémában. Az őszi erdő az emlékezést és a nosztalgiát jelenti az álomban.

 

ERŐSZAK – Nők álmában álszentséget mutat. Férfiak álmában azt, hogy a partnered túl engedékeny és ezért attól tartasz, hogy mással is ilyen.

 

ESKÜVŐ, LAKODALOM – Hivatalos ügyet jelent. Ha leány, vagy nőtlen ember álmában szerepel, akkor házasságkötési szándékot jelent, amit a környezeted előtt titokban tartasz. Házasember álmában az esküvő mindig veszekedés és szemrehányás.

 

FARKASKUTYA – Zavaros, kettős érzelemid vannak.

 

FEGYVER – Mindig agresszivitásra utal. Ha rád szegezik, akkor kényszerhelyzetben vagy, saját érzelmeid akadályoznak abban, hogy jobbá váljon a hangulatod. Ha te fogsz fegyvert valakire, akkor bűntudatod van, amitől hamarosan megszabadulsz vagy felhagysz egy rossz szokásoddal.

álomfejtés7FEHÉRNEMŰ – Zökkenőkkel teli kapcsolat. Női fehérnemű a nők álmában a rajongás jele  egy barátnő iránt, amit összeveszés fog követni. Férfiálomban pajzán gondolatokat jelent. Férfi fehérnemű a nőknek kiforratlan érzelmekről, férfiálomban szégyenkezésről árulkodik.

 

FRIDZSIDER – Könnyű határt szabni neked, a vágyaidnak, mert jól nevelt vagy. Gyermekálomban azt jelenti, hogy engedékenységre van szükséged.

 

GAZDASÁG – Készen állsz a régi dolgaid feladására és a viselkedésed kijavítására.

 

GOMBOSTŰ – Visszafordíthatatlan folyamatban vagy, nem nézel szembe egy veszéllyel. Egy problémát rosszul ítélsz meg vagy alábecsülsz. Ha gombostűt találsz, akkor felismersz valamilyen láthatatlan összefüggést. Ha gombostűvel megszúrnak, akkor egy jelentéktelen eseménynek túlzott fontosságot tulajdonítasz, vagy nem tudsz megbocsátani.

 

GYERTYA – Az életet szimbolizálja. Ha a gyertya hosszú, akkor kiegyensúlyozott és higgadt leszel. Ha rövid, beletörődsz és megbékélsz. Ha nagy lánggal ég, akkor segítőkészséggel találkozol. Pislákoló gyertya egy múlófélben levő érzést, állapotot jelöl. A gyertyacsonk sivárságot és cinizmust jelent.

 

GYÉMÁNT – Barátkozási kísérlet. Ha fekete, akkor egy jó barátodra nem fordítasz kellő figyelmet. Ha a gyémánt csillog, akkor gyerekesen lelkesedsz vagy túlértékelsz valakit vagy olyan barátok után áhítozol, akik nem figyelnek oda rád.

 

HAJÓ – Legtöbbször veszedelmet és fenyegetettséget jelöl. A nagy, fehér hajó túlzott tisztelet, kritika nélküliséget jelent, vagy anyához, idősebb nőhöz való ragaszkodást. A közeledő sötét hajó gyermekkori szigorú büntetés emléke lehet. A papírhajó tekintélyvesztést jelöl. A hajótörés a keserű csalódás, kiábrándulás és az elárulás jele. Ha fehér hajót tiszta időben közeledik feléd fenyegetően, akkor elhiszed, hogy annak van igaza, aki bántott. A hajóablak kíváncsiskodó természetről árulkodik. A hajóablakon beömlő víz azt mutatja, hogy túl sokan szólnak bele a dolgaidba és te minden kérésnek eleget akarsz tenni. Szárazföldön vagy házak között mozgó hajó arra céloz, hogy a mindennapi gondjaidban szétforgácsolódsz vagy feszültség ébred benned az eszmék és a tapasztalatok között. Zátonyra futó hajó szexuális jellegű párkapcsolati problémára utal.

 

álomfejtés8HAL – Szerelmi vágyra céloz. Ha női álomban kézben tartják, akkor idegenkedés a testi szerelemtől egy különben kellemesnek hitt kapcsolatban. Ha a kezedben fickándozik, akkor önbizalomhiányos és túlzottan tartózkodó vagy. Férfi álomban a hal azt mutatja, hogy keményebbnek mutatod magad annál, mint amilyen valójában vagy, szégyelled az érzelmeidet. A díszhal viszonzatlan szerelem és hideg partner. Az óriás hal elégedetlenségre vagy a nagyképűsködésre céloz. A döglött hal a kudarc jele, a halpikkelyé a pénz. Beszélő hal a lassan múló fájdalom jele.

 

HALOTT – Ha meghalt ismerősöd, hozzátartozód tér vissza álmodban és ezt örömmel veszed, akkor nem tudsz belenyugodni az elvesztésébe. Ha ugyanezt rémülten fogadod, akkor lelkiismeret-furdalás gyötör, mert olyat mulasztottál el az elhunyttal szemben, amit már nem tudsz jóvátenni. Ha halottnak látsz valakit, aki még él, akkor titkon gyűlölöd, amit a halottnak látott személy ismerőse, vagy hozzátartozója iránt érzel. Az ismeretlen halott a régi ábrándok jele. Az iszonyatot keltő halott szerencsétlen kapcsolatra utal.

 

HIFI TORONY – Férfiálomban a személyes értékeiddel hódíts, ne segédeszközökkel. Női álmokban azt jelöli, hogy egy férfi- és egy nőismerősöd ellentmondanak egymásnak.

 

HOLD – Az elérhetetlenség jelképe. Ha a Holdat egészen az ablakod előtt látod, akkor kínzó vonzalmat érzel és kielégítetlen kíváncsisággal bírsz vagy epekedsz valaki után. Hold, ami fut az égen az elárvultság és az elhagyatottság jele. Felhők mögül elő-előbukkanó Hold szorongásra utal. A fogyó hold jelöli, hogy egy kedves hozzátartozód el fog távolodni tőled. A félhold azt jelenti, hogy osztozni kényszerülsz egy érzelemben, míg a telihold a nászút és mézeshetek jele.

 

álomfejtés9ILLATSZER – Anyagiasságra, pénzcentrikus gondolkodásra utal, ami természetesen nem fukarságot jelent, hanem könnyelműséget, és azt, hogy kívánságaid között a pénz szerepel az első helyen. Földre kifolyt illatszer a kitörő jókedv, míg a kis üvegben tartott illatszer a pedantéria, a gyűjtögetési szenvedély jele. Nők álmában a férfiillatszer azt jelenti, hogy fegyelmezetlennek és könnyelműnek tartod a partneredet és magadat tartod jobbnak. Férfiálomban az illatszer azt sugallja, hogy a partner lassan eluralkodik rajta és átveszi az irányítást a dolgai felett.

 

KAKAS – Idejében felfigyelsz egy ellened irányuló cselszövésre és ügyesen kivéded azt.

 

KALITKA – Nincs ellenedre, ha uralkodnak rajtad.

 

KANYAR – Heves indulatai, titkos változtatási szándékaid vannak. Kockázatos dologba bonyolódsz. Ha kisodródsz a kanyarban autóval, akkor valamilyen szenvedély magával ragad, például az alkoholfogyasztás.

 

KERESZT – Türelemmel próbáld elviselni, ami rád méretett. Az égő kereszt azt jelenti, hogy boldoggá tesz, ha másokon segíthetsz. Azt jelentheti, hogy másokban látod azt az ördögöt, amelyik benned lakik.

 

KIHAJOLNI egy ablakon, vagy korláton – Beleavatkozol valamibe, amihez semmi közöd. Kárörömet érzel. Feszülten várod az újabb híreket egy ismerősöd bonyodalmairól.

 

KIRÁLY – Ezt az álmot igazán csak magad fejtheted meg! Általában az apa jelképe, míg a királynő az anyáé. A királyi pár a szülők szimbóluma. Ha téged koronáznak királlyá, akkor egy fontos pozícióra törsz.

 

álomfejtés10KULCS – Megoldásra lelsz ügyes-bajos dolgaidban. Az idegen kulcs, amiről nem tudod, hogy hogyan került hozzád azt jelenti, hogy nem engedsz egy kérésnek, visszautasítasz valamit. Kulcs, amit nem tudsz betenni a zárba férfiálomban bajt, míg női álomban azt mutatja, hogy tisztességtelen eszközökkel akarsz információhoz jutni. Kulcsot elveszteni rossz megoldást és tévedést jelent.

 

KÁBÍTÓSZER – Nem használod ki saját jó képességeidet. Feladataid megoldásában rendszeresen a könnyebbik utat választod, még akkor is, ha tudod, hogy kis fáradsággal sokkal többet érhetnél el. Ha kábítószert adsz valakinek, akkor saját gyengeségeidért másokat teszel felelőssé. Ha injekcióban adod, akkor vitáid során gyakran védekezel mások hibáinak hangoztatásával. Ha álmodban egy embert kábítószeresnek vélsz, akkor félre akarsz vezetni valakit.

 

KÁVÉ – A babkávé azt jelenti, hogy spórolsz, kicsit többet is megengedhetnél magadnak. Feketekávé mokka könnyelműnek ítélt, valójában ésszerű viselkedést mutat vagy megérdemelt ajándékot. A tejeskávé mutatja, hogy egyik rossz szokásoddal felhagyni készülsz. Kávéfőző gép az erőlködés jele, míg a kávédaráló az unalmas háztartási munka jele vagy annak, hogy nincs ínyedre valamilyen vendégeskedés.

 

KÜLFÖLD – Általában elhessegetsz magadtól egy kényelmetlen gondolatot. Ha nem ismered a helyet, akkor nagyon jól tudod, hogy mit kellene tenned, de a legkülönbözőbb kifogásokat találod ki önmagad számára halogatásod miatt.

 

LÉPCSŐ – Általában szerelemet jelez. Ha felérsz a lépcsőn, akkor sikeres lesz a hódításod, ha nem bírsz feljutni rajta, akkor nők álmában azt jelöli, hogy nem érzi magát elég kívánatosnak, vonzónak, míg férfiaknál a leküzdött gátlásokra céloz. Ha lépcsőn mész lefelé és vidám vagy, akkor megbékélést jelent, ha félsz, akkor kielégületlen szerelmi vágyaid vannak. A csigalépcső annak a jele, hogy minden kapcsolatodban ugyanazt a hibát követed el, ezért ugyanúgy végződnek.

 

MACSKA – Önállóságot és jó vezetői készségeket jelöl. A macskakarmolás átmeneti bizonytalanságot jelent. Bár szívesen hagyatkoznál mások tanácsára, de büszkeséged tiltja a segítségkérést. A fekete macska a kockázatos vállalkozást sugallja. A cirmos macska az emelt fővel viselt kellemetlenség, míg a tarka macska annak a jele, hogy nem tudsz kialakítani egy véleményt. Az olyan macska, aminek olyan színe van, ami a természetben nem fordul elő, azt jelenti, hogy kiegyensúlyozottnak, határozottnak mutatod magad, jókedvet színlelsz, holott épp ellenkező érzelmeid vannak.

 

MÉZ – A praktikus gondolkodást, a dolgos természetet mutatja, ami sokszor háttérbe szorított érzelmi élettel párosul. Kicsorduló méz olyan esemény emlékét jelenti, amelynek az utóhatása édesebb, mint maga az egykori esemény. Lépes méz azt tanítja, hogy ne köss olyan megállapodást, amiről eleve tudod, hogy meg fogod szegni.

 

álomfejtés11NAP (égitest) – A szerelem, a szerelmi siker, a kaland szimbóluma, amelyet titokban kell tartanod. Napozni annyi, mint testi vagy lelki gyógyulást elérni. Több napot látni az égen annak a jelképe, hogy komoly szerelmi bonyodalom vár rád. Szokatlan színű nap mutatja, hogy olyan érzelmeid vannak, amelyek zavarba hoznak. A naplemente egy szerelem elmúlását jelöli. Felkelő Nap azt jelenti, hogy úgy akarod hinni, hogy még szerelmes vagy, pedig már elmúlt a szerelem.

 

ÖNMAGAD – Ha kívülről messziről látod önmagadat, akkor meghasonlottál, értelmed és érzelmeid külön utakon járnak. Férfiálomban olyankor gyakori, amikor olyan nőbe szerelmesedik a férfi, akit az erkölcsi érzéked elvetne. Női álomban az anyai befolyás érvényesülését, felülkerekedését szimbolizálja.

 

ÖRDÖG – Anyagi sikert és jó üzleti szellemet sugall. Ha birkózol az ördöggel, akkor rosszallod a saját viselkedésedet. Ha barátságos és megnyerő, akkor kerülőutakon jársz. Ha az ördög nyakában ülsz, akkor ügyeskedsz a szerelemben. A játékördög jó humort jelent. Ha nők szerelmeskednek ördöggel, akkor valójában nem avatják be partnerüket a testi kíváncsiságaikba, ezért talán aztán nincs is sok örömük a szexben.

 

ÖRVÉNY – Ha messziről látod, akkor lekicsinyelsz egy kellemetlenséget vagy kikerülsz egy beszélgetést. Ha csónakkal kerülsz bele, akkor bonyodalmas szerelmi kapcsolatra számíthatsz. Ha elnyel, akkor magánéletbeli zűrök, esetleg hazudozás vár rád. Ha örvény közelében úszol, akkor a szerelemben nem tudsz kibontakozni.

 

PAPUCS – Fárasztó munkát és szaladgálást sejtet. Az ágy alá vagy a bútor alá bekerült papucs a nemkívánatos vendégeskedés jele.

 

PEZSGŐ – Mentségeket keresel a magad számára.

 

PISZOK – Váratlan öröm és nyeremény fog érni.

 

PUSKA – Dühöt és haragot jelent. Férfiálomban a nők lekezelése és megvetése, míg a női álomban uralomvágyat és kötekedő természetet jelent.

 

PÁLINKA – A barátok rossz irányba befolyásolnak.

 

PÁRDUC – Ismételten, sorozatosan elkövetett hibát jelöl.

 

PÁVIÁN – Helytálló, ám nem hangoztatható vélemény. Ha pávián piros fenekét látod, akkor a véleményed vagy a megérzésed nagyon jó.

 

álomfejtés12PÉNZ – Nem anyagi jellegű hiányérzés. Olyan emberek álmában visszatérő motívum, akik pénzzel kívánják helyettesíteni a pénzzel nem szerezhető élményeket. A papírpénz arról tanúskodik, hogy felmentésre és megbocsátásra vágysz. Minél értéktelenebb fémből készült fémpénzzel álmodsz, annál nagyobb gondod lesz. Az ezüstpénz jó igazságérzékről, az aranypénz zsugoriságról ad hírt. A hamis pénz vagy a pénzhamisítás gyanakvást jelöl.

 

PÓK – Sokszor szerencse, de lehet érzelmi zűrzavar jelölője is. Nők álmában különös szexuális gondolatokat, férfiálomban nem kívánatos dolgok megtételét jelenti. A keresztes pók erkölcsösnek tartott, de hibás nézeteket mutat.

 

REPÜLNI – Ki nem élt alkotókedvet mutat. Ha szárnyad nő és úgy repülsz, akkor a lustaságod akadályoz abban, hogy értékesebb tevékenységbe kezdj, vagy nem élsz a lehetőségeiddel.

 

REPÜLŐGÉP – Vágyaid és reményeid jelképe. Minél messzebbről látod, annál elérhetetlenebbek a céljaid. A nők álmában: uralomvágyat, míg férfiálomban gyengeséget jelent, amelyet gondosan titkolsz. Félelmetesen közeli repülőgép rossz partnerkapcsolatot, a nőknek örömtelen szexet eredményez. Repülőgépen utazni annyi, mint szerelmi ügyeskedést szövögetni. A repülőgép-szerencsétlenséget vagy zuhanó repülőgépet látni azt jelenti, hogy érzelem nélküli vagy nyájas vagy hogy még önmagad előtt is titkolod a rosszindulatodat.

 

RÉGI ISMERŐS VAGY BARÁT – Ha szép emlékek kapcsolódnak hozzá, akkor keresd fel. Ha valaha ellenséges viszony volt köztetek és álmodban kedves, akkor már megbocsájtottál neki. Ha álmodban is ellenségként jelenik meg, akkor próbáld magad túltenni rajta!

 

SAS – Gőgöt és büszkeséget jelent, ami miatt előnytelen helyzetbe kerülsz.

 

SEB – Titkolt lelki fájdalom, amit emelt fővel próbálsz elviselni. Ha sebet ejtesz valakin vagy sebesültet látsz, akkor agresszív gondolataid vannak.

 

SIKOLTÁST hallani – Tedd, amit jónak látsz, ne hallgass másokra.

 

SZAKADÉK – Bizonytalan helyzetet vagy erkölcsi elveiddel ellenkező cselekedeteket jelent. Szakadékot átugrani annyi, mint felhagyni egy rossz szokásoddal.

 

álomfejtés13SZENT (ha megjelenik) – Dühkitörésre való hajlamot mutat. Vallásos ember álmában egészen más, de ezt csak az álmodó tudja megfejteni. Szent emberrel találkozni azt mutatja, hogy előremenetel vár rád.

 

SZERELMESKEDÉS – Ha valaki olyannal szeretkezel, ami megdöbbent, akkor keresd meg azt a személyt, aki álombeli szeretkező partnered baráti körében található, s akire ébren nem mersz gondolni. Szeretkezni nagyon tiltott személlyel mindig bátorságot és egyenes jellemet takar.

 

TAKARÍTANI – Azoknak az embereknek szokott az álma lenni, akik a külső dolgaik látványos rendben tartásával próbálják elfedni belső rendetlenségüket. A rendteremtés szükségességét felismerő tegyen rendet az életében.

 

TANÁR – Ha tanárral álmodsz, egy vizsga előtt állsz és kétségeid vannak. Ha tanárt látsz és beszélsz vele, akkor egy megoldatlan probléma áttanulmányozásából örömöd és hasznod fog származni. Ha te vagy tanár, akkor mindent jobban szeretnél tudni másoknál. A gyermeki álomban a tanárához fűződő érzelmeit tükrözi.

 

TEA – Női álomban könnyűvérűség. Teát főzni szerelmi trükk. Férfiak álmában az elbűvöltség jelképe.

 

TEJ – A megtisztulás utáni vágy. Nőtlen férfiak álmában házassági gondolatokat jelképez. Nők álmában kiadás. Az anyatej szégyenkezésre és rossz szokásokra utal. Tejet forralni gyerekes módszerekkel hívod fel magadra a figyelmet. Kifutó tej egyenlő azzal, hogy kikotyogsz valamit.

 

álomfejtés14TIGRIS – Erősen hangsúlyozott nemiség, sőt a nemi szerep túljátszása.

 

UGRÁS – Ha ugrálsz, akkor a munkád fárasztó. Az ejtőernyős ugrás könnyedséget, jókedvet jelent.

 

ÜSTÖKÖS – Rátalálás a helyes felismerésre.

 

VADDISZNÓ – Ha nem ébreszt félelmet, akkor jó barátságot jelent. Ha ijedtséget kelt, akkor szokatlan vágyaid és indulataid vannak. Autósálomban a vaddisznó a közterületi felügyelő, míg diákálomban a torna-földrajz szakos tanár.

 

VANÍLIA – Ünnepi hangulatot szimbolizál.

 

VARÁZSLÓ – Ha te vagy, akkor félvállról veszel egy kapcsolatot. Ha varázslóval találkozol, akkor epekedsz valaki után.

 

VIRÁG – Nők álmában a ragaszkodás, a hűség, férfiak álmában a finomság, a gyengédség utáni vágy. Aki álmában virágot szed, az hódítani akar. Aki virágot vág, szakítani fog. A cserepes virág jó családi légkört mutat.

 

ZENE – Zenét hallani álomban annyi, mint csábítani. A zenekar befolyásolhatóságot jelent. Ha zenélsz álmodban, akkor olyasmire akarsz rávenni valakit, ami az illetőnek nincs igazán az ínyére.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..