Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Amikor a Felső Én irányít

Bevallom, sokszor kiábrándító felismerni a dolgok hátterét, mégsem rettenhetünk meg a kihívásoktól. Rendkívül nagyfokú összeszedettségre és eltökéltségre van szükség ahhoz, hogy az ember be merje vallani magának, hogy szinte semmit sem lát helyesen és szinte semmit sem tud tökéletesen, ugyanakkor küzdenie kell az életben, s értelmet kell, hogy találjon a létezésében.

 

Csupán a testben lévő, boldog életet élő ember esetében beszélhetünk a test, a lélek és a szellem harmóniájáról. Amikor leszületik az ember, elfelejti, hogy honnan jött. Ez két okból fontos. Az egyik oka, hogy bűnhődik és le kell rónia az előző életeiben felhalmozott rossz karmáját. S van még egy oka, hogy fejlődésével újra meg újra elérje azokat a magasságokat, ahonnan érkezett.

 

Az ember feladata: követni a kijelölt utat – ezt ma már nagyon sokan feladták, és felderíteni, miért születtet és miért fog visszatérni oda, ahol a Fény fakad – ezt egyre többen kezdik keresni.

Aki az igazi tudás birtokában van, az nem éri be azzal, hogy az érzékeit kielégítette, hogy a földi vágyait beteljesítette és begyűjtötte a munkájáért szerzett gyümölcsöket, hanem lankadatlan odaadással tetteket hajt végre. Pontosabban lemondó tetteket, vagyis olyan cselekedeteket, amelyeket nem magáért visz végbe, s amelyeknek nem vágyik semmilyen gyümölcsére. Aki megérti, hogy előbbi és az utóbbi típusú emberi cselekedetek és tettek között mi a lényegi különbség, az megérti, hogy mi a Sors és ráérezhet arra, hogy miként irányítsa.

 

Másik oldalról megközelítve nem az áll közel Istenhez és a Felső Énjéhez, aki sokat tesz másokért, hanem aki úgy tesz sokat másokért, hogy nem ragaszkodik tetteinek egyébként kétségtelenül pozitív gyümölcseihez: elismeréshez, dicsőséghez, pénzhez, vagyonhoz stb.

 

Léteznek olyan tudatlan emberek, akik az anyagi természet rabjává válnak. Ők többnyire az érzelmeikre hivatkozva kötődnek a többi emberhez és mindenhez, amit birtokolnak vagy amit fontosnak tartanak. Ők nem értik, mert egyelőre képtelenek megérteni, hogy világban semmi nem az emberé – még a teste sem. Minden ajándék, tehát kaptuk és bármikor elvehető. Ezek után nem illik, mégis meglepődnek az ilyen tudattal bíró emberek, hogy sorsuk miért nehéz. Nos, az előbbiekben feltártam, hogy minden az ő választásaik következménye, s folyamatok egy részét valószínűleg nem ebben az életükben indították el.

 

A ragaszkodó ember önző ember, s akárhogy magyarázza is, önmaga válik fejlődése gátjává. Negédes filozófiába ágyazhatja ugyan cselekedeteinek okait és indítékait, mindazonáltal a Sorsot be nem csaphatja. Amíg valaki azonosul a durva anyagi tudattal, addig hibázni fog és sok kudarcban lesz része. A kudarcra többnyire évek, évtizedek múltán fog csak rájönni.

 

Spirituális szempontból tekintve az ilyen emberre, az látszik, hogy ő teljesen eltávolodott a Felső Énjétől, annak transzcendenciájától és bölcsességétől. Aki túlságosan vagy makacsul ragaszkodik a testi tudathoz, azaz ragaszkodik a testéhez, az agyilag, lelkileg, szellemileg lusta. Aki egy picit elengedi a testét, azon látható, hogy szellemileg magasabb szinten áll, illetve felszabadultabb.

 

Minden ember Isteni Legfelsőbbje, Tethánja (mindenkinek külön-külön van egy) rengeteg információt küld különböző csatornákon keresztül a tudatos énhez, melyek el is érnek bennünket, ám ezekre az intuíciókra nem igazán hallgat az ember, ezért szinte kátyúban vergődik az élete és a fejlődése.

 

A jelenlegi testünkben, mely ma isteni énünk egy részét rejti, még nem ébredhetünk öntudatunk fényére. Ma még csak árnyékai vagyunk önmagunknak, az Önvalónk még nyugszik, ezért nem emlékszünk az előbbiekben említett folyamatokra. De eljön az idő, amikor tudatunk magasabb rezgésszintre kerülve megváltozik, újra összekapcsolódnak egymással az isteni énjeink és ráhangolódunk a Felső Énünkre. Onnantól már számunkra is nyilvánvaló módon fog irányítani bennünket a Felső Énünk. De ennek eléréséért tennünk kell!

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..