Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Amikor kövek gördülnek le a szívedről…

Szeptembertől folytatódik önismeretei és személyiségfejlesztő kurzusom, aminek az egómentesítő nevet adtam arra utalva ezzel, hogy jó volna a bennünk élő kis ördögöt valahogy szelídíteni, nevelni és fejleszteni, mielőtt teljesen átveszi az irányítást.

Egyre többen látjuk be, hogy szabad akaratunk kétélű fegyver a kezünkben. Gondolataink teremtő erejében egyre többen bízunk. Szavaink karmája szinte azonnali eredményeket szül. Tetteink pedig hűen tükrözik lelki és tudatállapotainkat.

 

Amikor az ember mindezen elgondolkodik, rájön, hogy szabadsága abban áll, hogy mikor hiszi el, hogy tud változtatni magán, képes elfogadni magát és helyzetét olyannak, amilyen, s mikor képtelen erre.

Ami az emberben a változásra és elfogadásra való képesség, az a lélekből fakad. Ez örökké fejleszthető és mindig a végtelen lehetőségek közül választhat. Ami viszont a szellemi megrekedést, leragadást, bemerevedést okozza, az az egó műve. Tegyük hozzá: nem mindenben hátrányos az egó, de sok vadhajtása van, számtalanszor beárnyékolja az ember jóságát és nem engedi, hogy a dolgokat a maguk tiszta valóságában lássuk, hanem eltorzítja azokat. Ezért van szükség az olyan kurzusokra és személyiségfejlesztő szertartásokra, mint a most következő is.

 

Nem új keletű probléma ez. A fejlődő ember egy idő után már nem tud továbbjutni, hacsak nem csökkenti magában a hátráltató és akadályozó energiákat és tulajdonságokat. Az energetikai részt a spirituális szertartások segíthetik, míg a gyengeségeinket a tudatosságunkat fejlesztő gondolatok és gyakorlatok korrigálhatják.

 

 

Saját egónk (én-képünk) több szálon rángatja és manipulálja a lényünket. Legfőbb stratégiái közé tartozik az ellenállás megannyi formája, így az ellenvélemény és az ellentmondás, az ellenérzés és az ellenszenv, az ellentámadás vagy a bosszú, az ellenkezés vagy az önfejűség, az ellenségeskedés és a viszálykodás. Ezekben a taktikákban az a közös, hogy az egó érdekeit szolgálják. Ha valakin elhatalmasodik az egója, akkor vészesen meggyengül a lelki ereje. Az egónk megnyilvánulásai sokszor kifogják a szelet önmegvalósító lelkünk vitorlájából. Így konfliktus alakul ki bennünk. Ez a belső harc rengeteg energiát képes felemészteni, aminek a hatásait a lelki akkumulátoraink lemerülésén vehetjük észre.

Ráadásul a kardoskodó egó ott követi el a hibát, hogy saját ellenállásáról hiszi, hogy erejét bizonyítja. Erre mondjuk divatosan, hogy „keménykedik” vagy rosszul érvényesíti az érdekeit.

A helyzet azonban a valóságban éppen fordítva áll, mert az egó számos ellenállása ilyenkor megakadályozza az ember fejlődését (nem rugalmas, nem elfogad, nem alkalmazkodóképes, nem toleráns stb.) és karmikus szempontból negatívan hat vissza rá (sértődés, félreértés, konfliktusok formájában). Így köti gúzsba az embert a saját egós viselkedése.

 

Sajnos nem menthetjük fel magunkat azzal, hogy sok teher nehezedik a vállunkra. Az sem jelent valódi kibúvót, hogy kinek mennyi fájdalom és szomorúság nyomja a szívét. Álláspontom szerint mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy megteszi-e a szükséges lépéseket a lelki terhei csökkentéséért vagy sem, vissza akarja-e nyerni a gondtalanabb énjét vagy inkább beletörődik a középszerű életébe. Én a szív tehermentesítése mellett teszem le a voksomat. Gördítsük le szívünkről a köveket!

 

Annak érdekében, hogy az ember elfogadó legyen ahelyett, hogy rágörcsölne dolgokra, érdemes a szívét/lelkét rendszeresen megtisztítani. Erre több módszer kínálkozik. Az egómentesítő dór szertartásunk például a szív megtisztulását szolgálja. Istentiszteleteink alkalmával szoktuk végezni kéthetente szombatonként, melyre ezúton is mindenkit szeretettel várunk.

Ha pedig előadásokat szeretnél hallgatni ebben a témában, akkor az őszi egómentesítő kurzusomat ajánlom a figyelmedbe.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..