Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Amikor visszaemlékezünk az előző életeinkre…

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Hány életünk volt eddig? Kik azok, akik képesek visszaemlékezni saját korábbi életeikre: arra, hogy kik voltak, hol éltek, milyen tudás birtokában voltak? Milyen lehetőségeket kínálnak a spirituális módszerek a reinkarnáció feltárására? Mitől működik a hipnoterápia? Milyen magyarázatokat kreálnak a kételkedők erre a jelenségre? A megvilágosodás kapuja mindig nyitva áll?

 

A reinkarnáció tana eléggé elterjedt nézet a keresztény kultúrkörön kívül. Eszerint az örökéletű lélek rendszeresen új testbe költözik, tehát alakot vált. A reinkarnációnak többféle formája ismeretes, de a lényegüket tekintve közösek. Akár Ázsiába, akár Amerikába, akár Ausztráliába, akár Afrikába utazunk, mindenhol olyan ősi tradíciókkal találkozunk, amelyek valamilyen formában a lélek halál utáni létezéséről és újjászületéséről szólnak.

Kevésbé ismert adat, amely a nemzetközi felmérésekből derül ki, hogy a keresztények 20-25%-a hisz a reinkarnációban annak dacára, hogy a Biblia ezt a dogmát nem tartalmazza. Vajon ez a keleti vallások tanainak nyugatra történő beszüremlésének köszönhető?

 

Sok olyan esetet ismerünk, amikor egy 5-10 éves forma gyermek előzmények nélkül az előző életéről kezd beszélni. Dokumentált eseteket is szép számmal találunk, amikor vették a fáradságot az indiai papok és az amerikai professzorok, hogy a végére járjanak egynémely esetnek. Ezen kutatások eredményei nem statisztikák, hanem bizonyítékok: olyanok, mint például távoli városok, illetve falvak lakóinak ismerete, a saját korábbi életben használat tárgyak, könyvek ismerete, speciális szokások és személyes információk tudása. Olyan esetről is tudunk, amikor valaki előre megmondta, hogy ki volt előző életében az édesanyja, hogyan nézett ki, milyen szokásai voltak, melyik ételt hogyan készítette, s amikor felkeresték az érintett településen lakó asszonyt és kifaggatták, akkor minden információ klappolt.

 

Ami még meglepőbb, de például a tibeti, valamint az indiai lámáknál visszaellenőrzött tény, hogy nem csak korábbi életük tulajdonságaira emlékeznek vissza, de olyan apróságokra is, mint például az anyagjegyük helye, a betegségeik kórtana és a barátaikkal megosztott titkaik. Utóbbiakat a ma élő aggastyán lámaista papok révén lehetett bizonyítani. Az ilyen találkozások hallatán az embert kirázza a hideg, hiszen a reinkarnálódó lelkek felismerik egymást közös emlékeik hatására.

 

A nyugati pszichológia ismeri és alkalmazza a regressziós hipnózist. Ez egy olyan gyógyító eljárás, amely korábbi lelki állapotokba, többször előző életekbe viszi vissza az embert, ahol a problémák gyökerei vannak. Ez a fajta aprólékos feltáró munka és a probléma okainak feldolgozása olyan sikeres lehet, hogy krónikus pszichoszomatikus betegségektől szabadíthatja meg a személyt. Fóbiák, pánikbetegségek, depresszió, allergiák, rossz álmok és gyötrő, megbetegítő gondolatok szűnhetnek meg a múlt feldolgozatlan traumáival való szembesülések után.  

 

Az előző életek vallási törvénye nagyszerűen működik például a dalai láma követőinek, vagy épp a hinduknak a világképében, nem így a nyugati materialista, „csak egyszer élünk” felfogás híveinek az elméjében. A korábbi életek létezésében és az azokra való visszaemlékezésben kételkedők mindent kitalálnak, hogy védjék álláspontjukat és megmagyarázzák a reinkarnáció képtelenségét.

Vannak, akik többszörös személyiségzavarra gyanakodnak, vagyis valamilyen trauma hatására lehasadt és önálló életre kelt én-részekre, amelyek némelyike olykor-olykor bekapcsol és hírt ad magáról.

Akadnak olyanok, akik spontán jelenségként határozzák meg az előző életekre való visszaemlékezést, ami nagyjából fából vaskarika, mert nem visz közelebb a rejtélyhez.

A rejtett emlékezet hívei arra teszik le a voksukat, hogy öntudatlanul szívunk magunkba rengeteg információt és ezek egyszer csak a felszínre törnek. Ez azonban megdőlni látszik más nyelveket beszélő, vagy éppen írni és olvasni nem tudó gyermekek esetében.

 

A spirituális tanítások véleményem szerint sokkal elfogadhatóbb, hihetőbb és ráadásul bizonyítható magyarázatokat szolgáltatnak. A lélek mint tudatforma minden ingert megjegyez és elraktároz magában. Az ily módon felhalmozott ismereteket azután egyik életéből a másikba viszi tovább, miközben tökéletesedik – ezt nevezhetjük fejlődésnek. Az aktuális és felépített személyiségünk alatt folyamatosan ott munkál a lelkünk. Egyes megváltozott tudatállapotokban szabad út nyílik a lélek és a felszínes tudat között, ami az előző életekre való visszaemlékezéshez vezet.

Ezt az élményt manapság egyre többen átélik, sőt vannak, akik kifejezetten keresik azokat a módszereket, amelyek segítségével hozzáférhetnének a reinkarnációs emlékeikhez. A spiritualitás egyre közelebb kerül e rejtélyhez. A rendszeres meditálás, az energiákkal való töltődés és személyiségünk önfejlesztése jó eszköznek tűnik a múlt feltárásában. A megvilágosodottak pedig bizonyítják, hogy az erőfeszítések elnyerik méltó jutalmukat.

 

Boldog napot! 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..