Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Angyalkártyák

A forgalomban kapható angyalkártyák egyfajta jóseszközök. A kártyák szerepe az üzenetközvetítés a tudat különböző fokozatai között. Az angyalkártyák talán az egyik legáltalánosabb materiális kellékek, amelyek sokszor nem is olyan könnyen megfejthető szimbolikus nyelven regélik el az ember számára a titkokat. Az angyaloktól (kártyáktól) válaszokat, útmutatásokat és támogató-inspiráló erőket kaphatunk, feltéve, hogy helyesen használjuk azokat.

 

Hozzáállás az angyalokhoz

 

Vannak, akik az angyalok létezésének egyedüli okaként azt jelölik meg, hogy segítsenek bennünket, embereket. Ezzel nem értek egyet. Furcsa gondolkodásmódot eredményez az efféle megközelítés. Az emberek tömegei fordulnak az angyalokhoz segítségért, ha szükségük van rá, ámde ha nincs, akkor eszükbe sem jut foglalkozni velük.

A spirituális filozófia arról is szól, hogy nem csak kérünk, hanem fel is ajánlunk valamit az angyaloknak a segítségükért cserébe. Nem mintha az angyaloknak olyan nagy szükségük volna a mi felajánlásunkra, hanem főként azért, hogy az áldozathozatalunkon keresztül mondjunk köszönetet az Úrnak, a Teremtőnek. Az ember hajlamos elfelejtkezni arról az egyszerű tényről, hogy az angyalokon keresztül az Úrral léphet kapcsolatba. Így, ha kérünk valamit az angyaloktól, tulajdonképpen az Úrtól kérjük. Ha kapunk valamit az angyaloktól, azt az Úrtól kapjuk, és így tovább.

 

Az odáig teljesen rendben van, hogy az angyalok szeretetteli lények, isteni bölcsesség és erők hordozói. De éppen ezért nem kihasználható lények! Pontosan tisztában vannak kérdéseink sokszor még magunk elől is elrejtett szándékaival, a múltunkkal és azzal, hogy az ő közbeavatkozásukkal mi minden módosítható a jövőnkben. Aki velük szeretne kommunikálni, aki tőlük szeretne segítséget kérni, annak mindig szem előtt kell tartania ezeket az alapvetéseket.

 

Mielőtt az angyalkártyáért nyúlunk, hangolódjunk az aktuálisan legjobb énünkre! Törekedjünk a szeretetre, a tisztaságra, a hitre, az alázatra, a tiszteletre és a bizalomra! Az nyilvánvaló, hogy mi nem rendelkezünk minden erénnyel, hiszen éppen ezért szorulunk segítségre, de attól még törekednünk kell a legjobbra, ha valódi angyali útmutatásért folyamodunk.

 

Az angyali segítség

 

Én óvakodnék az olyan kijelentésektől, hogy az angyalok, mint valamiféle kiszolgáló személyzet, állandóan az emberek kívánságát lesik, s jobb dolguk sincs, mint teljesíteni a felettébb kétes eredetű vágyainkat. Az angyalok szerepét a megfelelő módon célszerű értelmezni és értékelni.

Az őrangyalunk valóban vigyáz ránk és rajta keresztül kapcsolatba léphetünk magasabb angyali lényekkel is. Ilyen esetekben csak akkor hallgattatnak meg bizonyos fajsúlyosabb kéréseink, ha az odaillő szertartást végezzük el. Az angyalkártya esetében erre nincs szükség, így jóval egyszerűbb dolgunk van.

 

Az angyali segítség működéséhez azt kell mindenekelőtt megértenünk, hogy az életünkben az angyali jelenlét folyamatos. Ez nem azt jelenti, hogy állandóan mellettünk áll egy angyal, de minden bennünket érintő eseményről tud a védőangyalunk, s amikor szükség van a beavatkozására, akkor segíthet nekünk. Természetesen az angyalok is különbözőek, ők is fejlődnek, s megvannak a határaik. Nem tehetnek meg mindent, s ennek oka kettős. Egyrészt ők is fejlődő lelkek, akiknek tökéletesedniük kell és egyáltalán nem egy lezárt fejlődési állapotban vannak, másrészt mindenféleképpen figyelembe kell venniük az univerzum törvényeit: a szabad akarat, az „élni és élni hagyni”, illetve a karma gyakorlásának törvényét, stb.

 

Az angyalok nem emelhetik ki a sorsukból az embereket, nem gyakorolhatják mindig a megmentő szerepét, mert ők segítők, akiknek a felsőbb szándékokat és célokat kell szem előtt tartaniuk.

 

Mikor alkalmazzuk az angyalkártyát?

 

Először is, aki angyalkártyához nyúl, az a mágia egyik ágazatának kellékéhez közelít. A mágia az élet tudománya. Ebből következik, hogy a kártyavető egy önmegismerő és egy életismerő aktust hajt végre.

 

Minden embernek meg kell birkóznia a saját gyengeségeivel és fékező erőivel. Ilyenkor jól jön az angyali segítség. Előfordul, hogy az ember tehetetlennek érzi magát, vagy képtelen megoldani az előtte tornyosuló akadályokat, ilyenkor kérhet angyali segítséget.

Amikor nem tudunk dönteni, mert túlzottan összezavarodtak a dolgok a fejünkben, kuszák a szálak, amikor nem tudunk kiigazodni az életünk eseményein, s tisztán szeretnénk látni, akkor nyugodtan vegyük elő az angyalkártyánkat.

Ha nem értjük önmagunk reakcióit, vagy hogy valami miért történik velünk, akkor útmutatóként szolgálhat az angyalkártya.

 

Az angyali üzenetek megfejtése

 

Az angyali kártyák nem elsősorban a tudatod számára hordoznak üzeneteket. A rajtuk szereplő pecsétek, jelek, szimbólumok, képek és egyéb ábrák, a tudatfeletti és a tudatalatti régióiba is behatolnak. Ezért figyeljünk befelé, ha az angyali válaszokat keressük! Ne feltétlenül ésszel és logikával közelítsünk a megfejtéshez. Ha ugyanis a vaslogikánkkal meg lehetett volna oldani egy élethelyzetet, akkor már megoldottuk volna.

 

Az angyali üzenetek jelentkezhetnek belső képek, hangok, érzetek, inspirációk és intuíciók formájában. Sokszor előfordul, hogy az angyalkártya nem ott helyben fedi fel a titkokat, nem rögtön adja meg a választ, bármennyire is szeretnénk, hanem csak elindítja a folyamatokat az életünkben, s a valódi üzenet később, például álmok formájában jelenik majd meg, vagy szembejön velünk az utcán. Ezért ne legyenek görcsös elvárásaink, viszont annál inkább legyünk éberek és befogadóak!

 

Tudom, hogy sokan félreértették már az angyalkártyák üzenetét azzal, hogy mindenben jelet véltek felfedezni, s ettől csak még jobban belegabalyodtak a problémáikba. Ilyenkor célszerű lazítani és nem idegeskedni, mert idő szükségeltetik ahhoz, hogy az ember és az angyali szférák fokozatosan összehangolódjanak.

 

Fontos a kapott válaszban való bizalom. Attól, hogy valami valószínűtlen, vagy nehezen kivitelezhető, még simán megtörténhet. Az angyalkártya nem a félelmekről szól, hanem a valósághoz visz közelebb. A valóság pedig sokszor köszönőviszonyban sincs az elme elképzeléseivel, beidegződéseivel és tudattartalmaival. A valóság néha pofonegyszerű, néha bonyolultabb attól, mint ahogy az ember elképzeli.

 

Az angyalkártyák azon felül, hogy segítséget nyújthatnak és eligazítást adhatnak az aktuális kérdéseddel kapcsolatban, képesek gyógyító rezgéseket közvetíteni, meditációs témákat adni és elárulhatják a jövő egyes részleteit.

Külön említeném az arkangyali kártyákat, amelyek az angyalok vezetőitől származó energiák bevonzására alkalmasak. Természetesen az arkangyalok feladatköre jóval átfogóbb, mint például a védőangyalunké, éppen ezért érdemes külön is megismerkedni velük.

 

Összefoglalva az angyalkártyák jelentőségét, fontosnak érzem, hogy ezek hasznos spirituális eszközökké válhatnak mindazok számára, akik a megfelelő módon nyúlnak hozzájuk. Évezredeken át nem adatott meg az emberi társadalom számára, hogy az angyalokkal közvetlenül kommunikáljon. de felvirradt az a korszak, amikor az angyalkártyák mankók lehetnek, illetve egy olyan út kezdő lépései lehetnek, amelynek végén az angyali lények közvetlen megismerése áll.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..