Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Arcdiagnosztika: Az arcunk nem hazudik

Amennyiben a szemünk a lélek tükre, úgy az arcunk az elménk tükörképe. Legalábbis a sorsunk egy része anélkül, hogy különösebben tudnánk róla, vagy foglalkoznánk vele, kiül az arcunkra. Arcunkon számos ránc, barázda, kiütés, színelváltozás és egy sor egyéb külső jel tanúskodik gondolatainkról, érzelmeinkről és szervezetünk egészségügyi állapotáról. Nem csupán a jelen, a múltunk is rá van írva az arcunkra. Amikor valamilyen rendellenesség, vagy betegség üti fel a fejét, akkor tekintsünk tükörbe és vizsgáljuk meg az arcunkat.

 

arcdiagnosztika2

 

A homlok nagy része az idegrendszer állapotáról adhat felvilágosítást. Amikor a homlokunkat ráncoljuk, akkor általában a nemtetszésünket fejezzük ki, ám ha ezek a ráncok akkor is feltűnnek, amikor egyébként semleges élethelyzetben vagyunk, akkor az utalás lehet arra, hogy mélyről jövő aggodalmak és szorongások kerítettek bennünket hatalmukba.

Homlokunk középső része az agy és a gondolkodás zónája. A homlok szélei a hormonháztartásról, illetve a pajzsmirigy és a mellékvesék állapotáról vallanak. Ezeken a területeken található pattanások az érintett szervek túlműködésére, a homlok szárazsága pedig alulműködésükre hívja fel a figyelmünket.

 

arcdiagnosztika5

 

Az alsó szemhéjak megduzzadása utalhat arra, hogy a veséink nem kielégítően funkcionálnak. Tehát renyhe veseműködésre gyanakodhatunk. Ilyenkor több ásványvizet érdemes fogyasztanunk. Az orcák lepkeszerű elszíneződése emésztési problémákat mutathat. Akinek az orcái laposak, az nem tud könnyen súlyt felszedni, akinek teltek, annak az anyagcseréje visszatartja a vizet és a zsiradékot.

Ha a szemhéjak feletti rész száraz vagy ráncos, annak hátterében cukorbetegségre való hajlam is állhat. Ilyenkor érdemes csökkenteni a cukor- és a fehérkenyér-fogyasztást és a mézet, illetve a zöldségeket előnyben részesíteni.

A szemek közötti ráncok a máj és az epe állapotát tükrözik.

A nagy szemek kifelé forduló, a kis szemek befelé forduló személyiséget tükröznek.

A távol ülő szemek nyitottságot, hiszékenységet, figyelmetlenségre való hajlamot és barátságosságot jelentenek. Míg a közel ülő szemek kíváncsiságot, távolságtartást, számító természetet takarnak általában.

 

arcdiagnosztika6

 

A járomcsont alatt található a tüdők zónája. Ez megmutatja, hogy milyen az oxigénellátottsága a tüdőnknek, illetve mennyire van kitéve terhelésnek a tüdőnk. Ha az alapszínünkhöz képest elszíneződik ez a zóna vagy beesik ez a rész, akkor figyelnünk kellene a felsőlégutak állapotára, illetve hogy megfelelő mozgást, sportot iktattunk-e be az életünkbe. De szintén elszíneződést okozhat a dohányzás ezen az arcterületen. Természetesen egy asztmatikus hajlam és valamilyen allergiára való affinitás is megmutatkozhat arcunk tüdő zónáján.

 

Hadd szenteljek pár szót az orrnak is. Az orrhegy a szívünk zónájának felel meg az arcon. Ha pattanások jelennek meg rajta, akkor túlterheltük a szívünket és minden bizonnyal a lelkünket is. Ezért aztán álljunk meg, vagy legalább lassítsunk egy kicsit és gondolkozzunk el azon, hogy a szívünkkel összhangban élünk-e és olyan döntéseket hozunk-e, melyek szívből jönnek. Ha félünk és aggódunk, akkor azon a cselekedetünkön nem lesz áldás.

Ha az orr mellett találunk pattanást, akkor az utalhat az emésztésünk, különösen a gyomrunk gyenge működésére. Csökkentsük a zsíros ételeket és növeljük a rostban gazdag étkeket. Ilyenkor is ajánlatos a lelki okok háza táján körülnézni. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mit nem tudunk megemészteni, s mi okoz számunkra nehézséget.

Megfigyelték, hogy minél nagyobb az orra valakinek, annál makacsabb, harcosabb és egósabb az ember.

 

arcdiagnosztika9

 

Nagyon tanulságos dolog időről-időre szemügyre vennünk az ajkaink állapotát. Amennyiben tapasztaljuk, hogy túlságosan szárazak, akkor gyanakodhatunk, hogy a vékony- és a vastagbeleink alulműködnek, a hasznos tápanyagok valószínűleg nehezebben szívódnak fel és hosszú távon ez az állapot a salakanyagok lerakódásához vezethet. Nem kell azonban megijednünk, hanem ilyenkor rostban gazdag ételeket ajánlott magunkhoz vennünk nagyobb mennyiségben, illetve fontos harmonizálnunk a belső szorongásainkat, mert ezek elsősorban a beleinkre és az emésztésünkre fejtik ki nemkívánatos hatásaikat.

 

Ha a száj melletti nevetőráncban a hölgyek bőrpírt tapasztalnak, akkor a méhük, illetve a petefészkeik működésében állhatott be valamifajta zavar. Ezek jobbára gyulladásos folyamatokat is előrevetítenek, vagy jelezhetnek. Erre mindenképpen javallott odafigyelni az arcdiagnosztika jó tanácsai szerint.

 

Ha a felső ajkak teltek, az kimutatott érzelmekre utalnak. Amennyiben az alsó ajkak vastagabbak, az illető anyagias természetű. Ha egyforma mindkét ajak vastagsága, akkor vidám, humoros és jókedvű az ember alaptermészete. A keskeny ajkak ragaszkodásra való hajlamot mutatnak. A lefelé görbülő száj pesszimista, panaszkodó, a felfelé ívelő száj, optimista természetről árulkodik.

 

arcdiagnosztika10

 

Nagyon fontosak arcunk arányai is. Alapvetően három zónát különböztetünk meg:

Felső zóna: hajtőtől szemöldökig – ez mutatja az ember szellemét.

Középső zóna: szemöldöktől orrhegyig tart – ez mutatja az illető lelki állapotait.

Alsó zóna: orrhegytől állcsúcsig húzódik – ez az anyagi és testi dolgainkról ad felvilágosítást.

 

Ha a felső zóna dominál, akkor az ember intellektuális, kritikus, cinikussá válhat, de a spirituális hajlamai erősek. Ha a középső zóna a meghatározó, akkor érzelmes, gondoskodó, jó kapcsolatteremtő, együttérző, művészi hajlamai vannak, de nem kitartó. Amennyiben az alsó zónája hangsúlyos valakinek, akkor céltudatos, fontos számára a külcsín és a státusz, illetve az anyagi világban elért sikerek.

 

Arcunk arányainál maradván, megemlíteném még a jobb és a bal arcfelek szimmetriáját, illetve aszimmetriáját is. A bal arcfélen a velünk született és hozott hajlamaink, valamint a bensőnkben zajló folyamatok látszódnak, a jobb arcfelünkre az ül ki, hogy mi mit hoztunk ki az adottságainkból, s hogy milyen képet mutatunk magunkról kifelé.

A telt, kerek arc jelzi, hogy az ember optimista, kényelmes, okos és általában jó üzletember.

A keskeny, vékonyabb arc reformerről és tetterőről tanúskodik.

Az ovális arcú ember egoista, de talán éppen ezért vezetésre termett.

A szögletes arc a határozottságról árulkodik, míg ha az áll beesett, akkor az ember bátortalan.

A csontos arc keménységet, ugyanakkor megbízhatóságot sugall.

 

Akinek az arcéle domború, az gyorsan gondolkodik és cselekszik, akinek homorú, az pont fordítva.

 

Vizsgáljuk rendszeresen az arcunkat, különösen az elváltozásokra helyezzünk kiemelt hangsúlyt. Ha valahol pattanást, bőrpírt, elszíneződést, barázdát vagy bármilyen látható, érezhető felszíni változást tapasztalunk rajta, vegyünk elő egy arctérképet, amelyen a különféle belső szerveink zónái találhatók és keressük meg rajta az érintett területet. A kapott eredményt vessük össze személyes tapasztalatainkkal. Szükség esetén perig forduljunk szakemberhez.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..