Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

AREA 51

51-ES KÖRZET

 

A Könyves Kálmán-féle „boszorkányok pedig nincsenek” 900 évvel ezelőtti törvényerőre emelkedő mondat ma úgy hangozhatna, hogy „ufók márpedig nem léteznek”. Vagy talán mégis? A kiszivárogtatott, nemzetbiztonsági érdekeket sértő információk alapján idegenek léteznek, már egy ideje kontaktusban állnak bizonyos kormányokkal, technológiai, spirituális és egyéb információhoz juttatják az érintetteket, s aktívan közreműködnek a jövőnk alakításában. Mindezt szupertitkosan teszik, azaz tették egy darabig, mígnem egyes szemtanúknak és tudósoknak el nem járt a szájuk. De az is lehet, hogy éppen ez a kiszivárogtatás is bele volt kalkulálva a terveikbe.

 

 

Roswelli ufókatasztrófa

 

Roswell az Amerikai Egyesült Államok egyik Új-Mexikó állam délnyugati részén, Chaves megyében található városa. Állítólag 1947. július 2-án ennek a városkának a külterületén zuhant le egy azonosítatlan repülő tárgy.

A hírek arról szóltak, hogy július 8-án, hogy a RAAF (Roswell Army Air Field) bejelentette, hogy ez egy UFO (Unidentified Flying Object, magyarul: azonosítatlan repülő tárgy) volt, és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyén. A rákövetkező napon, az Egyesült Államok Légiereje bejelentette, hogy valójában nem ufó, hanem egy meteorológiai léggömb darabjai zuhantak le. Azóta Roswell és az 51-es körzet – ahol elméletileg a földönkívüli testeket őrzik – vált a földönkívüli-rajongók Mekkájáv Azonban, ha ez a roswelli eset nem az Egyesült Államokban történik és nem kap ekkora publicitást, talán gyorsan feledhető emlék vált volna belőle.

 

Titkos bázis

 

„Fényképezni tilos” és „Belépni életveszélyes” – ezek a táblák hívják fel a figyelmét a gyanútlan látogatónak. De mire akarnak célozni ezek a figyelmeztetések?

Az amerikai Nevada állam Lincoln megyéjében található katonai bázist a „világ leghíresebb titkos bázisa”-ként tartják számon. Beceneve: az 51-es körzet, de illetik még a Watertown, Dreamland, Paradise Ranch, The Farm, The Box, és The Directorate for Development Plans Area (Tervfejlesztési Terület Igazgatósága) nevekkel is, ám sokan csak Groom Lake néven ismerik, mivel egy kiszáradt tó medrében helyezkedik el. Ennek a katonai bázisnak elsődlegesen az a célja, hogy kísérleti repülőgépeket és a legújabb csúcstechnikával készített fegyvereket tesztelje. Emellett az UFO összeesküvés-elméletek folklórjának egyik legkedveltebb helyszíne.

 

1996-ban az amerikai légierő az 51-es körzetet a Nellis légi bázis kísérleti komplexumaként határozta meg. Az Area 51 a nevadai atomkísérleti telep (Nevada Test Site, NTS) Yucca Flats területének tőszomszédságában található. Ezen a területen eleddig több atomkísérletet hajtottak már végre.

 

Amennyiben csak a felszínt kémleljük, semmilyen árulkodó jelét nem találjuk annak, hogy a föld alatt hatalmas bunkerek lennének. A második világháború alatt bombázási és tüzérségi lőtérnek használták ezt a területet, majd 1955-ig elhagyatottan állt. Ezt követően a U-2 kémrepülő kísérleti telepe lett. Ez volt az a kémrepülő, amelynek a Szovjetunió fölé való berepülés volt a feladata. Később az SR-71 Blackbird lopakodó-felderítőgépet fejlesztették és tesztelték itt. A mai napig charterrepülővel hordják a dolgozókat Las Vegasból a támaszpontra.

 

Az amerikai kormány hivatalosan sem nem ismeri el, sem nem tagadja nyíltan a Groom Lake bázis létezését. Ugyanakkor nem nehéz titkot szimatolni ebben az álláspontban, hiszen mind a polgári, mind a legtöbb katonai repülőnek tilos a terület fölé berepülni. A területet radarok és mozgásérzékelők pásztázzák napi 24 órában, holott a földhivatal térképei szerint csak a Groom-bánya található ott. Aki mégis megszegi az előírásokat és az Area 51 földjére teszi a lábát, már nyúlhat is a zsebébe 600 dollárért, merthogy ennyi a bírság. A műholdas felvételeken és fényképeken nem látszódik semmi, de az Internetről több képet le lehet szedni. Kérdés: vajon eredetiek-e vagy szándékos félrevezetések?

A 51-es körzet mágnesként vonzza a lelkes ufó-rajongók és kíváncsi embereket, akik egy kis szokatlanságra vágynak. A közeli Rachel kisváros mellett halad el a 375-ös út, amelynek egy részét „Extraterrestrial Highway”-nek, azaz földönkívüliek sztrádájának keresztelték el. A bázis szövetségi létesítményeire nem vonatkoznak az állami és a helyi adók.

 

Mindezek tükrében miért lepődünk meg azon, hogy az emberek találgatnak és kérdéseket tesznek fel. Ha pedig nem kapnak kielégítő válaszokat a kérdésekre, akkor kreálnak párat. Például ilyen feltevések fordulnak meg az emberek fejében:

  • Lehet, hogy a hadsereg és a titkosszolgálat valamelyik egyesülete itt tárolja és tanulmányozza a földönkívüli technológiákat?
  • Elképzelhető, hogy nem csupán idegen tetemeket, hanem élő/túlélő földönkívülieket is találnánk az 51-es körzetben?
  • Lehetséges, hogy titkos kísérleteket végeznek az idegeneken, vagy velük együttműködve dolgoznak valamilyen projekten?
  • Az Area 51 lenne az egyik bolygóközi találkozóhelye az idegen fajoknak és az emberiséget képviselő személyeknek?
  • Az Area 51-et talán azért hozták létre, hogy eltereljék egy másik, még titkosabb bázisról – például az Area 52-ről – a figyelmet? Vicces, hogy ezt a feltevést egy rajzfilmben fogalmazták meg.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..