Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Asztrológia – 2013. kilencedik hete

A 2013.02.25.-03.03. közötti terminusban járunk. Mostanság egy időszak lezárásának lehetünk a megélői. Éppen ezért még érdemes számot vetnünk ezen a héten, hogy minden felesleges ballaszttól megszabaduljunk, s megújulva kezdjünk neki a márciusnak. Számíthatunk arra, hogy felszínre törhet kisebb-nagyobb konfliktusok a múltból, de fokozatosan a regeneráció és az újjáépülés energiái veszik át az uralmat.

 

Nap-Jupiter kvadrát

Ez a nehéz fényszögkapcsolat február 25-én egzakt. Ez a Jupiter által képviselt princípiumok gyengülését vonhatja maga után. Különösen figyeljünk oda magunk és mások erkölcsiségére, mert ezt sokféle formában teheti próbára a Sors ezen a héten. Azt is érdemes figyelni önmagunkra, hogy felismerjük, hogy az önbecsülésünk és az önmagunkba vetett hit, mennyire származik tiszta forrásból és mennyire az egónk általi túldimenzionálás eredménye. Ügyeljünk a felelősségérzetre, mert a szabályok és a törvények áthágásának következményei vannak, akár íratlan, akár írott elvekről van szó.

Éberséggel vegyük elejét a figyelmetlenségünknek, mert többször azon kaphatjuk magunkat, hogy már megint nem voltunk simulékonyak, nem használtuk ki az alkalmazkodóképességünket és kevésbé voltunk toleránsak, mint lehettünk volna, emiatt felesleges és elkerülhető súrlódásaink adódhatnak. Szép dolog az igazságérzet, de ebben az időszakban ne akarjunk hevesen kardoskodni mellette, mert nem biztos, hogy a megfelelő képviseleti módját választjuk az amúgy igaznak tűnő meglátásainknak.

Ezt a hatást némiképp átszínezi az aktuális telihold!

 

Vénusz belép a Halak állatövi jegybe

Február 26-án történik meg az átlépés. Az előző, keményebbnek, drámainak tűnő hatásokat erőteljesen tompítja a Vénusz kiegyensúlyozó, kompromisszum kész és optimista vonása. Az érzelmeink ennek a jegyváltásnak a hatására ismét nagyobb hangsúlyt kaphatnak, aminek vannak előnyei és hátrányai.

Jó benne, hogy érzelemdúsabbak leszünk, akik jobban meg merik élni a saját emocionalitásukat és talán jobban ki is tudják mutatni mindazt, ami a lelkük mélyén zajlik.  Ez mindenképpen kedvez a kedvességnek, a romantikus hajlamoknak, az ismerkedésnek, az újdonságok kipróbálásának és a művészi élvezeteknek.

Nem kifejezetten előnyös azonban az érzelmi befolyásoltság miatt, ugyanis a kedély- és a hangulatváltozások hullámzó tengerén könnyen elveszíthetünk életünk ladikja felett az irányítást, s ilyenkor spontán sodródhatunk az érzelmi zuhatagok cseppet sem kellemes vidékére.

Spirituális szempontból a tisztulás szándékának kedvez.
Merkúr-Mars együttállás

Szintén február 26-án válik egzakttá ez az oppozíció, amely a feszültségek, különösen az észre és az intellektusra alapozott vitakészség villongásainak kedvez, amelyet előszeretettel állít szolgálatába az egó, a racionalitás álcájában tüntetve fel magát. Ez most megtépázhatja az idegrendszerünket, sokat veszekedhetünk és az átlagosnál többször eshetünk egymás torkának csip-csup dolgokért.

Az irigység és az elfojtott érzések a felszínre törhetnek agresszió és konfliktushelyzetek formájában, ezért jobban tesszük, ha ötször is meggondoljuk, hogy az illető fejéhez vágjuk-e, ami éppen ki kívánkozik belőlünk, illetve hogy milyen szavakkal kívánjuk elintézni a hirtelen kialakuló vitás eseteket.

 

Vénusz-Neptunusz együttállás

Február 28-án válik egzakttá ez a konjunkció, amely elvontságot és belső lebegő érzéseket generálhat bennünk. Ez egyáltalán nem a külvilágban zajló folyamatokról szól, hanem a benső gazdaságunkról. Ilyenkor sok víziónk, fantáziaképünk, meditatív élményünk, belső felismerésünk, üzenetekkel bíró álmunk, művészi ihletünk és inspirációnk lehet.

Arra figyeljünk, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mert ilyenkor könnyen belefeledkezhetünk a „jó”, pontosabban az illuzórikus dolgokba, amelyek természetesen az élvezetekre vonatkoznak. Így fokozottan fennáll a drogra, az alkoholizmusra és az egyéb szenvedélybetegségekre való megnövekedett igény okozta veszély.

Spirituális szempontból az érzékek fejlesztésének kedvez leginkább ez az együttállás.

 

Nap-Plútó szextil

Március 1-én pontos ez a fényszögkapcsolat, amely igencsak megdobhatja az energiaszintünket, amely szerény véleményem szerint ránk is fér egy ilyen enervált és szürkés február után. Belső erőtartalékaink feltöltésének kedvez ez a hétvége.

Ha nem billenünk át, illetve nem futunk túl önmagunk egészséges határain, akkor sokat erősödhet az önbizalmunk, céltudatosak lehetünk és megnőhet bennünk a koncentrációs képesség. Ha azonban túlburjánzik bennünk ez a nagy erőtöbblet, akkor könnyen átcsaphat kegyetlen, mindent irányítani akaró és másokra kényszerítő erővel ható tendenciákba, például felerősödhet az uralomvágy és az intolerancia.

 

Nap-Szaturnusz trigon

Szintén március elsején „érik be” ez a fényszögkapcsolat, amely némi mértékletességet csempész a személyiségünkbe. Az előző hatást ellensúlyozhatja a Nap és a Szaturnusz trigonja, mivel a megfontoltságot, a visszafogottságot, a mértéktartást, az önuralmat és a felelősségérzetet erősíti fel az emberi személyiségben. Felszínre hozhat anyagiakkal kapcsolatos életkérdéseket is, s erőt meríthetünk belőle a hosszabb távú céljaink megvalósításához, mivel a kitartást és következetességet is támogatja az emberben ez a bolygóhatás.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..