Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Asztrológia – 2013. nyolcadik hete

Ezen a héten nem túl sok látványos változás történik az égbolton: a Nap jegyet vált és belép a Halak csillagképbe, illetve a Nap együtt fog állni a Neptunusszal. Azonban, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Sorsnak mindig megvan a maga stratégiája és a kulisszák mögött folyamatosan zajlanak az események.

 

A Nap belép a Halak jegyébe

Február 18-án a Nap belép a Halak jegybe, ami többféle változást is hajlamosít az életünkben.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy amikor a Nap a Halak állatövi jegyében tartózkodik, akkor kissé elmosódnak a határok a realitás egyes szintjei között. Valahogy lelkisebbek leszünk, s jobban el tudunk oldódni az anyagi dolgoktól. Hangulatunk gyorsan csaphat át pozitívból negatívba, és fordítva. Ez annak tudható be, hogy ilyenkor felerősödik az ember érzékenysége, felkavarodik az érzelemvilágunk és a Sors felszínre hoz régi, megoldatlan ügyeket a múltból. Ilyenkor könnyen rezonálunk mindenre, aminek van előnye és hátránya egyaránt. Előnye, hogy el tudjuk viselni a változásokat, a veszteségeket és nem panaszkodunk sokat. Hátrány, hogy olyan fantáziavilágot tudunk felépíteni, mely csak az elménkben létezik.

Előnye, hogy az intuícióink nagyobb erővel törhetnek a felszínre a benső világunkból, ami kedvez a belső hanggal való kapcsolatfelvételnek. Hátránya, hogy a lelki súlyaink és a fájdalomtestünkben tárolt nyomasztó emlékek is sokkal inkább éreztethetik jelenlétüket, mint eddig. Ez egy ilyen időszak.

 

A visszahúzódó magatartás és az elcsendesülés akár a javunkra is válhat, ha képesek vagyunk élni a lehetőségekkel: meditáljunk sűrűbben és szánjunk magunkra több időt. Akár kényeztessük magunkat némi wellness-fitness módszerrel vagy gyógyfürdőzzünk (ha már egyszer Halak-időszakot élünk).

Ismerkedni visszafogottan is lehet, hiszen a mai önző és magamutogató világban sokan tudat alatt vágynak egy kis önzetlenségre és szerénységre.

Ne bosszankodjunk majd, ha néhányan visszaélnek a jóhiszeműségünkkel és a segítőkész hozzáállásunkkal, mert ez valahogy benne van a levegőben. Aki ad, tiszta szívből adjon, vagy inkább ne adjon. Ez döntés kérdése, de utólag az adományunkért semmit se várjunk cserébe.

Ne féljünk az anyagi kiesésektől és hiányoktól, mert váratlan segítségek adódhatnak ebben az időszakban. Ne csüggedjünk, ne meneküljünk, hullámozzunk együtt az élettel ebben a meglehetősen ingadozó energetikai egyvelegben, ami ezt az időszakot jellemzi.

 

Nap-Neptunusz együttállás

A Neptunusz a Halak jegy uralkodó bolygója, így hatása különösen fontos. Pláne, hogy most a Nappal kerül konjunkcióba. Előnyt úgy kovácsolhatunk ebből, ha a magasabb világok felé fordulunk, ha eloldódásra és a függőségeinkből való megszabadulásra használjuk ezt az erőhatást. A banánhéj ebben a képletben ott van, hogy a Neptunusz híres arról, hogy megvezetheti az embert azáltal, hogy álmokat és ideákat erősít fel benne. Fontos tehát, hogy ne csapjuk be magunkat a vágyainkon keresztül, ne legyünk álmodozók és szeszélyesek, ha a jövőnkről van szó.

 

A Neptunusz sok pozitív tulajdonsággal bír: kibékülések, jó szándék, áldozatvállalási készség, együttérzés, gyógyítói hajlamok és tervek, a magasabb rendű igazságok irányába való elmozdulás, összekapcsolódás a lelki valóságokkal, spirituális érzékenység fejlesztése, filantrópia, alkotó képzeletvilág vagy épp a zenei téren tapasztalható tehetség kibontakoztatása támogatott ennél a konstellációnál.

 

A Neptunusz hátrányai között említésre érdemes a sokféle függőség, amelyek mindegyike valami pótszer, valamiféle mellékvágány, amelyre akkor tévedünk, ha bizonytalanok vagyunk az életben: ha nem bízunk önmagunkban eléggé. Sajnos, aki nem tudja megkülönböztetni az alsóbb rendű ösztöneit, a kifinomultabbaktól, könnyen eshet a Neptunusz csapdáiba. Magyarul a Neptunusz az az erő, amely fátylaival eltakarja a valóságot szemünk elől és korlátozza a tisztánlátásunkat. A tisztánlátás hiánya miatt pedig szenved az ember. Itt jön a képbe a Nap, amely a szellem tiszta erejével józaníthat ki bennünket és megvilágíthatja a magasabb tudatosság arany ösvényét.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..