Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Asztrológia – 2013. tizedik hete

Mintha már itt lenne a tavasz: a planéták energiái valósággal körülzsongják az életünket. Ezen a héten hihetetlen szellemi frissességet tapasztalhatunk magunkon, végre újra feltöltődhetünk lelkileg és fizikailag egyaránt. Ugyanakkor lesz néhány olyan pillanat, amikor némi feszültséggel kell szembenéznünk. 

 

Nap-Merkúr együttállás

Március 4-e egy roppant kedvező nap a tanulásra, a gondolkodásra és a kommunikációra. Sok értékes információ juthat el hozzánk és az intellektuális megtapasztalásokból, felismerésekből, ötletekből sem leszünk híján. Valóságos „brainstroming” (ötletvihar) kerekedhet körülöttünk. Mivel ilyenkor felértékelődik az emberek közötti verbális kommunikáció, ezért ez az együttállás kedvez a kapcsolatok építésének, az újításoknak, a tisztázásoknak, a társas együttlétnek. Sőt, az sem kizárt, hogy kreativitásunkat és érdeklődésünket a művészetek felé fordítjuk.

kép forrása: http://www.forum.mystere-tv.com

Vénusz-Jupiter kvadrát

Ugyanezen a napon, tehát március 4-én, a Nap és a Merkúr együttállásának mintegy ellenpontjaként fog hatni a Vénusz és a Jupiter kvadrátnak nevezett fényszög-kapcsolata az égbolton. Ez idő tájt könnyen célt téveszthetünk azáltal, hogy a könnyebbnek tűnő utat választjuk, amely nincs mindig összhangban a törvényekkel. Ebből következik, hogy ügyeljünk arra, hogy milyen homályos ügyletekbe bonyolódunk, s hogy hol húzzuk meg az erkölcsi határainkat. Kerüljük a kihágásokat, a túlzásokat, a tartalmatlan, külsőségekben megmutatkozó, talmi élvezeteket.

Vénusz-Plútó szextil

Az ösztönvilág, a szexuális ösztönök, az erotika és a szenvedélyesség megannyi megnyilvánulási formája uralkodhat el rajtunk, illetve március hetedikétől főszerephez juthat az élet érzéki oldala. A csapongó érzelmek megélésébe pedig némi tudatosság is vegyül, amely egészen a legfelsőbb szintekig fokozható. De tudnunk kell megálljt parancsolni az ösztöneinknek, különben a Sors később benyújthatja a túlkapások árát.

 

Vénusz-Szaturnusz trigon

A vénuszi erőket némiképp megzabolázhatja a Szaturnusz hűségessége és korlátozó volta. Itt arról van szó, hogy akiknél dominál ez a fényszögkapcsolat, azoknál most megjelenhet a színen a józanság, a szenvedélymentes megítélés, ami nem jelent lemondást, csak egy magasabb nézőpontot. Például egy spirituális aspektust, vagy a felelősségvállalás egyáltalán nem száraz, mégis a kötelességekre épülő olvasatát, amely megszüli a hűség és az érzelmi akadályok megugrásához szükséges lelki erőt. Mindezt március 7-én.

Merkúr-Vénusz együttállás

Azért, hogy ez a március 7-e ne legyen unalmas, az előző két hatáson kívül a Merkúr és a Vénusz is együtt fog állni, amely megfűszerezi az előző befolyásokat. A Merkúr és a Vénusz erői fejleszthetik a párkapcsolatainkat, felerősíthetik a kreatív energiáinkat, előnyösen hathatnak a művészi vénánkra, közlékenyebbé tehetnek bennünket és könnyedebbé varázsolhatják a kapcsolatainkat. Lesznek, akiknél ez az anyagi sikerekben is meg fog mutatkozni.

 

kép forrása: http://www.space.com

Merkúr-Szaturnusz trigon

Március 7-én egzakt. A merkúri és a szaturnikus erők támogatják a logikai érzéket, a kritikai érzéket, a precizitást, a koncentrációt, a megfontoltságot, az elménk analitikus részeit, ami már önmagában sokféle előnyt rejt magában. Aki képes az ebből fakadó türelmet és szorgalmat a munkájában kamatoztatni, az egészen biztosan a siker magvait nevelgeti.

 

Merkúr-Plútó szextil

A munkatempónk szinte felülmúlhatatlan, nagyon összeszedettek vagyunk és szellemileg szinte fáradhatatlanok, mivel szinte mindent azonnal felfogunk és ehhez a testi fittségünk is betársul. Ez a két bolygó egymást erősíti, ami a nagyobb embertömegek sorsának megváltoztatásában is meg szokott nyilvánulni. Ez a szextil március 7-én egzakt.

 

Szaturnusz-Plútó szextil

A mindennapi életben az egyén sorsára erőteljes hatással van ez az erőegyveleg: az önmegvalósításnak és az önérvényesítésnek az energiáit hordozza. Így aki az akaratával tudatosan kívánja irányítani a Sorsát, az most nagyon hatékony lehet ezen a területen. Nem kell hozzá sokat tenni, egyszerűen rákoncentrálni a célokra és irányt adni ezeknek az energiáknak.

Ugyanakkor a nagyobb horderejű és nagyobb embertömegeket befolyásoló döntések is ilyenkor szoktak eldőlni, amelyek természetüknél fogva maguk alá gyűrhetik az egyéni törekvéseket. Március 8-tól teljesen érezhetővé válik ez a hatás.

 

Merkúr-Jupiter kvadrát

Március 10-én egzakt a Merkúr és a Jupiter eme hátráltató hatása. A konfliktusok felszínre hozatalára kitűnően alkalmas ez az energiaötvözet, mivel az önkontroll hiánya, a feszültebb idegrendszer, a tévedések és azok felhánytorgatása, az anyagi és az erkölcsi veszteségek nyilvánvalóvá válása parázs vitákat és leleplezéseket eredményezhet.

Azt nem mondanám, hogy fordítsunk hátat a jelentkező problémáknak és söpörjük szőnyeg alá az egészet, de ha lehet, ne a mai napot válasszuk a gondjaink kibeszélésére és tisztázására, mert könnyen belebonyolódhatunk a vitákba és eltévedhetünk a múlt labirintusában.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..