Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az 1% valójában 0,000000012%

Úgy olvasom, tanulom és tapasztalom, hogy egyre csak növekszik azon emberek száma, akiket „ébredezőnek” mondanak. Ezek az emberek a maguk kutatásaival, dokumentumaival, honlapjaival összességében arról tanúskodnak, hogy „fel kell ébredni”. Ők arról szoktak panaszkodni, hogy az 1% tartja ellenőrzése alatt a világot, megmérgezi a vizeinket és az ételeinket, tönkreteszi a pénzügyi rendszereinket, chem-traileket bocsát ránk, kábítószert terjeszt, gyilkol, kínoz, bebörtönöz…, s sort a végtelenségig lehetne folytatni.

 

Azt azonban nem látják, hogy nem 1%, hanem 99% lesz ennek a katasztrófának a kárvallottja, amit civilizációként emlegetünk, amely gátat szab mindenféle emberi fejlődésnek és kibontakozásnak.

 

Nézzük meg, hogy milyen jövőképe van ennek az iszonytató 1%-nak. Az OXFAM kiadott egy riportot, mely szerint a világ össznépességéből 85 ember tartja ellenőrzése alatt a világ vagyonának felét. Egy kis matematika: A 7 milliárd 1 százaléka 70 millió, mégis összesen csak 85 ember birtokolja a világ erőforrásainak felét, amely 0,000000012%. Akkor mi miért tartjuk elfogadhatónak az 1 százalékot ahelyett, hogy belátnánk, mennyire abszolút nevetséges ez?

 

2.1

 

Ezek tükrében nézzük az „ébredezőket”: talán úgy 70 millió ember kezdi felismerni, hogy a dolgok nem teljesen azok, amiknek látszanak, s messze elmaradnak az optimumtól az emberi fejlődés (ébredés) tekintetében. Olybá tűnik, hogy a 70 millió ember sok, de ők mindössze a populáció 1%-át teszik ki. Jelenleg minden ilyen ébredező átlátja, hogy a népesség döntő többsége alvó állapotban van, s nem tesz kellőképpen annak érdekében, hogy tönk szélére ne sodródjon.

 

A „nyáj” – ahogy többek között én is hívom őket – szemmel láthatóan elfogadja azokat a törvényeket, amelyek erőszakkal szüntetik meg a jogaikat azért, hogy „biztonságban” érezhessék magukat, s megvédik a gazdagokat, mivel ők is gazdaságra és gondtalan életre kívánnak szert tenni, s azáltal védik a rendszert, hogy unalomig ismételgetik amit más rendszerekről hallottak, ilyeneket állítván: „Ez már csak így megy.” vagy „Mi mást tehetnék?”. Alapjában véve felhatalmazzák azt a bizonyos 0,000000012-ot, hogy véghezvihesse, amit akar, kihasználva félelmeiket, a beletörődésüket és az eltompulásukat.

 

Nos, akkor hogyan teszi felelőssé ez a fondorlatos rész az emberek 99 százalékát? Sokkalta könnyebb a felelősséget külsőleg az 1%-ra kenni (ami egyébként sokkal nagyobb, mint lennie kellene, de elfogadható az elme számára), mint szembesülni a fajunk problémáiban rejlő saját valódi önelégültségünkkel. Ehhez nem kellene mást tennünk, mint külön-külön egyesével önvizsgálatot tartatni, s minden olyan dolgot végiggondolni, amit megtanultunk, s ami elhitette velünk, hogy kik is vagyunk. Egy őszinte és erkölcsös pillantást kellene vetnünk a körülöttünk lévő világra, amelynek ilyen vagy olyan megformálásához mi is hozzájárultunk. Az ismeretlen mélyére kellene hatolnunk és akarnunk kell a „változást” a helyett, hogy megelégedünk bármivel és félünk bármitől, ami felboríthatja azt az „egyensúlyt”, amelyben vigaszra lelünk. Ez úgy hangzik, mintha sokkal több munkáról szólna, s talán még egy cseppet érzelgős is.

 

Mindösszesen csupán arra akarok kilyukadni, hogy az embereknek fel kellene hagyniuk az 1 % programjával és legalább el kéne kezdeni használni a 0,000000012 százalékot, amikor az irányítókról beszélnek, s talán el kellene töprengeni és fel kéne ismerni az információkat, mielőtt egyszerűen bármi ismételgetésébe kezdünk, amit elénk tesznek. Mint amilyenek azok a gyorskölcsönök, amik élethosszig tartó hitelekké válnak, de ez már eltér a tárgytól, úgyhogy talán majd egy másik alakalommal szólok róla.

 

Forrás: http://themindunleashed.org/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..