Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az Acámbaro-i szobrok – Együtt élhettek-e a dinoszauruszok az emberekkel?

Az Oopart (Out Of Place ARTifact) magyarul az „oda nem illő tárgyi leletek” egy olyan fogalmat takarnak, amelyet több tucat történelem előtti tárgyra alkalmaznak, olyanokra, amelyekre különböző helyeken bukkantak a nagyvilágban, s amelyek – a technikai színvonaluk tekintetében – teljesen ellentmondásban állnak a fizikai, a kémiai és/vagy a geológiai bizonyítékok alapján meghatározott életkorukkal.

 

http://b33.photo.store.qq.com/

 

Az „oda nem illő tárgyi leletek” gyakran frusztrálják a hagyományos természettudósokat, ugyanakkor felvillanyozzák a vállalkozó szellemű kutatókat és az alternatív tudományos elméletek iránt érdeklődőket.

 

1944-ben Valdemar Julsrund, német vállalkozó, egy agyagszobrot talált Acámbaroban (Guanjato, Mexikó), a Cerro del Toro partján. Julsrud számára egyáltalán nem volt idegen a vidék, 1923-ban ugyanis hozzájárult a Chupicuaro-i kultúra felfedezéséhez is. Miközben tovább folytatta a hasonló szobrok utáni kutatást, Julsrud azon kezdett morfondírozni, hogy azok vajon ugyanahhoz az ősi néphez tartoznak-e, mint akiknek a felfedezésében több mint 20 évvel korábban segédkezett.

 

Julsrud szerint, a még alaposabb kutatások feltárták, hogy a környék telis-tele van hasonló szobrokkal, így aztán segédeket fogadott (többnyire helybéli gazdákat) azért, hogy segítsenek neki a leletek összegyűjtésében. Julsrud egy dollárt fizetett minden megtalált darabért, így csakhamar lenyűgöző kollekcióra tett szert. Rövid idő leforgása alatt a vállalkozó ritka mintagyűjteménye irigylésre méltó méretűre duzzadt – nagyjából 32ezer szobrot számlált.

 

http://akirathedon.com/

 

Míg a szobrocskák ősi eredetűnek tűntek, a rajtuk található ábrázolások nagyon is ellenmondásosak voltak és magukra irányították a tudományos körök kétkedőinek a figyelmét. Az Acámbaro-i leletek nem csak dinoszauruszokat mintáztak, hanem ismeretlen állatokat is, csakúgy, mint olyanokat, amelyek már hosszú ideje kihaltak. A szobrok között találunk tevéket és más, ezen a vidéken ismeretlen állatokat, illetve távoli kultúrák leírását.

 

Mivel ez nyíltan ellentmondásba keveredett az emberi evolúciós fejlődésről szóló tudományos ismeretekkel, számos kutató elkezdte közelebbről is szemügyre venni Julsrud agyagfiguráit. Dr. Charles Di Peso régész, az Acámbro leletek talán legismertebb bírálója. Ő jegyzi meg, hogy a darabok túl jó formában maradtak fenn ahhoz képest, hogy olyan hosszú ideig voltak föld alá temetve, mint ahogyan azt Julsrud és mások állítják. Egy részletes kritikát is publikált a leletekről az American Antiquity-ben.

1972-ben a C-14-es elemzést a Pennsylvaniai Múzeumban tartott különféle figurákon végezték el Philadelphiában. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a tárgyak 5000 évesek. Négy szobor előzőleg a New Jersey-ben található Isotopes Inc.-ben esett át termolumineszcenciás teszteken, amelyek kimutatták, hogy a megközelítő koruk 1500-6000 év közé esik.

 

Az Acámbaro-i Nemzeti Régészeti Múzeum helyi igazgatója és archeológusa különféle szaktekintélyeket fogadott fel, hogy igazolják a szobrok eredetiségét. Közéjük tartozott Dr. Gaylord Simpson természettudós, az EUA Természettörténeti Múzeum paleontológusa; Ivan T. Sanderson; valamint Erle Gardner ügyvéd és kriminológus.

 

http://25.media.tumblr.com/

 

Ahogyan növekedett a kollekció népszerűsége, úgy emelkedett azoknak a száma is, akik a példányok eredetiségére kérdeztek rá. Felmerült, hogy Julsrudot átverték a segédei, akik pusztán azért gyártottak szobrokat, hogy pénzt keressenek velük. Míg azok, akik elhitték Julsrud állítását, kitartottak amellett, hogy ilyen aprólékosan kidolgozott szobrok ezreit nem lett volna lehetséges előállítani ilyen rövid idő alatt, addig a kritikusok azzal érveltek, hogy szegény falubelieket verbuváltak azért, hogy pontosan olyan fajta szobrokat készítsenek, mint amilyeneket Julsrud keresett.

 

A bírálók azt is megjegyezték, hogy a szobrokat egyetlen régészeti lelőhelyen találták. Azonban, mindazok, akik az agyagszobrok érvényességét támogatták, feltételezték, hogy az alkotóik talán stratégiai okoknál fogva temették egy helyre őket, egy kultikusnak tartott, illetve szent helyre.

 

Miközben néhányan azzal érvelnek, hogy sokkal több őslakos készíthetett ilyen példányokat a környéken talált történelem előtti állatok csontjai alapján, addig más kutatók úgy vélik, hogy egy fejlett kultúrával rendelkező civilizáció faraghatta ki a szobrokat egy olyan korszakból származó, írott történelem alapján, amelyben az őseink hatalmas hüllőkkel éltek együtt.

 

Az Acámbaro-i gyűjtemény különös darabjai között találunk ábrát kihalt rinocéroszfajtáról, egy olyan lófajtáról, amelyet a jégkorszak óta nem láthattunk, kihalt dél-amerikai majmokról, plezioszauruszról és brachioszauruszról is. Az azonosítatlan fajok között van néhány, amely részben madár, részben hüllő; olyan, amely a hüllők és az erszényesek keveréke, vannak kanál alakú csőrrel rendelkező hüllők és hüllők szarvakkal. Az emberalakok alapján egy kultúra bontakozik ki előttünk, amely a vadászatnak szentelte az életét, a földművelés tudománya nélkül. Van néhány olyan szobor, amely a hüllők és más állatok háziasítását ábrázolják.

 

Az Acámbaro-szobrok esete meglepő hasonlóságot mutat a perui Ica-ban talált kövekkel. Mindegyik állítólagos emlék olyan életképeket jelenítenek meg, amelyeken a dinoszauruszok mellett emberek állnak – más ritkaságokkal egyetemben –, s mindkettő esetet a tudományos körökből többen átverésként címkézték fel.

Vajon ezek a szobrok a történelem előtti civilizációk eredeti vagy hamisított bizonyítékainak az eredményei. Acámbaro szobrai továbbra is fejtörést okoznak számos kutatónak, aki az emberiség igazi eredetét és fejlődését kutatja.

 

Az Ica-kövek rejtélyéről itt olvashatsz: http://boldognapot.hu/blog/az-ica-kovek-rejtelye-2/

 

forrás: http://www.theepochtimes.com/

 

Boldog napot!


TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..