Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az akaraterő megteremti az utat

Az ember teremtő ereje a Napvallás mágikus szellemisége szerint többféleképpen teljesedhet ki és valósíthatja meg céljait: gondolatokkal, érzelmekkel, akarattal, önmaga erejéből, mások segítségével, égi áldás jóvoltából, hogy csak néhányat említsek.

Egy ír mondás úgy tartja, hogy “Az akaraterő megteremti az utat.”

Erről az jut eszembe, hogy felhívjam a figyelmet, hogy alapvetően kétféle akarat létezik, és ennek megfelelően kétféle erő. Az egyik akarat a jelenlegi énünk – egónk – akarata, míg a másik a belső világunkban lakozó Énünk akarata.

 

Az egó akarata mindig kötődésekről szól, vagyis mindig kötődik a kívánság – akarat – tárgyához.

Az isteni Én akarata ellenben a célra van hangolva és az isteni rendre bízza, hogy mikor és milyen formában fogja őt megajándékozni a szándékolt hatással.

 

Az egó éppen ezért mindig türelmetlen és számító.

Az ember isteni Énje békés és nyugodt, mert tisztán látja, hogy a tiszta akaraterő megteremti a megvalósuláshoz vezető utat.

 

 

Az egót felismerni a tiszteletlenségről és a görcsösségről. Az egó mindig hatásvadász és manipulatív módon akarja elérni a céljait, ha a szokványos eszközök csődöt mondtak.

Az isteni Én nem folyamodik erőszakhoz, mert olyan ősi forrásból merít, amely kimeríthetetlen: a Mindenség erejét használja tervei megvalósításához. Ugyanakkor nem kíván önös érdekből, mindenáron beavatkozni a Világmindenség Rendjébe, mivel tudja, hogy az Ő akarata csak egy a sok közül és a Nagy Egész (a Teremtés és a Teremtő) jobban tudja, hogy mikor váltsa azt valóra és mikor nem.

 

Az egó akarata nem törekszik összhangra másokkal, a Napvallás képviselt isteni Én, mely minden ember szívében ott honol, mindig az isteni Akarattal való összhangot vágyja.

 

Az egó akarata szűklátókörűségről tanúskodik, mert durva akaratát rátolja, rákényszeríti másokra.

Az isteni Én soha nem kényszerít, legfeljebb figyelmeztet és kér.

 

Az egós akarat a múlt fogságában él. Felismerhető onnan, hogy képtelen eloldódni a múlt egyes emlékeitől.

Az isteni akarat mindig friss és mentes a múlt zavaró befolyásaitól, ezért elfogulatlan és nyitott minden változásra.

 

Az egó mindig az igazság és az igazságosság szolgálójának szerepében tetszeleg.

Az isteni Én lehet, hogy egyszer sem veszi a szájára az igazság szót, mégis tetteivel az Isteni Igazság leghűségesebb szolgálója!

 

Az egós akarat mindig elismerésre és támogatókra vágyik.

Az isteni Én számára közömbös minden külső megerősítés és pártolókra, úgynevezett „barátokra” sem tart igényt, mert valódi erejét nem teszi függővé evilági tekintélyektől és hatalmasságoktól.

 

Reményeim szerint, sikerült érzékeltetnem korunk egyik legnagyobb dilemmáját és emberben dúló háborúját: a lehúzó és a felemelő akarat eredendő konfliktusát.

Ha azt hiszed, hogy ezt megúszhatod, akkor figyeld meg jobban önmagadat a mindennapokban!

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

 

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..