Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az amerikaiak 50%-a hisz az összeesküvés-elméletekben

Az Amerikai Egyesült Államok lakosságának nem kevesebb, mint a fele hisz legalább egy összeesküvés-elméletben.

 

A Chicagói Egyetemen dolgozó két kutató, Eric Oliver és Thomas Wood szerint a 2006 és 2011 között végzett felmérések összesített eredményei kimutatták, hogy az összeesküvés-elméletekbe vetett hit legalább annyira erős jelenleg, mint amilyen a múltban volt.

 

http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Úgy találtuk, hogy az amerikai közvélemény fele következetesen elfogad legalább egy összeesküvés-elméletet, valamint sok népszerű összeesküvés-elmélet megkülönböztethető ideológiai és törvényen kívüli dimenziók mentén”.

 

”Ezek a megállapítások részint politikai értelmezési módként írták le a konspirációs elméletek elterjedtségét, részint új távlatokat nyitottak a tömegek véleményét és az amerikai politikai kultúrát formáló erők tekintetében.”

 

Az eredmények szerint az amerikaiak 19%-a úgy véli, hogy 9/11 eseményeit a kormányzat szervezte meg, 25% elhiszi, hogy a legújabb pénzügyi válság a Wall Street-i bankárok kis titkos szövetségének volt köszönhető, és 11% még mindig hisz abban, hogy a legutóbbi, energiatakarékos fénycsöves világításra azért kellett áttérni, mert az új égők engedelmesebbekké és könnyen kontrollálhatóakká teszik az embereket.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..