Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az apokalipszis lovasa

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Egyiptom fővárosában, Kairóban különös felvételt rögzített a Reuters hírügynökség. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a néhány másodperces képsor ámulatba ejtette a nemzetközi közvéleményt. Talán elérkeztünk a végső idők jeleihez?

 

Mielőtt e cikkbe belevágsz, tekintsd meg a hiteles képsorokat www.youtube.com- on. A keresőbe ezt írd: apokalipszis lovasa.

 

Több nemzetközi hírcsatorna is sugározta, illetve az interneten is sokan elérhetővé tették azt a jelenetet, amelyet a Reuters stábja örökített meg a 2011-es egyiptomi zavargások idején a Tahrir téren. A felvételen tisztán és élesen látható, hogy egy sárga ködbe burkolózó lovas tűnik fel a tömegben és keresztülvágtat a téren, majd eltűnik a semmibe.

Sokan azonnal trükk-felvételre, holografikus csalásra, de minimum optikai csalódásra tippeltek eleinte. Valljuk be, a fantasztikus filmek világában élve ma már nem igazán lepődünk meg egy ilyen megoldáson, például a Múmia című film első részének a végén valami kísértetiesen hasonlót vittek filmre az alkotók.

Meg amúgy is, ki hinné el, hogy egy tömegtüntetésen anélkül, hogy bárki is észrevenné, egy fényalak csak úgy szekerestül-mindenestül keresztülnyargalhat a tömegen? Ez nonszensz!

 

A dolog akkor kezdett el komolyabbra fordulni, midőn a Reuters megvizsgálta és hitelesítette a kópiát. A hírügynökség kijelentette, hogy nem manipulálták a képsorokat. Innentől kezdett a hívők tábora feltámadni és elméleteket gyártani. Azaz nem volt szükség különösebb megerőltetésre, minthogy kézenfekvő volt a megoldás. A Bibliában szereplő négy lovas egyike, a „sárga”, pontosabban „vörös” lovas látható a felvételen. De vajon tényleg ennyire pofonegyszerű lenne a megoldás? Az ominózus sárga lovag valóban a Szentírásból lépett volna elő azon az estén? S éppen egy tüntetést választott volna megjelenésének színhelyéül? Ezt vizionálta volna majdnem kétezer évvel ezelőtt János próféta?

 

Én tényként fogadom el, hogy a sárga fényben pompázó, hologramszerű lovas átnyargalt a tömegen. Szerintem jobb helyszínt erre Egyiptomnál, a mágia őshonánál, keresve sem találhattak volna a Sors írói, hogy a materiális elméknek az orra alá dörgöljenek valami cáfolhatatlan bizonyítékot az érzékeken túli világ jelenlétéről. Merthogy azt talán már észrevettük, hogy a technikai eszközeink kifinomultabbak a saját érzékszerveinknél és a valóság szélesebb spektrumát ölelik fel, mint a mi tudatunk.

 

Ami a Szentírást illeti, az Apokalipszis lovasairól, vagy más néven az Apokalipszis négy lovasáról, János Próféta ír a Jelenések Könyvében. A középkorban a kereszténység egyik fontos apokaliptikus motívuma volt. A Négy Lovas későbbi nevükön: a Háború vagy Hódítás, a Halál, a Viszály és az Éhínség vagy Pestis. A Jelenések Könyve nem kevesebbet állít róluk, mint hogy ők Isten küldöttei, akiknek a megbízatása a pusztítás és a halál. Ők előjelek – ómenek –, akiket végrehajtói szerepkörbe helyez a próféta. Ne felejtsük el azonban, hogy a keresztényeket sokat üldözték akkoriban, majd később ők is ugyanezt tették másokkal, ezért az Apokalipszis négy lovasa lehet egyfajta remény vagy vigasz a korai és a középkori keresztények számára.

 

János azt is írja, hogy az Isten jobb kezében látott egy könyvet, amely tele volt írva kívül és belül. A könyvet hét pecsét zárta le, s csak a Dávid családjából származott „Bárány” (értsd: Jézus) nyithatott azt fel. Az első négy pecsét feltörésekor jelenik meg az Apokalipszis négy lovasa: az első fehér, a második tűzvörös, a harmadik fekete, a negyedik pedig hullaszínű lovon ült. Ha ebből a leírásból indulunk ki, akkor a másodikhoz áll a legközelebb a kairói lovas.

 

Lamentálhatunk még sokáig, hogy ez a kocsi hajtó az a lovas-e, amelyre a Biblia utal. Amennyiben a próféciákban szereplő események az eredeti forgatókönyvet fogják követni, akkor ezután jönnie kell a többi lovasnak. Majd az ötödik pecsét felnyitásakor láthatóvá kell válnia azoknak a lelkeknek, „akiket az Isten igéjéért öltek meg”. Ezután a hatodik pecsétnek kell feltöretnie, amely rettenetes természeti katasztrófákkal fog majd járni. Később Izráel minden törzséből a homlokán megpecsételnek 12-12 ezer embert, mint Isten szolgáit, hogy e jel segítségével megmeneküljenek a pusztulástól. A hetedik pecsét megnyitásakor pedig hét angyal fog megjelenni hét harsonával a kezében, s amint megfújják a harsonáikat, tragédiák sorozata vár a világra.

Megjegyzem, 2012 előtt egy ilyen végidőkkel kapcsolatos azonosítás nem éppen szívderítő jövőkép.

 

Én bízom az emberi józan ítélőképességben, amely kritikusan mérlegel. Ha csak annyit érnek el ezek a képsorok, hogy az ember összehasonlítja a meglévő világképét a felvételen látottakkal, s leszűri, hogy a valóságnak több arca van, mint amennyit eddig megismert belőle, akkor már jó nyomon jár. Ha vitába, konfliktusba vagy vallási perpatvarba fullad a kritikus elemzés, vagy a hitelesített tények tagadásába, akkor úgy hiszem, nem érte el célját az, aki ezt a jelentet a szemünk elé varázsolta.

Tény, hogy a képsorokat nézve két világ áll szemben egymással: a lehetségesség és a lehetetlenség, de nem csak a hit, hanem az értelem és az intuíció is sokszor a lehetőségek oldalára áll.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..