Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az arcelemzés titkai

arc9A kínai kultúrában több ezer évre nyúlik vissza az arcelemzés művészete. Érzelmi, szellemi és fizikai jólétünkről és képességeinkről kaphatunk felvilágosítást, amennyiben egy arcelemző szakemberhez fordulunk. Erre egyébiránt már a francia Morfopszichológiai Intézet is rámutatott.

 

Talán ma már egyre többen tudják, hogy a fizikai szerveink térképe megjelenik az arcunkon. A teljesség igénye nélkül néhány apró összefüggést említenék, hátha meghozza a kedves olvasó kedvét az arcdiagnosztikához.

 

Homlok: rendkívül sokat elárul az idegrendszerünk állapotáról. Arról, hogy mennyire éljük meg stresszesen a mindennapjainkat.  Előfordulhat, hogy a homlokunk csúcsain barna foltosságot tapasztalunk. Ennek valószínűsíthető oka, a mellékvesék kimerülése és a túlzott stressz.

Amennyiben a homlok jobb oldalán található ránc, azt okozhatja a máj és az epe működési zavara. Ha a homlok bal oldalán veszünk észre ráncot, akkor a gyomor, lép és hasnyálmirigy tájékán léphetnek fel zavarok.

 

arc10Orrtő: Ha az orrtőnél, illetőleg a szemöldök közénél mély barázdákra leszünk figyelmesek, akkor gyanakodhatunk a májfunkcióink renyheségére. Esetenként az alkoholizmus is okozhatja. A két szemöldök között találjuk a hasnyálmirigyünk egyik zónáját is.

 

Orr: az orrunk vonala a gerincünk állapotát árulja el. Deformitása jelenthet gerincferdülést, de más orrtorzulás egyéb gerincproblémákra is célozhat.

 

Szájzugok: Ha azt tapasztaljuk, hogy repedezettek a szájzugaink és fehér váladék jelenik meg rajtuk, akkor az utalhat az emésztőrendszerünk fertőzöttségére.

 

arc12Ajkak: állapotuk meghatározója az emésztőrendszerünk egészségügyi állapota. A felső ajkak a gyomor és a vékonybél, az alsó ajkak a vastagbél állapotának tükrei. Amennyiben foltok, pattanások vagy herpesz jelenik meg az ajkakon, az mindig az adott terület immungyengeségéről, illetve az emésztőcsatorna adott szakaszának a renyheségéről, esetleg gyulladásáról árulkodik.

 

Az ajkak elkeskenyedése lehet jele a savhiánynak, de a hasnyálmirigy alulműködése is okozhatja.

 

Szem alatti részek: ebből a vesék állapotára és a vizelet-kiválasztásra lehet következtetni. Ha a szemek alatti terület elsötétedik, akkor az jelentheti, hogy a vesék állapota drasztikusan leromlott.

 

Járomcsont: elsősorban a tüdők állapota, valamint a nyirokrendszerünk állapota tarozik ide. Nem túl előnyös, ha erek az arcunk ezen területén megpattantak, mert az a tüdőkapacitásunk és a tüdő állapotának a gyengülését feltételezik.

 

Fülcimpák: a vérnyomás, a szív állapota és a cukorbetegség tünetei láthatók a fülcimpákon.

 

arc14A fizikai szerveink állapotán túlmenően pszichikai vonásaink is kiolvashatók az arcunkból. Nézzünk erre is néhány példát:

 

Az enyhén kifelé forduló ajkak csak és kizárólag az emberre jellemzőek. Akinek széles a szája, az kevésbé mértéktartó, sokkal inkább falánk.

A telt ajkak tulajdonosai általában nagylelkű emberek, akiknek nem csak a kisugárzásuk szexis, hanem az ágyban is odaadóan teljesítenek.

 

Ha a felső ajak telt, akkor verbális típussal van dolgunk, akinek jót tesz, ha valakinek kiöntheti a lelkét. Ha viszont a felső ajak elkeskenyedik, akkor az illetőből harapófogóval lehet csak kihúzni egy-egy szót.

Amennyiben az alsó ajak telt, akkor az illető adakozó és jószívű típusba tartozik. Ellenben a keskeny, vékony alsó ajkak fukarságra, a megszerzett javak nehéz elengedésére utalnak.

 

Az előre ugró ajkak arról árulkodnak, hogy a tulajdonosa meggondolatlanul beszél és hamar eljár a szája. Ha valakinek csak az alsó ajka ugrik előrébb, az utalhat arra, hogy az ember szeret birtokolni, alapvetően ragaszkodó típus és szereti megtartani a dolgokat, ám annál nehezebben engedi el, ami az övé. Ha viszont valakinek a felső ajkai ugranak előre, az jelentheti, hogy az illető szereti, ha babusgatják, ha kiszolgálják és kényeztetik, egy kissé olyan a természete, amilyen a gyermekeké.

Előfordul olyan eset is, amikor valaki összezárja az ajkait, ám mégis marad egy kis rés az ajkak között. Az ilyen emberrel jobb szőr mentén beszélgetni, mert nem mindig megbízható jellem.

 

arc15Megfigyelhető, hogy a szájunk jellegzetesen felfelé vagy lefelé görbül. Jobban mondva nem is száj, hanem az ajkak íve és a szájszegélynél található vonások rajzolnak optimizmusra utaló ívet felfelé, illetve pesszimizmusra utaló ívet lefelé.

A szemöldökök az élethez fűződő érzelmi viszonyulásainkat fejezi ki. A sűrű szemöldök viselője tele van életenergiával, határozott jellem, aki mer spontán módon élni. Előfordul, hogy megritkul a szemöldök valamelyik irányba, ami mindenképpen gyengeséget és energiahiányt jelez. Ha a szemöldök a szélei felé ritkul, akkor az idős kori, ha az orr felé, akkor a gyerekkori betegségekre és immungyengeségre utal.

A magasan fekvő szemöldök inkább a távolságtartás jele, míg az alacsonyan fekvő azt jelzi, hogy introvertált alkattal van dolgunk, tehát befelé forduló, zárkózottabb jellem és inkább biztonsági játékos.

Az ívelt szemöldök, mely elsősorban hölgyekre jellemző, a nyitottságot és a rugalmasságot sugallják. A férfiakra inkább az egyenes szemöldök jellemző, ami a racionalitásnak a jegye.

A magasra ívelt szemöldök ambíciót, hatalomvágyat és valami alvilági feelinget sugallnak, míg az alacsonyabb ívű szemöldök tulajdonosa általában visszafogottabb, óvatosabb, zárkózottabb ember.

A szemöldökök közötti területen futó ráncok is sok mindenről szolgálnak felvilágosítással. Például ha háromszöget alkotnak, akkor az illető nagyon termékeny és kreatív típus. Ha egyetlen függőleges vonalú a ránc, akkor belső félelmei lehetnek az embernek. Ha vízszintes ránc található a szemöldökök között, akkor szigorú és kemény jellemű az illető. Ha dupla ránc található ezen a területen, akkor nagyon kritikus lehet az adott személy.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..