Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ég istenének rejtélyes köve: Krisna labdája dacol a fizika összes törvényével

Világszerte találkozunk rejtélyes műemlékekkel, épületekkel, építményekkel és olyan leletekkel, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a hatalmas égi istenekhez, akiket az őseink imádtak.

Az egyik ilyen lenyűgöző struktúra Indiában található.

 

Manapság ezt az enigmatikus óriási követ egyszerűen Krisna „golyóbisának” hívják, eredeti neve Vaan Irai Kal. Tamil nyelven, ami a régió eredeti nyelve, ez az Égisten Kövét jelenti.

 

A kolosszális görgeteg Mamallapuramban, Indiában, a Ganésa Ratha-hoz közeli domboldalon található.

 

De nem csupán a mérete teszi ezt a sziklát érdekesség, hanem főként az a tény, hogy a fizika minden ismert törvényével dacol.

 

Krisna köve egy hatalmas gránit, amely bizonytalanul csücsül egy meredek kőlejtőn

Krisna köve egy hatalmas gránit, amely bizonytalanul csücsül egy meredek kőlejtőn

 

Krisna labdája népszerű turistalátványossággá vált, amit évente emberek ezrei keresnek fel. Gyermekek és felnőttek egyaránt lelkesen várják annak a rejtélyes sziklának a megtekintését, amit semmilyen eszközzel sem tudnak elmozdítani a helyéről. A kő nagyjából 5 méter átmérőjű és 45 fokos szögben pihen mozdulatlanul, de meglehetősen veszélyesen.

 

Tömege meghaladja a 250 tonnát és csodával határos módon egy rendkívül kis, sikamlós domboldalon áll. Krisna köve továbbra is arra emlékeztet bennünket, hogy a történelemfelfogásunk még nem tökéletes.

 

Sok vita kering azzal kapcsolatban, hogy ez a roppant kő, amit a többség természetes formációnak tart, hogyan kötött ki a dombon.

Eddig annyit sikerül bebizonyítani, hogy teljességgel lehetetlen megmozdítani a görgeteget.

Számos elmozdítási próbálkozásra került már sor, azonban egyiket sem koronázta siker.

 

Egy ősi mítosz szerint Pallava-dinasztia királya, Narasimhavarman, aki Kr.u. 630-668. között uralkodott Dél-Indiában, megkísérelte elmozdítani a követ.

Minden erőfeszítés ellenére a szikla egyszerűen nem mozdult el.

 

4.2

 

1908-ban Arthur Lawley, aki Madrász kormányzója volt, úgy vélekedett, hogy a görgeteg túlságosan veszélyes, hogy körülötte emberek legyenek. Tartva attól, hogy az bármikor lecsúszhat a domb oldalán, arra adott utasítást, hogy mozdítsák el hét elefánt segítségével. Azonban, a kő meg sem moccant. Végül, a kormányzó feladta és hagyta, hogy Krisna köve a jelenlegi helyén maradjon.

 

Miért lehetetlen a kő elmozdítása? Azért, mert a súlya, vagy valami alá rejtett dolog megakadályozza azt? Még a modern időkben is nehéz feladat volna egy 250 tonnát nyomó követ a dombra feltenni.

 

Ne aggódj, nem fog legurulni. Eddig minden elmozdítására tett kísérlet kudarcba fulladt.

Ne aggódj, nem fog legurulni. Eddig minden elmozdítására tett kísérlet kudarcba fulladt.

 

Ez a rejtélyes kő számos megválaszolásra váró kérdést vet fel. Hogyan áll meg egy 250 tonnás szikla egy kb. 120 centis alapzaton? Ha lehetetlen ezt a követ letolni a hegyről, akkor miként taszigálták fel a hegyre? Ki vagy mi tette a követ a lejtőre? A görgeteg nevét miért kapcsolják össze az égi istenekkel?

 

Vajon az „Ég Istenének Kövét” óriások illesztették a helyére, vagy „égből érkezett istenek” kívánták bemutatni erejüket? Milyen ismeretlen technológiát alkalmaztak a görgeteg megmozdításához?

Vajon ez a szuperfejlett ősi technológia földön kívüli eredetű?

 

Az ilyesfajta kérdéseken való töprengést inkább meghagyom az Olvasónak, de tény, hogy ez a rejtélyes sziklatömb dacol a fizika törvényeivel, vagy legalábbis azzal, ahogyan mi ismerjük a fizika törvényeit.

Fordította: http://www.messagetoeagle.com/krishnasbutterball.php?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=messagetoeaglecom_daily_news_for_08_30_2015#.VeOf5vntmkq

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..