Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egó, a spirituális vezetők és az intuíció hangja

Mindannyiunknak vannak „hangok” a fejében. De vajon ezek kiknek a hangjai? Hogyan tehetünk különbséget?

 

Sok ezer gondolat lép ki-be az elménkben. Minden nap minden percében. Némelyikük tudattalan, némelyikük tudatos. Kihívást jelent, hogy mindegyiküknek a tudatában legyünk. Ugyanakkor ez létfontosságú a megvilágosodás ösvényén járva.

 

Valójában sok spirituális tanító és meditációs gyakorlat arra okít, hogy ne kapcsolódjunk össze a gondolatainkkal. Ehelyett inkább legyünk megfigyelők. Mi nem a gondolataink vagyunk, hanem a mögöttük lévő megfigyelő. Mi vagyunk azok, akik a gondolataikat hallgatják.

 

 

A meditáció egy fantasztikus gyakorlat. Viszont nem mindig lehet figyelmen kívül hagyni a fejünkben levő gondolatokat. A mindannyiunkban zajló belső párbeszéd alapvető nem csak az egészségünk, hanem a fizikai, az érzelmi és a spirituális jólétünk számára.

 

„Az elme egy szuper hangszer, amit a megfelelő módon használunk. Amikor azonban helytelenül alkalmazzuk, akkor nagyon pusztítóvá válhat.” (Eckhart Tolle)

 

Az elménkben található különféle „hangok” meghatározásának elsajátítása segíthet abban, hogy az elménket az útmutatás és a tisztaság hatékony eszközeként használhassuk.

 

  1. Az egó hangja

 

Az egó elődleges feladata a fizikai túlélés. Korai éveink során általában a belső hangunkkal azonosítjuk, mivel segít megvédeni minket és a határainkról tanít bennünket.

 

Az egó nagyban függ a társadalomtól. Emellett a múltbéli tapasztalatoktól, a kultúrától és a félelemtől. Bár fő feladata a védelem, az egós hang igen gyakran a félelemből ered.

 

Az egó a szükségletekről, a biztosítékokról, a tervekről, az aggodalmakról és a stresszről óhajt beszélni. Általában a lehető legrosszabb forgatókönyvre gondol. Ugyanakkor gyorsan mond ítéletet és diszkriminál. Egónk hangja mindig azt akarja, hogy igaza legyen. Gyűlöli, ha vallatóra fogják és szereti áldozatnak érezni magát.

 

Ez a hang felülbírálja mind a felső én, mind a spirituális vezetők hangját. Gyakran az agy bal első részén keletkezik. Egy kemény és parancsoló hang. Az egó főként szavakkal és felszínes érzelmekkel kommunikál.

 

 

  1. A magasabb én / az intuíció hangja

 

A lelkünk belső vezérlő rendszere a magasabb én vagy az intuitív hang, ami a világegyetemmel áll kapcsolatban. Azért van itt, hogy gondoskodjon rólunk spirituális és érzelmi szempontból egyaránt. Gyakran szavak útján kommunikál.

 

Miközben az egó hangja parancsoló az elmében, addig a magasabb én lágyabb és csendesebb. Inkább érezhető, semmint hallható.

 

Ez a hang jobbára finomabb módokon vagy álmokon keresztül kommunikál. Azonban makacs és nyaggató is lehet.

 

Amikor a felső én beszél, akkor minden valamiféle értelemt nyer. Van egyfajta belső tudás érzés, amely úgy tűnik, hogy azonnal felmerül.

 

  1. Spirituális vezetők/angyalok hangja

 

Ezek a hangok minden máshoz képest a leglágyabbak. Gyakran hallani a test jobb feléről. Csenghet a fülünk, amikor valamiféle összeköttetés jön létre. A spirituális vezetők hangja többnyire belső és meditáción keresztül tapasztalhatjuk meg.

 

Ők is tudnak szavakkal kommunikálni. Észrevehetünk bizonyos fizikai jeleket és furcsa véletleneknek lehetünk a célpontjai.

 

Ez a hang általában mindig nyugodt, elmélkedő, kedves és szelíd. Ezek a hangok soha nem követelők, sem nem félelemkeltők. Néha elsőre nem nyernek értelmet a küldött üzenetek, illetve szimbolikusak lehetnek.

 

Végül aztán egyre jobban meg tudjuk fejteni, hogy milyen hangok kommunikálnak velünk és melyek ajánlják a legjobb megoldást.

 

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2018/03/the-voice-of-your-ego-spirit-guides-and.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..