Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ego és az elengedés

Amióta az ezotéria újra divatba jött, azóta sokat hallhattunk és olvashattunk az egóról. De vajon tudjuk, hogy mi az ego? Ismerjük az egónk működését? Ki tudjuk kerülni az egónkat? Ismerjük a leghatásosabb fegyvereket az egónkkal szemben?

Az egó úgy is megfogalmazható, mint egy negatív hang a fejben. Vagyis az ego nem más, mint saját belső hangunk negatív aspektusa. Ellene nem küzdhetünk azokkal a fegyverekkel, amelyeket a fizikai világban alkalmazunk, mert azok csak a hatalmát növelik. A düh, az erőszak, az agresszió, a pusztítás, az ártás stb. gondolata éppen az egót szolgálja. Miként a kishitűség, a félelem, az irigység, a kicsinyesség is.

Sokan panaszkodnak arra, hogy nem ismerik fel az egójukat működés közben. Nos, ehhez némi éberség és gyakorlás szükséges. Először is figyeljük meg az ego jelmondatait és legismeretesebb problematikáit: érdemtelenség, kétely, elhagyatottság, perfekcionizmus, büszkeség, irigység, meg nem felelés érzete, neheztelés, kritizálás, bűntudat, bűn, áldozattá válás, szégyen, gyűlölet, hibáztatás, tagadás, elidegenedettség, ambivalencia, uralomvágy, vagy éppen apátia…

Ezek alapján biztosan felismerhető az ego.

Értelmezzük alaposan ezeket a kategóriákat és gondoljuk végig, elemezzük ki a személyiségünket és a múltunkat eme szempontok alapján. Éberen figyeljük meg a mindennapokban, hogy mikor jellemeznek bennünket az ilyen és az ezekhez hasonló tulajdonságok.

Ha pedig tapasztaljuk magunkon az ego megnyilvánulásait, akkor nyúljunk a leghatásosabb fegyverhez. Az ego elleni leghatásosabb fegyver az elengedés. Az ego egy olyan batyu, amelyet folyton a hátunkon cipelünk.

Ahhoz, hogy magasabb Elménkhez vagy Énünkhöz felemelkedhessünk, meg kell szabadulnunk a terheinktől. Ez nem jelenti azt, hogy szentekké kell válnunk, csupán arról van szó, hogy le kell tennünk azokat a mentális és érzelmi poggyászokat, amelyeket életidőnk nagy részében magunkkal cipelünk.

 

gy olyan része önmagunknak, mely folyton ítéletet mond felettünk. Az egónak van egy negatív kondicionáló hatása: „soha nem viszem semmire”, „teljesen reménytelen eset vagyok” – csupa ilyen gondolatot sugall.

Meg aztán az egónk folyton másokkal hasonlít össze bennünket, ennélfogva nem támogatja az individuumunk fejlődését a szüntelen negatív munkálkodásával. Elbánni úgy lehet a legkönnyebben ezzel a hanggal, ha az alapoknál kezdjük, vagyis a felismerésénél.

Ha felismered, és tudatosan érzékeled jelenlétét, akkor pontosan megtudhatod, miféle negativitást és önhittséget dédelgettél magadban ez eddig. Akkor már pontosan fogod tudni, hogy mit kell elengedned magadból.

Ilyenkor készítsd fel magad arra, hogy nagy változásokon fogsz átmenni és kezdj az elengedésbe! Ez nagyon fontos ahhoz, hogy elérhesd azt a nyitott állapotot, amely a felsőbb erők eléréséhez szükséges.

 

Az elengedés segíti az embert a rezgésemelkedésben, vagyis abban, hogy a saját rezgései magasabb szintre emelkedjenek, mivel a folyamat közben olyan energiáktól szabadul meg, amelyek blokkokat, vagy zárványokat képeznek a gondolati és érzelmi auraburkaiban.

Ha az ember elenged, azzal felszabadítja saját magát, s egyben előkészül valami új befogadására. És még valamit: minél nagyobb erőbedobással veszel részt ebben az elengedési folyamatban, annál nagyobb hatása lesz ennek az életedre.

Összefoglalva, az ego felismerése, az elengedés megkezdése és intenzitása egy látványos, kézzelfogható és abszolút tapasztalható jele annak, hogy valaki törekszik a szellemi és lelki éretté válásra. Ez egy valódi szellemi út, egy tiszta spirituális ösvény. Meglátásom szerint egyik tisztulni vágyó individuum sem nélkülözheti az egomentesedést.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..