Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ego pajzsának leengedése

Én mindenkit erősen buzdítanék itt, a korszakváltás küszöbén, hogy mielőbb kezdjen bele a tudatváltásba, gondolkodásának és érzelmeinek a harmonizálásába, és tegye rendbe az életét. Ne halogass semmit, mert később rá fogsz jönni, hogy az csupán elfecsérelt idő volt, s olyan dologtól féltél, ami nem számottevő, csupán az egód nagyította fel. Engedd meg, hogy megosszak veled néhány tanácsot az ego pajzsának leengedéséről vénuszi szempontból!

Nem tisztem energetikai folyamtokról beható tanulmányokat folytatni, de a tapasztalataimat mindenképpen szeretném megosztani Veled. Sokan egészen extrém módon vizionálják az előttünk tornyosuló korszakváltást és tudati felemelkedést. Ezek nagy részéről nekem más a véleményem. A következőkben inkább a közeljövő egyre sürgetőbb feladataira és teendőire hívom fel a figyelmet, mintsem hogy a nagyszabályú, fajsúlyos és borzasztó jövőképeket méltassam.

Az egyik legfontosabb dolognak azt tartom, hogy az ember tanulja meg az energiaközpontjait harmonizálni, és magának a technikának az elsajátítása közben is egy magasabb szintű bölcsességet igyekezzen elérni és fenntartani a tudata számra. Meglátásom, hogy a legtöbb ember nem foglalkozik saját energetikai rendszerével azok után, hogy viszonylagos harmóniaszintjét, komfortérzetét és relatív egészségét visszanyerte. Ez szomorú.

Az új jövő ígérete szerintem csak olyan emberekre vonatkoztatható érdemben, akik változnak, méghozzá pozitív irányba változnak. Ehhez a saját mélységeken át vezethet csak el az út, de ugyanakkor az életgyakorlat közben átélhető egy olyan csendesség, amely a kozmosz törvényeit példázza. Így válhat az ember a rend megtestesülésévé.

2012 hátralévő részét át- meg átszövi a vénuszi erő. Ebben az időszakban, illetve ebben a korban mindenütt jelen van az árnyék. Ennek tudható be, hogy az emberekben nem igazán tudnak kiteljesedni az érzelmek, illetve az emocionális gondolkodás. Az istenvilágokban, ahol a vénuszi erők uralkodnak és dominálnak, megtestesül minden, ami ellenkezik a káosszal: a női princípium, a vénuszi erők és azok a felszabadított, megkönnyebbült energiák, amelyek a lélek számára az életörömöt, a melegséget és a lendületet adják. A vénuszi erő abban segít, hogy a lélek felfedezhesse magában azt a hajtóerőt, azt az életösztönt, ami felülemelkedik a racionális funkciókon, melyeket az ego és a tudat ural.

Mindnyájan körül vagyunk véve különböző páncélokkal, melyeket az egónk épített a lelkünk köré. Ez feszültséget okoz és ellenkezik a lelki fejlődéssel. A Vénuszhoz kapcsolódó feminin erők nem pusztán a fantáziánkra hatnak, mivel a tudatalatti lelki erőket rezonálják azért, hogy azt a hamis, egós pajzsot, ami körülveszi a lelket, leoldják és leválasszák rólunk.

Ez a spirituális felemelkedés tekintetében abban segít, hogy belső és külső lelki szemeink felnyíljanak, hogy feltáruljon előttünk az, amit csak a lelki szemek láthatnak és érezhetnek, vagyis az a vándor-folyamat, ami újra meg újra életre hívja a lelket.

A lelked sok előző élet tapasztalataival rendelkezik, sok eredményt tudhat magáénak és sok képességgel is rendelkezhet. Vannak teljesen egyedi vonásai az isteni Énünknek, melyekkel csakis Ő rendelkezik. Ahhoz, hogy hű tudjál maradni Önmagadhoz és a fejlődésedhez, hűnek kell lenni a nőiségedhez és a férfiségedhez. Ezek a dualitás szabályai, melyek a lélek vándorlásában számítanak. Mai viselkedésünk, viselkedési alakzataink már kissé eltérnek az isteni gondolkodástól, s ezek a vénuszi erők, melyeket 2012-ben kap az emberiség, finoman, lassan kezdik el kifejteni a hatásaikat és éreztetik azt, amit a léleknek tudnia kell.

Fontos, hogy a lélekre ne hassanak az anyagi világ terhei, hogy a hit hiteles erőt kapjon, s hogy a gondolatok rendszerét ne befolyásolja a születés és a halál fogalma. A Vénusz segít abban, hogy tudatosabban élhessük meg a lelki hatásokat és a lelki vonásokat, amik az ego páncéljai ellen valók.

A vénuszi erők segítenek az adásban és az elfogadásban, illetve ennek az átértékelésében. A lelki fejlődés princípiuma az együttérzés, a nyitottság és a melegség, mert ezek adják az életörömöt, amely hangsúlyozza a tudatos lélek harmóniáját. Ezt akarja mindenáron megakadályozni, megváltoztatni az egó azzal, hogy újra élteti, megismételteti a negatív belső programjainkat: gondolatokat és érzelmeket, vagyis azokat a felesleges erőket, amelyek manapság az emberekből áradnak.

Az ego páncéljának jele, hogy az ember elfeledkezik a pozitív jövő ígéretéről és nem foglalkozik az eredettel sem. Az ego nyugalma csupán látszat, egyfajta önámítás, amely azzal a megittasult tudattal hitegeti magát, hogy nem közelegnek a nagy változások.

Szerintem nem a divatot kell követni, mert az egyszer befejeződik! A cél a hanyatlás megállítása és az egymástól elválasztott dolgok egyesítése. Mindenkinek magának kell megtalálnia a labirintusokon, a kelepcéken át azt az igaz fényt, amely őt jó irányba fordítja.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..