Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egydolláros szimbólumai

Azon senki nem lepődik meg, hogy az emberi tudat manipulálható a pénz hatalmán keresztül. Azon azonban már roppant mód elcsodálkozhatunk, hogy a mindennapi használati eszközeink közé tartozó bankjegyeken található szimbólumok is komoly spirituális üzeneteket hordozhatnak a tudatalattink számára. Vegyük szemügyre például az egydolláros bankót! 

A ma ismert egydolláros bankjegyet hivatalosan 1957-ben bocsátották ki. Azóta lényegi változás nem történt rajta, kivéve, hogy 1963-ban a bankjegy elülső képén megjelent George Washington, az Amerikai Egyesült Államok első elnöke. Az egyik legtöbbet használt és az egyik legnépszerűbb bankó az egydolláros az USA-ban. A „Greenback”-nek (szabadfordításban „zöldhasú”-nak) is becézett bankjegyet az 1800-as évek végétől állítják elő, de a technikai kérdések a mai napig szigorúan titkosak beleértve a tinta összetevőjét is. Mindent egybevetve egy strapabíró bankjegyről beszélünk, amit lehet gyűrni és mosni, mert relatíve nagyon ellenálló.

 

Aki már látott egydollárost, annak biztosan feltűnt, hogy tele van okkult szimbólumokkal. Ilyenek például: a mindent látó szem, a piramis és Isten szeme, vagy az Új Világrend („NOVUS ORDO SECLORUM”) kifejezés. A 13-as számszerűség ismétlődése szintén hátborzongató ómen.

Bárhogy is, ma csupán találgatások tucatjaival van dolga a kíváncsiskodóknak, pedig nem ártana tisztázni egy szuperhatalom eme bankjegyének rejtélyeit.

Ténylegesen a szabadkőműves szimbólumok melegágya volna az egydolláros? Ha igen, akkor például válaszolni kéne arra a kérdésre, hogy mit jelentenek eme jelképek? Miért kerültek rá erre az igencsak elterjedt „üzenő falra”? Miért kellett ennyire megbonyolítani egy egyszerű bankjegyet?

 

MIT TAKAR A SZABADKŐMŰVESSÉG?

 

A szabadkőművességgel kapcsolatban számos rémhír és féligazság terjeng. Szó mi szó, valóban nagyon sok rejtély övezi a szabadkőműves páholyokat, és e titkokból sarjadnak aztán az elhíresült pletykák és mítoszvilággá terebélyesedő mendemondák.

 

A szabadkőművesség minden idők egyik legrégebbi, legjobban megszervezett és legnagyobb hatalommal bíró titkos társasága, amit valaha a világ láthatott a történelem folyamán. A mai napig több milliós tagsággal büszkélkedhet. Vannak, akik 1717-től számítják a megalakulásukat, míg mások organikus kapcsolatot vélnek felfedezni a szabadkőművesség és a Templomos Lovagrend között.

 

Tény, hogy a Szabadkőműves Alkotmányt James Anderson adta ki a 18. században. Az elmúlt évszázadokban híressé váltak egyebek mellett a jótékonykodásaikról, az igazságszeretetükről és a bajtársiasságukról. A szabadkőművesség egy szellemi csoportot is jelenthet, amelynek tagjai vállalják, hogy minden hozzájuk fordulónak segítenek.

Mások igyekeztek mindig is befeketíteni ezt a – véleményem szerint – fundamentálisan erkölcsös és tiszta szerveződést. Kétségtelen, hogy voltak és vannak olyan beszivárgó, lejárató és felforgató elemek, amelyeknek munkássága nagyjából abban csúcsosodott ki, hogy mára a szabadkőművesség majdhogynem egyenlő lett a világuralomra törekvő, okkultista és sátáni erők páholyával.

Ezzel szemben a valódi szabadkőművesség és nem a korrumpálódott, hamis ágazatuk, alapvetően a szabadgondolkodás és egy sor vitathatatlanul spirituális és humanista alapérték fő letéteményese a világban. De döntse el mindenki, miben óhajt hinni!

 

LÁSSUK A MEDVÉT ELŐLRŐL!

 

Az egydolláros elülső oldalán George Washington portréjára és az Egyesült Államok kincstárának pecsétjére lehetünk figyelmesek. Felül egy egyensúlyban álló mérleget látunk, ami talán a harmonikus állami költségvetés vízióját vetíti elénk. Középtájon egy vonalzót láthatunk és egy kulcsot. A vonalzó alatt az Egyesült Államok kincstárának kulcsa látható. Sokan úgy vélik, hogy az Egyesült Államok kincstári pecsétje a szabadkőműves hatalom okkult jelképe. Ezek a szimbólumok akár össze is kapcsolhatók a szabadkőművességgel, de nem feltétlenül csak azzal, ezért aztán mindenki maga döntheti el, hogy mit akar belelátni és belemagyarázni a jelenlétükbe. Az egydolláros elülső oldalától sokkal érdekfeszítőbb a hátoldala.

 

AZ EGYDOLLÁROS HÁTSÓ OLDALA

 

Az egydolláros bankó hátulján valóságos jelképrendszerrel találjuk magunkat szembe. Eme szimbólumok kör alakzatba rendeződnek. Mindkettő az Egyesült Államok nagypecsétjének egy-egy oldalát ábrázolja. A sast megjelenítő pecsétet a mai napig igazi pecsétként is használják.

 

A befejezetlen piramis tetején találjuk a mindent látó szemet. Ez a legnagyobb valószínűséggel Isten vigyázó tekintetét reprezentálja.

A befejezetlen piramis 13 lépcsőfokból áll. Az alján római számokkal az 1776-os dátumot találjuk. „MDCCLXXVI” = 1776

 

A tizenhármas szám minden bizonnyal a 13 gyarmatot jelképezi. Azért befejezetlen a piramis, mert a tervezők elképzelése szerint az ország még gyarapodni fog. A piramis alatt olvashatjuk a „NOVUS ORDO SECLORUM” szöveget, amely annyit tesz: „Új Világrend”. Amely minden jel szerint a végcélt, tehát a piramis betetőzését jelképezheti. Másfelől, úgy is értelmezhetjük, hogy a piramis nem fog befejeződni sohasem, hiszen mindig az anyagtalan isteni princípium lesz a legtetején, de lefelé korlátlanul bővülhet.

 

A szem körül olvasható egy felirat: „ANNUIS COEPTIS”, ami nagyjából azt jelenti, hogy „RÁBÓLINTOTT KEZDEMÉNYEZÉSEINKRE”. Ez törvényesíti az amerikai vállalkozást, azaz az új világrendet. Érdekes üzenet egy bankjegyen, nemde? De a dolog itt nem áll meg. Mert felmerül az adekvát kérdés: kinek a hatalomgyakorlására vonatkozik ez?

 

A piramis közvetlen tövében két növényt is felfedezhetünk, de ezek valójában beazonosíthatatlanok. Talán áttételesen azt üzenik, hogy a sarjadás megindult és a folyamat már elkezdődött.

 

A következő felirat, ami feltűnik a bankón: „IN GOD WE TRUST” felirat. A pecsét egyik alkotója, Benjamin Franklin, szabadkőműves volt. A cél, amit megfogalmaz: Isten segítségére van szükségünk, bármit is akarunk tenni.

 

A jobb oldali pecsét roppant népszerű, szinte minden hivatalos helyen feltűnik. Miért hisszük ezt? Mert az Egyesült Államok elnöki pecsétje is majdnem ugyanez.

A fehérfejű rétisas az Egyesült Államok címerállata. Ez a madár a dicső győzelem emblémája. Úgy tartják, hogy nem fél a vihartól és elég okos ahhoz, hogy átrepüljön felette.

A pajzs csak úgy lebeg a térben, ami a függetlenséget jelképezi. A pajzs tetején található fehér csík a Kongresszust szimbolizálja. A sas szájában tartott szalagon látható szöveg: „E PLURIBUS UNUM”, ami azt jelenti, hogy „Egy a sokból”.

A sas olajágakat és nyilakat tart a kezében: békét és háborút, vagyis az Egyesül Államok nem fél felvállalni a háborút a béke érdekében.

 

A REJTÉLYES 13-AS SZÁM A BANKJEGYEN

 

A 13-as szám rendre visszaköszön az egydolláros bankjegyen. Figyeljük meg a számmisztikát:

  • 13 szintű a befejezetlen piramis
  • 13 ötágú csillag látható a sas feje fölött
  • 13 függőleges csík látható a pajzson
  • 13 nyíl a sas karmaiban
  • 13 levél az olajágon (a sas karmaiban)
  • 13 olajbogyó az olajágon
  • 13 ovális alakzat látható vízszintesen mindkét pecsét szélén
  • ANNUIS COEPTIS=13 betű
  • E PLURIBUS UNUM=13 betű

 

Az enigma fokozódik, de matematikai alapon helytálló a következő fejtegetés is. Figyeljük meg az egydollároson található szavakat és kifejezéseket!

„ONE DOLLAR”

„FEDERAL RESERVE NOTE”

„THE UNITED STATES OF AMERICA”

„THIS NOTE IS LEGAL TENDER FOR ALL DEBTS PUBLIC AND PRIVATE”

„WASHINGTON, D.C.”

„ONE”

„WASHINGTON”

„SECRETARY OF THE TREASURY”

„TREASURER OF THE UNITED STATES”

 

Hány betűből állnak összesen? 169-ből, ami pedig 13×13.

Vajon ezek a számok a 13 államot szimbolizálják? Vagy szabadkőműves üzenetet hordoznak?

 

Egyes kutatók és összeesküvés-elmélet hívők úgy vélik, hogy az 1776-os dátum kapcsolatba hozható az illuminátusokkal. Megint csak a történelmi tényekre hivatkozva állíthatjuk, hogy az Illuminátusok Rendje valóban 1776. május 1-jén alakult. Talán illuminátus befolyásra került az egydollárosra ez a dátum? Ennyi erővel a május elseje, mint piros betűs ünnep is lehet az illuminátusok mesterkedésének a műve!

 

Összegzésképpen csak annyit mondanék, hogy minden tervezés – így egy bankjegyé is – tudás és intuíció alapján születik. Tehát a véletleneket mint olyanokat nyugodtan kizárhatjuk. Lehetséges, hogy nem értettük meg az egydolláros üzeneteit. Lehet, hogy belevetítjük a magunk komplexusait és tudatalatti tartalmait. Mindenesetre úgy érzem, hogy egyre több igazság lepleződik le a világban, s ez alól az egydolláros sem kivétel.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..