Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egyiptomi istenek űrhajói a fáraók országában

Sok ókori egyiptomi szövegben tesznek említést égi hajókról, illetve napbárkákról, mivel az egyiptomiak úgy tekintettek az égi hajókra, mint az égboltot átszelő Nap hajóira.

 

Az istenek saját napbárkáik, illetve hatalmas korongjaik segítségével utazták be az égboltot; szabadon barangoltak a végeláthatatlan óceánok felett, s akár még a tér ismeretlen zugaiba is képesek voltak eljutni.

 

Ra isten kiváló mérnökének „hajóját” ismerhetjük meg ezekből a leírásokból. Ez egy égi jármű volt, amelyben utazva, mindenhová el tudott jutni Ra isten. (Ra = Ré = Napisten)

 

 

Ekképpen szól az ősi szöveg:

 

„Ra, az Örökkévaló, a Látóhatár Sólyma harcosai kíséretében, hajóján egy olyan vidékre utazott, ahol Hórusz hozta létre a székhelyét….”

 

A Nagy Szfinx közelében található, a fáraók korából származó ókori sztélén lévő felirat arról számol be, hogy Ra, akit minden valószínűség szerint a „Kötél Kihúzójának” hívtak, a magas fokú szakértelmének köszönhetően egy olyan „védett helyet” hozott létre a „szent sivatagban”, ahonnét „remekül fel tudott emelkedni és be tudta utazni az égboltot.”

 

Egy ilyen alkalmatosság megfelelő helynek bizonyult ahhoz, hogy védett helyen tárolja Ra mély benyomást keltő „égi hajóját”.

 

A napbárkákat ábrázoló legrégibb leírások és domborművek olyan eredeti járműveket tárnak elénk, amelyeket minden bizonnyal személyesen az istenek és istennők szállítására használtak. Az utasokat „Ra mindent látó szeme” védelmezte, ami az oltalmazás hathatós jelképe volt.

 

Érdekes volna, ha tudnánk, hogy vajon miféle meghajtással működött egy effajta jármű.

 

Vajon milyen isteni technológia volt képes vízen, a levegőben és az űrben egyaránt működtetni az „univerzális repülő szerkezeteket”, a „napbárkákat”?

 

A fáraók korából származó „eget átszelő naphajók” és isteni bárkák leírásai mélyebb, jelképes tartalommal bírnak. Az istenek valamennyi technológiája olyan szimbólumokban jut kifejezésre, mint amilyen a Bennu madár, az egyiptomi főnix, amely/aki Ra-val utazik együtt a napbárkáján.

 

 

Bennu temploma ugyanolyan volt, mint Ra vagy Ozirisz szentélye, s Het Benben-ként ismerték, ami magyarul az „Obeliszk lakhelye”.

 

Az egyiptológusok szerint a napbárka, a naphajó magára a Napra utal, de miként azt a képeken is láthatjuk, a Nap pályája valójában a hajó felett található. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon a Nap miért zöld?

 

Nem kéne inkább sárgának lennie, mint amilyennek általában tűnik a Nap?

 

Valószínűleg ez az istenek technológiájának egy újabb részére világít rá, ami esetleg a „zöld sugárzással” állhat kapcsolatban, s mi tisztában vagyunk azzal, hogy a „radioaktivitásnak van zöld ragyogása”.

 

Ráadásul, „Ra szeme”, ami a baj, illetve a kellemetlenségek ellen hatékony védelem, talán a jármű felügyeletét és navigációját fejezheti ki. Mindezek a szimbólumok és az istenek titkos tudásának segítségével válnak nyilvánvalóvá.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/egyptskyboats.php#ixzz3JKL8OQKm

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..