Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egyiptomi múmiák csúcstechnológiájú szkennelése leleplezte Mihály Arkangyal tetoválását

Egy londoni tudós csoport csúcstechnológiájú szkennelést (fénysugárral történő letapogatási eljárás) végzett el nyolc darab, a British Múzeumban található egyiptomi múmián, s bámulatos információkat derítettek ki róluk. Így többek között azt is felfedezték, hogy az egyik női múmiának a belső combján egy Mihály Arkangyalt jelképező tetoválás található.

 

http://www.ancient-origins.net/

 

A nyolc múmia különféle korosztályhoz tartozott és különféle társadalmi helyzetet mondhattak magukénak a királyi fenségtől az átlagpolgárig a Nílus parton. Az egyik múmia ezek közül csupán kettő éves volt, amikor megboldogult, míg mások megélhették az 50. születésnapjukat is. A vizsgálatok alá vetett legidősebb múmia több mint 5500 éves, míg a legújabb keletű nagyjából 1300 évvel ezelőtt élt.

 

A múmiákon CT és infravörös fénnyel történő vizsgálatokat végeztek el a londoni kórházban, amik első ízben tárták fel, hogy milyen réteg van a pólya alatt. A letapogatások lehetővé tették a tudósok számára, hogy 3D-s felvételeket készíthessenek az ősi maradványokról, valamint hogy feltárhassák a csontokat, a szöveteket és a létfontosságú szerveket.

 

Az eredmények kimutatták, hogy az egyiptomiak részben ugyanolyan problémával küszködtek, mint manapság mi is, így például magas koleszterinnel, zsíros étrenddel, szív- és fogproblémákkal. De a leglebilincselőbb egy női múmián talált tetoválás felfedezése volt, akinek a tulajdonosa 20-35 éves kor között lehetett. Dr. David Antoine, a British Múzeum fizikai antropológiával foglalkozó kurátora úgy írta le ezt, mint ami „valóban páratlan és figyelemreméltó felfedezés.”

 

Egy szudáni nő mumifikált maradványain található tetoválásról készült infravörös felvétel.
Photo credit: Trustees of the British Museum


 

Az 1300 éves női múmia különbözik azoktól, amelyeknek a maradványait Szudánban találták meg és természetes úton mumifikálódott a forró és sivatagos környezetben. A tetoválása Mihály Arkangyalt szimbolizálja, aki mind az Ótestamentumban, mind az Újtestamentumban feltűnik, s aki a középkori Szudán védőszentje volt.

 

Mihály Arkangyal egyik ábrázolása.
Photo credit: Wikipedia


 

Mihály Arkangyal megtalálható a zsidó, a keresztény és az iszlám tanításokban. Az Újszövetségben Mihály vezeti Isten seregeit a Sátán erői ellen a Jelenések könyvében, ahol a mennyországban zajló háború alatt legyőzi a Sátánt. A Mihály számára emelt keresztény szentélyek/templomok a 4. században jelennek meg, amikor elsőként tűnik fel gyógyító angyalként, majd idővel Isten seregének a védelmezőjeként és vezetőjeként a gonoszság hatalmaival szemben. A 6. századra a nyugati és a keleti egyházban egyaránt széles körben elterjedtek a Mihályhoz szóló imádságok.

 

A szkennelések részletes eredményei, illetve a múmiák az „Ősi életek: új felfedezések” címet viselő, új kiállításon tekinthető meg első alkalommal május 22-től.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..