Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egyiptomi Nazlet El-Samman ókori földönkívüli vésetének rejtélye

Ezúttal az ősi idegenek látogatásai után folyó nyomozásunk egy egyiptomi falucskába vezet bennünket, amely a Nazlet El-Samman nevet viseli.

Itt egy roppant különleges vésettel találkozhatunk, amelyről egyesek úgy vélik, hogy egy ősi idegent ábrázol. Ez valóban egy nagyon érdekes véset, figyelemben véve, hogy Nazlet El-Samman falucskája a gízai fennsík szomszédságában található. Zahi Hawass szerint Khufu fáraó föld alatti palotája rejtőzik a falucska alatt. Hufu fáraó piramiskomplexuma egy olyan Völgytemplomot is magába foglal, amelyhez kapcsolódó töltésutat nagymértékben lerombolták a falucska építése során. A töltésút Khufu fáraó halotti templomához vezetett el bennünket.

 

Richard Gabriel kutató szerint, aki a Visszhangok a Kamrából című könyv szerzője, ez a Nazlet el-Samman nevű falu egyik kapuboltozatán lévő rejtélyes véset.

 

„Judith Elter készítette ezeket a fényképeket számos más hasonló, különös képpel egyetemben, amikor felfedeztük Nazlet falu átjáróinak körzetét. Egy olyan ódon kapuboltozat részeként maradt fenn, amely vizsgálata nem vezetett semmilyen kézenfekvő eredményhez.” – ecseteli Richard Gabriel.

 

Egy ismeretlen lény rejtélyes vésete. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

Egy ismeretlen lény rejtélyes vésete. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

 

A véset fölött egy leírás található, amely egyelőre megfejtésre vár. Az építész diplomával és katonai múlttal rendelkező Alfred Ghazzitól kapott információkra alapozva, Richard Gabriel, aki mélyen beleásta magát a katonai légierő épületeinek a tervezésébe, a felirat arab nyelven készült és valamiféle iszlám imádság lehetett.

 

„Eltöltöttünk némi időt a faluban és alig tudtuk magunkat türtőztetni a sokféle érdekes látnivaló miatt.”

 

Mindenütt rengeteg különböző építészeti stílus a modern téglán és betontömbön keresztül a természet vájta kövekig, sártéglákig és a rendkívül idős műkőnek tetsző példákig.

 

Gyakorta meg lehet itt különböztetni azokat a már feltárt lakásokat, ahol a modern építményt sártégla fölé emelték, azonban mélyebben gránit, mészkő vagy műkő alapzattal rendelkező építmények találhatók.

 

Sok olyan lakás van, amit könnyedén időrendbe tudunk állítani, ahol a sártéglát használták valaha az új falak vésésére a mélyebben fekvő masszív kövek körül.

 

Ez a véset 2005-ben még megvolt. Később eltűnt. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

Ez a véset 2005-ben még megvolt. Később eltűnt. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

 

A legbámulatosabbak a nagy régi építészet építőelemei voltak, amelyek csak azért maradtak fenn, mert beleépítették azokat a napjainkban fellelhető, kezdetleges kunyhó-építményekbe; miként az a fenti kapuboltozaton is látszik. Ezek a példák, melyek teljesen ismeretlenek a helybéliek számára, olyan módfelett szokatlan domborműveket mutatnak, melyek teljes mértékben oda nem illőek.” – írja a honlapján Richard Gabriel.

 

Igazán különös, hogy amikor négy évvel később, 2009-ben Richard Gabriel visszatért ugyanarra a helyre, hogy még egyszer szemügyre vegye az ókori alakot, akkor a faragványnak csupán hűlt helyét találta.

 

„2009 vége felé visszamentünk a kapuboltozathoz, hogy még egyszer megvizsgáljuk. Érkezésünkkor ezúttal barátságtalan emberek mustráltak bennünket, akik elkezdtek körénk gyűlni és érdeklődni. Úgy sikerült nagyon gyorsan keresztüllátnunk az ajtóban lévő nyíláson, ahogyan azt az alább látható fotó mutatja. Megmagyarázhatatlan feszültség kavargott a levegőben és villámgyorsan ki kellett vágnunk magunkat a helyzetből. ”

 

Az ismeretlen alak faragványa 2009-ben eltűnt. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

Az ismeretlen alak faragványa 2009-ben eltűnt. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

 

Így a kérdés adódik: „Mi annyira jelentős ebben a kapuboltozatban, hogy addigra már ekkora figyelmet érdemelt, különösen, miután idegenek jelentek meg itt? Mi lehetett annyira fontos benne, hogy ismeretlen emberek megpróbálták megrongálni az első látogatásunkat követően?” – teszi fel a kérdéseit Gabriel.

 

Úgy tűnik, mintha a földönkívüli figurát bevakolták volna. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

Úgy tűnik, mintha a földönkívüli figurát bevakolták volna. Image credit: Richard Gabriel & Judith Elter

 

 

A 2009-ben készült fénykép bizonyítja, hogy a kapuboltozat megváltozott. Mindenekelőtt a kapu lett más. Mégis, úgy tűnik, hogy ugyanarról a kapuboltozatról van szó. De vajon mi történhetett az ismeretlen földönkívüli alak vésetével?

 

Gabriel szerint: „Azóta, hogy ezek a fotók elkészültek, sok minden történt. Egy olyan illegális ásatásra is sor került a falucskában, amely több ember gyanús halálához vezetett.

A fennsíkon és más helyeken végzett, különféle gyanús régészeti munkálatokról röppentek fel hírek. Magas szintű, ádáz erőfeszítéseket tettek ama hírnév és információk megsemmisítésére, amelyeket egyes, a faluval és a fennsíkkal foglalkozó személyek hoztak napvilágra.

 Mi azonban tudjuk, hogy hamarosan napvilágot fognak látni olyan információk, amelyek a falucska alatt elterülő, roppant ősi régészeti lelőhely valószínűsíthető jelenlétére és egy ehhez kapcsolódó ősi technológiára utalnak.”

 

Tehát, még egyszer, néhány megválaszolatlan kérdéssel állunk itt szemben. Ki volt a kapuboltozatba faragott lény? Vajon a véset egy földönkívüli lényt, egy Templomos Lovagot, vagy talán egy afrikai, netán más földrészről vagy országból származó lényt ábrázol? Vajon azért távolították el a faragványt, mert túlságosan nagy publicitást kapott a turisták miatt, vagy esetleg más, ismeretlen okokkal magyarázható ez a lépés?

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/aliencarvingnazlet.php#ixzz3Jz8Bsnk9

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot! 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..