Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az egyiptomi templomok spirituális arca

Ebben a lapszámban folytatjuk a múlt héten megkezdett, speciálisnak mondható témánkat, a 2012-es évi spirituális zarándoklatunkról szóló tanulmányunkat. Mivel erről nem csak egy tévéműsor, hanem egy remekbeszabott és a világon egyedülálló dokumentumfilm is fog készülni, ezért ezúttal sem célunk minden apró részletet feltárni, ám így is bőséges információval szolgálunk mindazokról a rejtélyekről, amelyeket Horváth Zoltán barátommal közösen tártunk fel számos egyiptomi expedíciónk során, kiváltképp a legutóbbin.

 

Mindenekelőtt pár apró megjegyzést kell fűzni az Egyiptomban található, ókori templomokhoz.

Maga a templom szakrális hely volt és mindig is az marad, mert jelenleg is élő, isteni erők hatják át a falait. A templomok eleve olyan erőterekre épültek, ahol kiváló spirituális energiák voltak ősidők óta. Ezt használták ki minden korban azok az istenként tisztelt lények, akik valami nagyot és maradandót akartak létrehozni. Természetesen a szakrális hely csupán a helyszíne volt azoknak a fenséges csodáknak, amelyek segítségével az álmodók és a kivitelezők megalkották a maguk nagy művét.

Tudvalevő, hogy Egyiptom legkorábbi korszakaiból nem sok templomot találunk a 21. században. Ezek a templomok ugyanis már nem állnak. Az Ó- és a Középbirodalom templomainak többségét ma hiába is keresnénk, mert javarészüket szándékosan eltűntették, mivel olyan hihetetlenül komoly biológiai és spirituális tudást véstek a falaikra és rejtettek a szentélyeikbe, amelyekre a későbbi emberiség – jelesül mi – még nem értünk meg. Ezt előre látván, a nagy építők gondoskodtak e templomok fizikai megsemmisítéséről vagy elrejtéséről, így azok a mai napig várják az időt, amikor újra „leporolhatóak” lesznek. Majd meglátjuk!

Nem furcsa, hogy mindezek ellenére Egyiptomban nagyszerű templom-komplexumok, illetve templomegyüttesek valóságos intézményei maradtak fenn az Újbirodalom korától kezdve? Feltűnő, hogy a Thébában és annak környékén található templomok formái mennyire kiforrottak és relatíve mennyire épen megmaradtak. Némi leegyszerűsítéssel kijelenthetjük, hogy a korábbi korszakokból viszont szinte minden eltűnt, kivéve a piramisokat. Logikus, hogy ha egy Óbirodalomból származó masztaba fenn tudott maradni, akkor a templomokból is minimum romoknak kellett volna maradniuk.

Mintha egy képzeletbeli választóvonal húzódna bizonyos korok és periódusok között. A dinasztikus korszakok első feléből csak a piramisok egy része maradhatott fenn. Miért pont ezek? Hová tűnt a többi? Hol vannak a templomok? Mi történhetett az Újbirodalomban, ami ennyi markánsan kettéválasztja Egyiptom történelmét?

A titok a kövekben rejlik. Ugyanis a templomok köveinek maradványai a mai napig is híven őrzik és sugározzák magukból azokat az energiákat, amelyeket egykoron a papi rendek szertartásaik és rituáléik révén életre hívtak a templomokban. Igaz ugyan, hogy ezek csak kicsi minták formájában tartalmazzák a mágikus erőket, de mivel Egyiptom egy időzítés és egyfajta kozmikus programozás által működik, óramű pontossággal fog újra életre kélni az egykori birodalom – itt elsősorban spirituális újjászületésre gondoljon a kedves Olvasó a fizikai jelenéseken kívül természetesen. Szóval a java még hátra van. Ezt az időt hiába is próbálnánk, nem tudjuk előrébb hozni vagy siettetni.

 

Kevesen tudják, pedig roppant lényeges, hogy ellentétben a mai vallási építmények modelljeivel, az egyiptomi templomok – még az egyazon korban építettek is – több dologban térnek el, mint amennyiben hasonlítanak egymásra. Nem kaptafaszerűen építkeztek, hanem sok esetben egyedi műalkotásokat hoztak létre. Itt, az egyediségben fogható meg Egyiptom egyik legtipikusabb titka: sok isteni individuum műremekeiről beszélhetünk, s nem csupán egyetlen uralkodó áramlatról. S ez az építészetben éppúgy tetten érhető, mint a kultúra és a műveltség más aspektusaiban. Ha nyitott szemmel és elfogulatlanul vizsgálódunk, akkor könnyen megbizonyosodhatunk erről.

Így aki belép III. Ramszesz Medinet Habu-i templomába vagy a sziklába vájt Abu Szimbel-i templomokba, vagy I. Széthi abüdoszi templomába, vagy a görög-római korból származó Dendera, Edfu, Kom Ombo, Philae szentélyeibe, az a világegyetem más és más misztériumainak a központjaiba tehet látogatást. Élő, úgyszólván beszélő könyvtárakba toppantunk mi is, ahol a nyelv galaktikus, mert nem csak az architektúra, de az energiák nyelvezetén keresztül mesélnek eme orákulumok az emberiség múltjáról és várható jövőjéről. Tarts velünk ezen a varázslatos utazáson az ismeretlenbe!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..