Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az Élet Kulcsának szertartása

Szinte minden egyiptomi istenség a kezében tartja az Élet Kulcsát, a Tudás keresztjét, amelynek adományában részesíti a mindenkori fáraót. Most annak ásunk a mélyére, hogy mit is fejeznek ki valójában ezek az ábrázolások és hogyan kelthető életre ez a szertartás.

 

Az ősi egyiptomiak magasabb rendű eszméiket és gondolatiságukat jelképek segítségével fejezték ki. A szimbólumok nem csupán esztétikai értékkel bírtak, hanem mágikus erőket is közvetíthettek. Természetszerűleg érdemes megkülönböztetni egymástól azokat az eseteket, amikor egy jelkép pusztán a formájánál fogva sugároz egy erőt, azoktól a felhasználási módoktól, amikor a jelkép egy mágikus hatalommal felruházott szent eszközként funkcionál, amit egy beavatott rendeltetésszerűen képes működtetni.

Előbbi esetre jó példa, amikor valaki egy szent jelet – például egy Ankh keresztet vagy egy Élet Virága szimbólumot – tetováltat magára, vagy ilyen formájú medált visel a nyakában. Ezek már önmagukban is hasznos dolgok, mivel az aura energiáit jó irányba módosítják.

Utóbbi esetre kitűnő példa az Élet Kulcsának szertartása, amikor a napvallás vezetője a megszentelt Élet Kulcsának segítségével a szív csakráján keresztül áraszt szét magas minőségű energiákat.

 

Az Élet Kulcsának szertartása isteni energiákat közvetít a beavatotton keresztül a Fényben Élők felé. Az átadásra kerülő energiák egy része mágikus erőkből áll. Ezek megemelik az aura rezgését és fejlesztik az emberi energiamezőt. Ha ugyanis az ember fényruhája alacsony rezgésű maradna, akkor nem lenne képes sem a fizikai világon túli tartományokat érzékelni, sem a veleszületett képességeit kifejleszteni. Tudomásul kell venni, hogy gondterhelt és diszharmonikus aurával nem lehet szert tenni a béke, a nyugalom és a szabadság létfokozataira.

A többi közvetített energia Uszir/Ozirisz és Inpu/Anubisz erőiből való. Ezek összességében azt hivatottak elősegíteni, hogy az ember maga ébredhessen rá, hogy milyen feladatai vannak az életben, honnan jött, merre tart, mivel kellene foglalkoznia, mi mindent kellene elengednie és min kellene változtatnia. Ezek az inkarnációs erők mindenkinél az egyéni karmikus vállalásait és sorsszerűségeit segítik a felszínre.

 

Az Élet Kulcsának szertartása ennélfogva azokhoz a belső ismeretekhez juttathatják közelebb a Fényben Élőt, amelyek révén megnyithatja saját belső erőit, önmaga feletti uralomra tehet szert és elérheti a halhatatlanságot – eggyé válhat a halhatatlan Énjével.

Az Élet Kulcsa, vagyis az Ankh nevét onnan nyerte, hogy az istenek áldásait, titkos adományait közvetítette a fáraó és a beavatottak felé annak érdekében, hogy a halandóságból ki tudjanak emelkedni, újjá tudjanak születni, és az örök életet ne csak hírből ismerjék, hanem egyéni átélésből tapasztalhassák meg.

 

Az eredeti Ankh-kereszt olyan mágikus információkat és erőket tárol magában, amelyeket csak a kiválasztott személyek tudnak felszabadítani. Többnyire aranyból, drágakövekből vagy speciális rezgésű kőzetből faragják az egyedi céljainak megfelelően.

 

Az Élet Kulcsa, a füleskereszt, a Nap útját jelképezi: a felső része formázza a felkelő Napot, a horizont a vízszintes része, míg a fénysugarak útja a kereszt függőleges szára. Így az Élet Kulcsa a napvallás szent jelképe, amely a megfelelő kezekben isteni adományokat képes közvetíteni, miként azt az Élet Kulcsának szertartásában is láthatjuk.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..