Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az „Első alkalom”, az idők kezdete Egyiptomban

A történelem elfogulatlan tanulmányozása kapcsán az az érzése támad az embernek, hogy valamit már az elejétől fogva eltitkolnak előlünk az isteni lények. Nem elég, hogy a történelmet unos-untalan változtatgatják és sok részletében eltitkolják az ideológusok, még az égi mindent tudók is elhallgatnak bizonyos háttér-információkat. Talán az elejtett apró tudásmorzsák összeszedegetése volna a cél, vagy még nem jött el bizonyos dolgok ideje?

 

fadelcla.blogspot.com

fadelcla.blogspot.com

 

A sumér és az egyiptomi civilizáció egyaránt készen lépett a világ színpadára. Ez azt jelenti, hogy előzmények nélkül. Tudtak téglát égetni, értettek a művészetekhez, csodálatos szakrális építészetük volt, matematikájuk, csillagászatuk, komplex nyelvük, kiforrott istenhitük, és így tovább. Gyakorlatilag minden társadalmi, kulturális, vallási, gazdasági és politikai alkotásuk már kialakult formában jelenik meg az írott történelem kezdetén.

 

Egyiptom talán éppen elszigeteltsége miatt jár be egészen sajátos fejlődési utat, mint a többi keleti műveltség. De az is lehet, hogy az isteneknek más terve volt velük. Egy biztos: Egyiptom az i.e. 17. századig nem talált súlycsoportjához illő ellenfélre, így a fejlődés és a tökéletesedés sólyommadara szabadon szárnyalhatott a kéklő égbolton.

 

aurafejleszto-jpg

 

A megtestesült isten a papság révén mindent a kezében tartott. Ellentétben a közvélekedéssel, Egyiptomban nem volt diktatúra. Egyiptomot a rend és a szervezettség tette naggyá. A legfontosabb dogma az isteni származás volt: a fáraó, de még a közemberek is az istenséget szolgálták a maguk szintjén, mivel a fáraó isteni inkarnáció volt, az emberek pedig a Napisten teremtményei (verejték- vagy könnycseppjei).

 

Az egyiptológusok csak Ménész úgy 5000 évvel ezelőtti fellépésétől ismerik Egyiptom történelmét, aki egyesítette a két országot. A főváros Memphis lett. Itt zajlott a koronázás. Ez pedig a legfontosabb dogmatikára hívja fel a figyelmet!

Ugyanis a mindenkori istenkirály a teremtés ősi, eredeti, tiszta és tökéletes forrásával kerül kapcsolatba. Ez avatja őt nem csupán halhatatlanná, hanem az égi tudományok ismerőjévé is, s ez teszi tetteit tökéletessé. Amíg a teremtés őseredeti erői hatják át életét és tetteit, illetve amíg ezzel az isteni forrással áll kapcsolatban, addig hatalma és döntéseinek helyessége megkérdőjelezhetetlen.

 

Az Egómentesítő kurzusról részletesebben októberben olvashatsz.

Az Egómentesítő kurzusról részletesebben októberben olvashatsz.

 

Amikor megkoronáztak egy fáraót, akkor a világteremtés aktusát ismételték meg.

Amikor államot alapítottak (vagy egyesítettek), akkor is a világteremtést mintázták meg.

Amikor egy kultúrát indítottak útjára, akkor is a mindenség teremtő cselekedetét vették alapul.

Miért? Mert az isteni minták a tökéletesek. Mert minden minta az ősmintából eredet. Az ősi etalon pedig a Teremtő. Addig marad valami tökéletes, amíg a saját archetípusával összhangban rezonál. Ez a kapcsolat biztosítja az állandóságot, a megmaradást, az örökkévalóságot.

 

Itt, Egyiptomban nem a régi és az új harcáról volt tehát szó, hanem valójában arról, hogy az isteni mintákat követi-e a fáraótól kezdve a közemberig mindenki, a koronázástól a fogmosásig minden cselekedet és tett, vagy sem. Ha az ősi mintákkal, forrásenergiákkal álltak összhangban, akkor minden jó volt és maradandó, ha megszakadt a kapcsolatuk az ősi isteni erőkkel, akkor mulandóság, válság és felbomlás vette kezdetét.

 

karma-oldo-nap-2016-10-29-jpg

 

Ebből következik, hogy a fáraó hatalmát szakrálisnak tartották, vagyis szent volt. Magyarul, az égi erők szavatolták. Amennyiben a fáraó meghalt (testét elhagyni kényszerült), akkor lelke az égbe szállt és ott tovább élt, vagyis halhatatlan volt. Ez szolgáltatta az egyiptomi etika alapvetését: bármit is teszel, azzal a jövődet készíted elő. S nem választották szét ezt élesen földi és égi világra, a jövő az jövő volt, a tettek okokká, a következmények okozatokká váltak az isteni rend, maat alapján.

 

Ahogyan az egyik isteni megtestesülés váltotta a következőt, úgy volt évezredeken keresztül folytonos a rend Egyiptomban. Így az egyiptomiak nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a tökéletesség elérését. Ki a legtökéletesebb? Isten. Mi a legtökéletesebb? Isten műve – a teremtés.

Minden egyiptomi vallási képzet és mítosz ebből indul ki, minden isteni alkotó erő isten művét kívánja kibontakoztatni, megerősíteni vagy leutánozni.

 

A kezdet kezdetének eseménye a Tep zepi (másként Zep Tepi), vagyis az idők kezdete, azaz az Első alkalom. Ez az időszak a Teremtő Szellem Ősvizek feletti felbukkanásától Hórusz trónra kerüléséig tartott.

 

Minden, ami ebből a korból ered, legitim, érvényes és hiteles. Miért? Mert a kezdet tökéletességét tükrözi és hordozza magában. Egy olyan fohász például, amely a kezdet tökéletességét sugározza, méltán tarthat számot egy vallási rítusra.

 

Ezt a kort később aranykornak, a maga korában pedig Ré idejének, majd Ozirisz idejének, végül Hórusz idejének hívták attól függően, melyik világkorszakban járunk.

 

Szemmel láthatóan a különféle világkorszak-váltások megbontották a rendet és feledtetni igyekeznek a kezdeti tökéletességet. Olyannyira így van ez, hogy manapság az emberek többsége komolytalannak tartja még a gondolatát is annak, hogy egyszer majd visszatérhet a Földre ez az idilli, mesébe illő állapot.

Mindenesetre, az egyiptomi vallási rítusok és szertartások legalapvetőbb célja, hogy az Első alkalom tökélességét helyreállíthassák, a teremtést megvédhessék a káosz erőivel szemben és győzelemre juttassák az isteni Értelem tervét, mely maga az Élet.

 

Jómagam is ezért gyakorlom és tanítom ezeket a szent vallási szertartásokat.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Aurafejlesztő és Meditációs Klubjainkon
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

3

 

Bővebb információ:

napvallas@gmail.com

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..