Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az elvárások tévútra visznek

Az ember alapvetően mindig vár, illetve elvár valamit. Előre elképzel dolgokat, majd következtetésként várja annak eredményét. Hogy ez minek köszönhető? Nehéz lenne megválaszolni. Egy biztos, az életük nagy része erre megy el. Feleslegesen töltjük azzal az időt, hogy elképzeljük, hogy a dolgok, események, amelyeknek nem csak mi vagyunk a főszereplői, hogyan fognak megtörténni. Az elvárások tömkelege mind csalódással ér véget, melynek eredménye, hogy elbizonytalanít, visszahúz, ezáltal lelassít bennünket.

 

4.1

 

Miért nem hagyjuk a dolgokat kibontakozni? Miért nem tudjuk hagyni, hogy minden járja a saját útját? Miért nem várjuk, hogy teljesen kiforrja magát, amit elindítottunk? Miért lökjük rossz irányba buta gondolatainkkal és félrecsúszott elvárásainkkal a dolgokat?

 

Túl sokat agyalunk, nem tudunk kikapcsolni. Engedjük el azt, amit szeretnék elérni! Ha folyamatosan és görcsösen egy bizonyos dolgon jár az agyunk, az Univerzum nem tudja megvalósítani. Mivel az egyik gondolattal építjük, de egy másik gondolattál már romboljuk is az elképzeléseinket. Mit is akarunk tulajdonképpen? Teszi fel a kérdést az Univerzum. Most akkor létrejöjjön az áhított vágy, vagy inkább mégse? Így persze, hogy nem történik semmi! De ha a vágyunk kinyilatkoztatásával együtt teljes szívünkkel együtt el is engedjük azt és az Univerzum bölcs döntésére bízzuk annak megvalósulását, azaz hiszünk Sorsunk kedvező alakulásában és gondolatban nem kezdünk össze-vissza csapongani, hogy talán mégsem lesz így jó, talán ezt másképpen kéne stb., akkor megvalósulhat.

Igen, feltételes módban: megvalósulhat, de az esély megvan rá. Viszont, a csapongó gondolataink által biztosan hullámsírba temetjük vágyainkat.

 

4.2

 

Vágyunk elengedése után természetesen többször visszatér az érzés, de nem azért, hogy elbizonytalanítson bennünket, hanem azért, mert megerősítést vár, azaz még több energiát kér a megvalósításához, illetve próbára teszi a kitartásunkat. Az is lehet, hogy még nem vagyunk rá elég érettek, illetve a létrejöttéhez több pozitív energiára vagy időre van szüksége az Univerzumnak.

Tehát legyünk bátrak, ne féljünk vágyainktól, s ha megerősítést kér, gondoljuk erőssebben a megvalósulására, ne legyintsünk, hanem éljük át teljes egészében annak pozitív hatásaival együtt, majd ismét engedjük el. S tegyük ezt mindaddig, míg az érzés, a képsor, a történés újra és újra megjelenik. Próbáljuk ki! A kellő idő után – ha a Sorsunkban benne van a lehetőség – megvalósul a vágyunk.

 

Honnan tudhatjuk, hogy Sorsunkban milyen lehetőségek vannak?

Aki bensője felé veszi az irányt, s vágyait nem csak az anyagi jólétre korlátozza,hanem harmóniára törekszik, az meg fogja kapni azt a belső sugallatot, illetve azt a belső vágyat, amire érdemes energiát áldoznia.

 

S hogyan érezhetjük meg belső fényünk sugallatát?

Erre az ezotéria számos lehetőség ad, s számos utat ki lehet próbálni. De tanítóm bölcs mondása szerint mindenkinek meg kell találnia a saját lelkületéhez közel álló vallást, illetve hitrendszert. Például az indiai a buddhizmusban, a muszlim a Koránt hirdető emberek szavaiban, míg mi, magyarok – a fényvallás eredeti képviselői – számára a Napvallás mutatja meg a teljes harmónia és egységérzés felé vezető igaz utat.

 

Béres Andrea

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..